Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Fem vedligeholdelsestips til at holde gravemaskiner i perfekt stand

Når de udfører regelmæssige vedligeholdelseskontroller og kun bruger oprindelige Volvo-dele, kan ejere og operatører fremme oppetiden for deres maskiner.

1. Tøm vandudskilleren hver morgen

Der opstår ofte kondensering i motoren natten over på grund af temperaturfaldet, så tømning af vandafskilleren er typisk operatørens første handling, når han starter sin vagt om morgenen. Hvis ikke kan vandet trænge ind i injektorerne, hvor det bliver til damp, hvilket medfører korrosion. Manglende tømning af vandafskilleren er blandt de mest almindelige årsager til gravemaskinefejl.

Undervognsinspektion

2. Kontrollér sporspændingen en gang om ugen

Sporspændingen skal altid være til den løse side. Hvis spændingen på sporet er for stram, kan trykket medføre unødvendigt slid på kæden og kædehjulene. Dette kan ske, hvis afstanden fra bundkæden til undervognens chassis er blevet målt forkert. Målingen afhænger af materialetypen, så den, der udfører inspektionen, skal altid se instruktionsbogen.

Volvo EC140E gravemaskine

3. Rør ikke ved luftfilteret, før lyset tændes i kabinen

Hvis der pilles ved luftfilteret, kan der trænge restmateriale ind i motoren, så de grovkornede partikler medfører opslidning. Der kommer lys på instrumentbrættet i kabinen, når det er tid til at rengøre filteret (må kun rengøres to gange) eller ændre det. Operatører eller teknikere, der ønsker at kontrollere filterets status, skal overvåge det igennem CareTrack og MATRIS.

Filter til Volvo-plejesæt

4. Nye filtre skal altid købes hos Volvo

Ved brug af et piratfilter af ringere kvalitet kan der trænge grus ind i motoren, hvilket kan forkorte levetiden – og motoren er en dyr komponent at udskifte! Mindre end 5 % af de samlede ejeromkostninger til en gravemaskine bruges på olien og filteret, så det er ikke nogen stor udskrivning. Operatører skal behandle deres maskiner som deres bil og bruge penge, hvor det virkelig tæller, nemlig på originale Volvo-dele.

Volvo-kølevæske

5. Andre kølevæsker må ikke opblandes med Volvo-kølevæske

Formlen til Volvo-kølevæske er omhyggeligt udviklet til at optimere ydeevnen. Hvis den blandes med andre kølevæsker, opstår der en geléagtig konsistens, som vil blokere vandpumpen og ændre kogepunktet. Kølevæske har tre vigtige formål – smøring, forebyggelse af korrosion samt afkøling – så det er vigtigt, at den virker efter Volvos hensigt.