Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo EC750E HR: Branchens mest produktive nedrivningsmaskine

Den nye EC750E HR kan strække sig op til 36 m (118ft) over jorden og 9,5 m (31ft 2in) under niveau og er uden tvivl branchens mest alsidige nedrivningsmaskine med flere anvendelsesmuligheder.

Den nye EC750E HR fra Volvo Construction Equipment er en nedrivningsmaskine med enestående stor rækkevidde, en maks. bolthøjde på 36 m (118ft) og kan også nemt tilpasses med forlængere og forskellige længdebomme til at blive et nedrivningsredskab med flere anvendelsesmuligheder og som derfor kan bruges til mange forskellige opgaver – inklusive opgaver under jorden og under vand.

EC750E HR, der er baseret på Volvos EC750E universalgravemaskine, er blevet grundlæggende ombygget af Volvo med henblik på nedrivning med stor rækkevidde. 

EC750E HR, der er den tungeste gravemaskine i Volvo-serien, er også blandt branchens største nedrivningsmaskiner med stor rækkevidde, som kan bruges på Stage IV/Tier 4 Final-lovregulerede markeder i Europa og Nordamerika.

Den rette maskine til alle anvendelsesområder

EC750E HR-maskinens fleksibilitet er baseret på, at den fås med to nedrivningsbomsæt med stor rækkevidde og et gravebomsæt med forlænger. Den længste af konfigurationerne med stor rækkevidde giver en maksimal bolthøjde på 36 m (118ft) – mens den løfter et stort redskab (ved denne højde) på 3,6 ton (8.000 lbs). En anden konfiguration med stor rækkevidde har en maksimal bolthøjde på 26 m (85ft) – og bruger et større maksimalredskab på 5 ton (11.000 lbs). Endelig giver gravebomsættet med en forlænger på 4,4 m (14,4ft) en bolthøjde* på 18 m (59ft). Disse komponenter kan konfigureres yderligere – lige-lige (til stor rækkevidde), lige-bøjet (til bedre tyngdepunkt og udvidet sikkert arbejdsområde foran) og bøjet-bøjet – til arbejde under jorden. 

Hydrauliske modulled

Et vigtigt element i EC750E HR-konfigurationens fleksibilitet er Volvos patenterede hydrauliske modulled. Det hydrauliske modulled bruger en hydraulisk låsemekanisme med to stifter til at skifte mellem stor rækkevidde og gravning. 

EC750EHR-nedrivning-undervogn

Ud over modulleddet på den nederste bom er der nu også ét hydraulisk modulled mere på forlængerbommen. Samlingen på forlængerbommen er den samme som på gravebommen, hvilket tillader, at bomkonfigurationens vinkel til både forlænger- og gravebommen hurtigt og sikkert kan skiftes mellem "bøjet" og "lige" konfiguration. 

Undervogn lavet til nedrivning

Med stabilitet som grundlaget for både sikkerhed og ydeevne ved nedrivning med stor rækkevidde har EC750E HR en helt ny undervogn. Undervognen, der er særligt fremstillet til nedrivning, er tungere og bredere end undervognen på den større Volvo EC950E gravemaskine. Sammenlignet med EC750E, som den er baseret på, er undervognen til EC750E HR 0,5 m (1.6ft) længere og 1 m (3.2ft) bredere – og har et imponerende spormål på 4,3 m (17.4ft).

EC750EHR-nedrivning-undervogn

En modvægt på yderligere 4 ton (8.800 lbs) hjælper med at få maskinvægten for EC750E HR op på 100 ton (221.000 lbs), og med den ekstra stabilitet, som denne større vægt og bredde giver, får EC750E HR et solidt fundament og klassens største ydeevne. 

Designet til at blive transporteret

Den tilbagetrækkelige undervogn på EC750E HR har sporrammer, der er nemme at afmontere, og mulighed for demontering/remontering udført af føreren – hvilket betyder, at det er forholdsvist nemt at flytte EC750E HR mellem forskellige arbejdssteder. På de fleste markeder er det nok at afmontere bomsættet til stor rækkevidde, sænke kontravægten og trække undervognen tilbage, som alle aktiveres hydraulisk, for at transportere maskinen. Det er ikke kun sporrammer, der er nemme at afmontere: Hele kontravægten, herunder ekstra kontravægte, kan afmonteres i én bevægelse, takket være et styrket hydraulisk afmonteringssystem.

Synlig kontrol

Volvo Care-førerhuset er det perfekte miljø til nedrivning med stor rækkevidde. Store laminerede glasflader giver gode synslinjer til arbejdsområdet og får masser af dagslys til at strømme ind i førerhuset. Det komfortable og rummelige førerhus med betjeningsgreb, der falder godt i hånden, kan også vippes hydraulisk op til 30 grader, hvilket reducerer førerens halsbelastning og træthed, når der arbejdes med stor rækkevidde. Et støvbekæmpelsessystem og kamera på nedrivningsarmen er desuden standard, hvilket giver klare billeder gennem kvalitetsskærmen i førerhuset. 

Indikator for totalt moment

EC750E HR har som standard et TMI-system i realtid (Total Moment Indicator). Et effektivt belastningskontrolsystem, vinkelsensorer på bommen og tryksensorer på hovedcylinderen beregner løbende belastningsmomentet. Disse oplysninger produceres grafisk på den letlæselige skærm i førerhuset med billed- og lydadvarsler til føreren, når man nærmer sig eller overskrider stabilitetsgrænsen. 

Ekstra beskyttelse

Både føreren og selve maskinen er godt beskyttet på EC750E HR. Volvo Care-førerhuset med høj synlighed har chassismonteret Falling Object Guard (FOG) og sidekollisionsbeskyttelse (SIPS). Selve maskinen har en kraftig undervognsplade og dækplade samt afskærmning med drejering. Bom- og knusercylinderne har også ekstra beskyttelse. 

Integreret nedrivningsløsning

EC750E HR har gavn af Volvos lange erfaring med at servicere kunder inden for nedrivning med stor rækkevidde i hele verden. EC750E HR, der er specialbygget af Volvos meget erfarne teknikere og inkorporerer virksomhedens kvalitetssikringspraksis, er en komplet Volvo-løsning – udformning, fremstilling og eftermarkedssupport, hvor alle komponenter understøttes af en Volvo-garanti. Hele maskinen er udformet til Volvos strenge specifikationer og fabriksmonteret i en effektiv og integreret nedrivningsløsning.

I lighed med alle andre Volvo-produkter nyder disse high-reach nedrivningsmaskiner opbakning af et net af hjælpsomme og fagkyndige forhandlere. Volvos højtuddannede teknikere, der leverer originale dele, tilbyder et udvalg af løsninger for at holde kundernes maskiner kørende og produktive. 

Volvos udvalg af nedrivningsmaskiner med stor rækkevidde

 

 

 


EC380E HR 

EC480E HR
EC750E HR

Maskinvægt

(uden redskab)

51 ton

(112,000 lbs)

63,5 ton

(140,200 lbs)

100 ton

(221,000 lbs)

Maks. bolthøjde

23m

(75ft 8in.)

28m

(91ft)

36 m/26 m

(118ft/85ft)

Maks. redskabsvægt

3 ton

(6,620 lbs)

3 ton

(6,620 lbs)

3,6 ton/5 ton

(8.000 lbs/11.000 lbs)

*Ansvarsfraskrivelse: Alle specifikationer kan ændres uden forudgående varsel.
**Maskinvægten kan variere efter marked og ekstraudstyr