Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

5 måder, hvorpå en gravemaskines brændstofeffektivitet kan forbedres

Volvo CE tilbyder mange nye teknologier og tjenesteydelser, der hjælper virksomheder med at reducere deres brændstofomkostninger og samtidig blive mere miljøvenlige.

Brændstof er en af de største udgifter for de fleste byggefirmaer. Volvo CE har udstyret sine maskiner med brændstofbesparende teknologi og tilbyder mange forskellige brændstofbesparende tjenesteydelser. Reduktion af brændstofforbruget ved at forbedre effektiviteten sparer ikke blot penge for virksomhederne, men hjælper også med at reducere deres indvirkning på miljøet. Hver eneste liter dieselbrændstof, der spares, betyder, at der sendes 2,6 kg mindre kuldioxid ud i atmosfæren.

1. Automatisk tomgang

Den automatiske tomgangsfunktion på Volvo-maskiner reducerer brændstofforbruget ved automatisk at skifte motoren til automatisk tomgangsfunktion efter fem sekunders uvirksomhed. Det sænker motorens omdrejningstal, hvilket sparer brændstof. Fem sekunder er standardindstillingen for den automatiske tomgangsfunktion, men det kan ændres til at aktiveres fra tre sekunders tomgangstid op til tyve sekunder. Operatøren skal blot berøre en joystick eller en pedal for at sætte motoren tilbage i normal tilstand og fuld kraft. Denne funktion forbedrer brændstofeffektiviteten uden at reducere maskinens produktivitet.

 

automatisk motorstop

2. Automatisk motorstop

Den automatiske motorstopfunktion fungerer næsten ligesom den automatiske tomgangsfunktion. I stedet for at skifte til tomgang nedlukkes maskinens motor efter fem minutters uvirksomhed. Efter fire minutters uvirksomhed giver maskine en advarsel om, at motoren vil lukke ned om 60 sekunder. Når perioden på tres sekunder er gået, slukkes maskinens motor. Denne funktion hjælper med at reducere emissionerne, når maskinen er uvirksom. En maskine kan køre i tomgang i 40-60 % procent af driftstiden, hvilket bidrager betydeligt til brændstofforbruget.

 

Eco-dritsmåde

3. Eco-funktionsmåde

Mange konstruktører tilbyder en eco-tilstand på deres maskiner, men dette vil sædvanligvis kun reducere motorens omdrejningstal med 10 %. Volvo CE's eco-tilstand fungerer ved at kontrollere pumpens flow for at undgå, at inerti oversvømmer overløbsventilerne samtidig med, at maks. grave- og svingeffektivitet opretholdes. Det reducerer tab af flow og tryk og forbedrer kontrollen af pumpeflowet med 5 % bedre effektivitet til følge. I modsætning til den eco-tilstand, som andre mærker tilbyder, øges effektiviteten uden at resultere i nedsat maskineffekt.

 

Volvo CE brændstofeffektivitetsrapport

4. Brændstofeffektivitetsrapport

Volvo brændstofeffektivitetsrapporter benytter data fra CareTrack-telematiksystemet, og det er et nyttigt redskab til at hjælpe kunderne med at optimere deres maskiners brændstofeffektivitet. Sensorer på maskinen overvåger brændstofforbruget, og Volvos foruddefinerede algoritmer udarbejder automatisk rapporter, som præsenteres i en læsevenlig PDF-fil. Kunden behøver ikke at spilde tid på at analysere forvirrende data, men kan i stedet for hurtigt og nemt identificere områder, hvor brændstofeffektiviteten kan forbedres, opstille mål og overvåge status.

 

Volvo CE Eco-operatørtræning

5. Eco-operatørtræning

Volvo CE Eco-operatørtræningen hjælper erfarne operatører med at forstå måder, hvorpå de kan betjene maskinen mere effektivt. Programmet fokuserer på brændstofforbrug under tomgang, planlægning af de mest effektive arbejdsmetoder og korrekt maskinbetjening og -manøvrering. Eco-operatørtræning kan reducere en virksomheds brændstofforbrug med op til 50 %.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com