Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

5 almindelige driftsfejl, og hvordan man undgår dem

Operatørens adfærd påvirker ikke kun maskinens tilstand, men også hele arbejdsstedets produktivitet og lønsomhed. Her de fem mest almindelige driftsfejl, man skal være opmærksom på.

1. Ikke at lade en maskine køre i tomgang i nogle få minutter, inden den afbrydes

Hvis en operatør konsekvent afbryder maskinen uden at lade motoren køre i tomgang nogle minutter først, vil det medføre skade på eller ligefrem sammenbrud af turboladeren, hvilket kan medføre en meget dyr reparation. Volvo CE anbefaler, at operatører altid lader maskinen køre i tomgang i to til tre minutter, inden motoren afbrydes helt.

Ikke at lade en maskine køre i tomgang

2. At gå fra fremadgående til bakgear (eller omvendt) ved høj fart

Hvis man over en længere periode jævnligt skifter en læssemaskines kørselsretning ved høj fart, kan der opstå funktionssvigt i drivlinjen. Når man tænker på, at udskiftning af gearkassen kan være meget dyrt, er dette en driftsfejl, som enhver maskinejer bør undgå. Volvo CE anbefaler, at operatører altid skal standse maskinen helt, inden man skifter fra fremadgående til bakgear eller omvendt.

At gå fra fremadgående til bakgear ved høj fart

3. Brug af den forkerte driftsmåde for gravemaskinen

Nogle gravemaskineoperatører tænker måske, at brug af højeste driftsmåde – Heavy (H) – hjælper dem til at opnå den højeste produktivitet. De kan dog opnå den samme produktivitet ved en lavere driftsmåde, hvor de bruger halvt så meget brændstof.

Brug af den forkerte driftsmåde for gravemaskinen

4. For hyppig brug af bremserne og ikke gøre brug af retarderen

Nogle operatører af rammestyrede dumpere kan have for vane at 'hvile foden på bremsen'. Når man hviler foden på bremsen, selv om det kun er lidt, betyder det, at dumperen skal arbejde hårdere for at holde farten, og bremserne slides hurtigere. Bruges bremserne til at holde en jævn fart ved kørsel nedad, i stedet for at bruge retarderen, har det en lignende effekt. Unødvendigt slid af bremserne medfører unødvendige omkostninger til udskiftning af bremserne.

For hyppig brug af bremserne

5. Overbrug af 6x6-hjuldrevskombinationen på en rammestyret dumper

Rammestyrede dumpere fra Volvo har differentialspærrer, som tillader operatøren at vælge mellem 4x6- og 6x6-hjuldrevskombinationer afhængigt af, hvor meget traktion de har brug for. 6x6-kombinationen giver fremragende kontrol og stabilitet i vanskeligt terræn, men hvis operatører bruger det, når de ikke har behov for det, kan de have meget brændstofspild og forårsage unødvendigt slid af dækkene.

Overbrug af 6x6-hjuldrevskombinationen

Tag kontrollen igen

Tilslutning af maskiner via Volvo CE's CareTrack-telematiksystem gør det muligt at spore driftsegenskaber og implementere et operatørtræningsprogram. Det vil medføre reduceret slid, lavere vedligeholdelsesomkostninger, større brændstofeffektivitet, øget produktivitet – og større profit. Volvo-forhandlere råder over alle værktøjerne til at hjælpe kunderne med at få kontrol over deres omkostninger, så de kan få en succesrig og lønsom forretning.

Tag kontrollen igen med CareTrack

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com