Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvos kompakte gravemaskine med kort drejeradius brillerer i en snæver vending

Med en kraftig, brændstofeffektiv Volvo-motor, et perfekt tilpasset hydrauliksystem og et robust karosseri tilbyder den opgraderede Volvo ECR88D-gravemaskine med kort drejeradius fremragende produktivitet, stabilitet, brugervenlighed og sikkerhed, når der arbejdes under snævre eller begrænsede forhold.

volvo kompakt gravemaskine ecr88d t4f

I tilfælde af pladsmangel er den opgraderede, kompakte ECR88D-gravemaskine med kort drejeradius fra Volvo Construction Equipment i sit rette element i små, snævre områder. Det allerede fremragende brændstofforbrug er yderligere forbedret, takket være to nye funktioner. Den første er en automatisk motorslukningstilstand, der kan indstilles til at blive udløst efter en periode med inaktivitet på mellem 2 og 60 minutter. Der er også en brændstofbesparende 'økotilstand', der optimerer hydraulik- og motorsystemernes behov.

Den er muligvis kompakt, men den opgraderede ECR88D kan prale af en graveydelse, brydekraft, rivekraft og en løfteevne, der matcher dens større modstykker. 

Det har aldrig været nemmere at komme omkring på pladsen med denne kompakte maskine, takket være automatisk 2-gears kørsel til optimeret trækkraft, samt pedaler med hydraulisk vandring for nem og nøjagtig sporstyring. 

Overfede overbygninger


Med et smalt karosseri og centralt placeret udligger er overbygningen på den opgraderede ECR88D så kompakt, at bagenden drejer inden for bælteleddet. Det betyder, at gravemaskinen kan komme meget tæt på genstande uden at risikere sammenstød med bagenden af maskinen, når den drejer. Men den korte for-/bagradius er også velegnet til arbejde i en enkelt bane på en landevej, hvilket minimerer forstyrrelsen af trafikstrømmen. (Denne funktion er nogle gange en forhåndsbetingelse i kontrakter). 

Den opgraderede ECR88D fås med monoudligger (eller en valgfri todelt udligger), adskillige skovlarmskonfigurationer og skovl til større fleksibilitet. Der er også en bredere bulldozerskovl, der har en 600 mm stålsko. Takket være den forstærkede, tredelte, X-formede rammeundervogn i stål med høj trækstyrke er ECR88D slidstærk og pålidelig og i stand til at modstå hårde og krævende arbejdsmiljøer. D-serien tilbyder forskellige valgfrie lynkoblinger og et nyt og stort sortiment af originalt Volvo-tilbehør. ECR-gravemaskiner tilbyder også de største gravedybder i klassen. 
Hurtig placering af maskinen er nem, med sving- og sidelæns bevægelser, der kontrolleres samtidigt med et joystick, der er nøjagtigt og ubesværet at bruge. Fortræffelig hydraulik og pumpegennemstrømning hjælper også til at opnå hurtigere cyklustider og bedre graveydelse. 

Kraftig effektivitet

En ny maskine har lavere udledninger samt fortræffelig ydeevne og brændstofeffektivitet. Det er lig med højere produktivitet og lavere driftsomkostninger. Den opgraderede ECR88D fås med en firecylindermotor med en ydelse på 43 kW. Den er trin 4f/ fase V-kompatibel og har et udstødningsefterbehandlingssystem (EATS) for lavere udledninger og problemfri drift, ydeevne og produktivitet – selv under regenerering. Et forøget rengøringsinterval for dieselpartikelfilteret på op til 6000 timer hjælper kunderne med at reducere ejeromkostningerne. Et automatisk tomgangssystem reducerer motoromdrejningerne, når betjeningsgrebene ikke anvendes i en angivet periode (indstilles af operatøren via skærmen, mellem 3 og 20 sekunder), hvilket reducerer driftsomkostningerne og brændstofforbruget.

Lille, men rummelig

Selvom de er små, har D-serien af ECR-gravemaskiner en fremragende operatøroplevelse – og et komfortabelt operatørmiljø, der naturligt medfører højere produktivitet. Førerhuset er ROPS-certificeret og har et moderne design med 360 graders udsyn, takket være de store, flade ruder. Komfort opnås med et justerbart sæde, fremragende vibrations- og lydisolering, ergonomiske armlæn, ideelt placeret betjeningsgreb og et stort gulvareal for mere fodplads. En valgfri pedal til forskydning af udliggeren giver mulighed for at forskyde både udliggeren og tilbehør samtidig. Yderligere ekstraudstyr omfatter LED-lys og en regnskærm, der beskytter operatørerne mod at blive våde med åben forrude – hvilket gør det muligt at arbejde uanset vejret.

Længere driftstid


For at øge driftstiden er den opgraderede, kompakte ECR88D-gravemaskine nem at servicere og vedligeholde. Alle kontrol- og rengøringspunkter er let tilgængelige i terrænhøjde og samlet under en låsbar motorhjelm, der kan åbnes meget højt op. Smøresteder på udligger og skovlarm er også let tilgængelige, og i de fleste situationer skal maskinen smøres hver 10.-50. time. Blandt mange andre nyttige funktioner udfører Volvos valgfrie CareTrack-fjerntelematiksystem endelig også selvdiagnosticering, der advarer operatøren – eller flådeadministratoren på kontoret – hvis der registreres en fejl, samt overvåger brændstofforbruget, og hvornår det er tid til service. 

Nøglespecifikationer:

Motor D2.6H
Maksimumseffekt, brutto 43 kW
Trækkraft, ISO

57,2 kN (kort arm)

56,8 kN (lang arm) 
Rivekraft, ISO

39.8 kN (kort arm)

34.4 kN (lang arm)
Maks. graverækkevidde 6,97 m (kort arm)
7,35 m (lang arm)
Maks. gravedybde 4,13 m (kort arm)
4,53 m (lang arm)
Driftsvægt 8,6 - 9,5 t

* ECR88D kan fås i Asien, Europa og Nordamerika.