Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Spørg eksperten: Stefan Pettersson om TCO

Applikationsingeniør Stefan Petterson er Volvo CE EMEA-salgsområdets permanente ekspert vedrørende samlede ejeromkostninger (TCO). Vi udnytter hans viden til at finde ud af, hvordan virksomheden og dens forhandlere arbejder med dette emne for at give kunderne fremragende rentabilitetsresultater.

Stefan PetterssonHvorfor fokuserer Volvo CE så meget på TCO?

Hos Volvo CE stræber vi efter at sætte kundens succes i centrum for alt, hvad vi gør. Og foruden sikker og miljøbevidst drift, som opfylder produktionsmål og deadlines, er rentabilitet en afgørende del af kundernes succes. Vores kunder kan simpelthen ikke fortsætte med at drive deres forretning, hvis den ikke er rentabel.

Eftersom Volvo er et førsteklasses mærke, har vi ikke de billigste købspriser på markedet. Niveauet af innovation og kvalitet i design og produktion af vores maskiner afspejles nødvendigvis i vores priser. Men vi kan tilbyde vores kunder den bedste valuta for pengene, der fås på markedet.

De penge Volvo-maskiner sparer på brændstofforbrug og vedligeholdelse i det lange løb sammen med deres høje produktivitet giver imponerende lave samlede ejeromkostninger. Det er det, der adskiller os fra vores konkurrenter, og som udgør hele forskellen for vores kunder.

Men TCO handler ikke blot kun om selve maskinerne, det handler også om, hvordan de bruges. Og derfor sigter vi på at arbejde proaktivt sammen med kunderne og bede om deres ideer til, hvordan de kan reducere deres omkostninger endnu mere.

Hvordan definerer Volvo CE TCO?

Vi beregner TCO som omkostningerne ved at eje og drive en maskine i dollars per time divideret med, hvad den producerer, enten i ton eller kubikmeter per time.

Ejeromkostninger omfatter købspris, restværdi, afskrivning, renter, forsikring og afgifter. Driftsomkostninger omfatter brændstofforbrug, sliddele, forebyggende vedligeholdelse og reparationer.

Hvilke elementer bidrager mest til TCO?

Brændstofforbrug, vedligeholdelseskrav og produktivitet er utvivlsomt de elementer, der bidrager mest til TCO i dag.

Hvad er de primære forhindringer for at opnå den bedst mulige TCO?

Den første primære forhindring for at opnå den bedst mulige TCO består i ikke at have tilsluttede maskiner. Når maskinerne er tilsluttet til vores CareTrack-telematiksystem, hjælper det kunderne med at overvåge de vigtigste faktorer, som påvirker TCO for deres flåde – brændstofforbrug, udnyttelsesgrad, maskintilstand og driftsadfærd – så de kan identificere områder for forbedring, opstille mål og træffe foranstaltninger.

En anden større forhindring for at opnå den bedst mulige TCO består i ikke at have det rigtige antal maskiner med den rigtige kapacitet på arbejdsstedet, baseret på målton per time eller omkostning per ton. Hvis der foreligger et misforhold, vil maskinerne spilde tid og brændstof på at køre i tomgang eller vente på, at deres partnermaskine/-maskiner skal være klar.

Og endelig, hvis kunderne ikke investerer i at uddanne deres operatører, giver de dem ikke mulighed for at nå deres fulde potentiale. Veluddannede operatører har en fornemmelse af, hvor meget effekt de har brug for, de planlægger deres arbejde effektivt og passer godt på deres maskiner. Det fører til lavere brændstofforbrug, lavere vedligeholdelses- og reparationsomkostninger og større produktivitet.

Hvordan kan Volvo CE hjælpe kunderne med at forbedre deres TCO?

Jeg har allerede nævnt fordelen ved CareTrack til reduktion af TCO. Hvis kunderne har brug for yderligere hjælp til at fortolke dataene, er vores indsigtsrapporter en stor hjælp. Kunderne kan med et enkelt blik se det faktiske udbytte, de får af deres maskiner.

Et andet vigtigt TCO-værktøj er SiteSim, som beregner den optimale opsætning for en kundes arbejdssted for at minimere uøkonomisk ventetid eller tomgang. Softwareprogrammet kan endda anbefale de ideelle ruter, operatørerne skal køre.

Hvad angår operatøruddannelse, er der mange forskellige valgmuligheder, men personligt er jeg fan af simulatortræning. Volvo-simulatorer bruger den samme software og de samme data som Volvo CE's Teknologifunktion til R&D-formål. Derfor ligner de den ægte vare så meget, det overhovedet er muligt. Operatørerne kan øve sig i deres færdigheder uden at udsætte maskinen eller andre mennesker for risiko, og vi kan sågar installere simulatorer på en kundes arbejdssted for at minimere den tid, der tages fra produktionen.

Hvordan vil disse værktøjer udvikle sig i fremtiden?

Vi har allerede gjort nogle temmelig spændende fremskridt for nylig. Jeg er sikker på, I har hørt om Volvo Co-pilot på nuværende tidspunkt. Vores seneste opdatering er en ny "Operatør-coaching"-funktion, som fremmer forbedringer i kørselsteknikker ved at målrette operatøradfærd, som vides at have en betydelig indvirkning på brændstofeffektiviteten. Via øjeblikkelig feedback vises indvirkningen af driftsadfærd i realtid på skærmen i førerhuset, og operatøren kan genkende kriterierne og forstå virkningerne af deres handlinger i forhold til disse kriterier. Disse realtidsoplysninger hjælper operatøren med at tage bedre beslutninger til reduktion af brændstofforbrug og slid på maskinen.

Siden sidste år har vi desuden benyttet dronemålinger og -fotos til at skabe 3D-modeller af kunders arbejdssteder i SiteSim. Det hjælper os med at nå nye niveauer af nøjagtighed med vores simulationer. Vi kan nu også indlæse disse 3D-modeller af kundesteder i vores maskinsimulatorer, så operatørerne kan øve sig i og perfektionere de nøjagtige opgaver og rutiner, som de skal udføre i det virkelige liv. Jeg tror, simulationer vil blive en endnu vigtigere del af den måde, hvorpå vi arbejder sammen med kunderne.

Optimering af rentabiliteten

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tlf.: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com