Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo CE lancerer ny generation af kompakte gravemaskiner

Volvo Construction Equipment's nye E-serie af kompakte gravemaskiner er designet til at håndtere hårde opgaver og snævre hjørner – mens de leverer de sædvanlige lave driftsomkostninger.

E-seriens kompakte gravemaskiner fra Construction Equipment (Volvo CE) leverer behændigheden og fleksibiliteten til at klemme sig ind selv de mindste steder. EC15E, EC18E og EC20E er små, men stærke modeller, der erstatter den tidligere D‑serie af gravemaskiner, mens ECR18E med lille svingradius er ny i Volvo CE's kompakte serie.

Modellerne i E-serien har en fælles platform, som er designet med holdbarhed i tankerne. Stålpladerne hele vejen rundt er sikkert forsænkede 10 mm bag Volvos eksklusive højprofilmodvægt i støbejern, som yder stor beskyttelse og gravestabilitet. Med en maskinhøjde på lidt over 2 m og en variabel undervogn, der kan reduceres til mindre end 1 m, kan disse modeller få adgang selv de mest snævre arbejdsområder. Når den er på plads, kan undervognen udvides op til 1,35 m for yderligere stabilitet. Konstruktionen sikrer, at højre chassishjørne, svingstolpe og cylinder alle holder sig inden for sporene, så udsynet er maksimalt med lavere risiko for maskinskader ved arbejde i nærheden af forhindringer.

Volvo kompakt gravemaskine

Sikker og let i drift


Den kan muligvis klemme sig ind på snævre steder, men føreren vil opdage, at førerhuset i disse kompakte gravemaskiner er både rummeligt og enkelt. Med fingerbetjening, enkel udformning af betjeningshåndtag og store pedaler er alle de nye modeller nemme at betjene – og tilbyder bløde, sammensatte bevægelser.

Volvo kompakt gravemaskineSom med alle Volvo-maskiner er sikkerheden afgørende i E-seriens kompakte gravemaskiner. En stor indstigning og velplaceret trin og gelænder letter ind- og udstigning af førerhuset, og når føreren har sat sig, er han/hun sikker takket være godt udsyn og et ROPS/TOPS/OPG1-førerhus og tag som standard. Andre sikkerhedsforanstaltninger omfatter låsbare betjeningshåndtag, der forhindrer bevægelse, hvis føreren ikke sidder sikkert i sædet, farvestrålende orange sikkerhedsseler og grønne advarselsblink, der hjælper byggepladsformanden med at kontrollere, at førerne bruger sikkerhedssele hele tiden. 

Kompakte maskiner flyttes oftere rundt end større universalmaskiner, men Volvo har designet E-serien til at være hurtig, enkel og sikker at transportere. Disse små vidundere har automatisk svinglås og fire lettilgængelige surringspunkter på overrammen. Takket være den lave vægt og Volvos skovltransportsystem kan maskinerne også transporteres sikkert med op til tre skovle og en hydraulisk knuser på en kompakt lastbil eller anhænger.

Letsværvægt


Den kompakte gravemaskine EC15E bygger på forgængerens succes, som var en gennemprøvet og populær maskine, især inden for udlejning. Den har lav vægt, men den er også den mindste i Volvo-sortimentet, hvilket giver den mulighed for at klemme sig ind de mindste steder. Når den arbejder, får EC15E, hvad der tilkommer den, og som dens storesøstre har den brugervenligheden og holdbarheden til at arbejde hårdt hele dagen, hver dag. Nem vedligeholdelse og reparation minimerer driftsstop, hvilket er med til at give lave samlede ejeromkostninger.

Små maskiner, STOR ydeevne


EC18E og EC20E løfter ydeevne til det næste niveau med en 13% forøgelse af trækkraften og henholdsvis 2.130 kg og 3.120 kg i kombineret gravekraft. Deres løfteevne er øget med gennemsnitlig 22% foran sammenlignet med D-serien, som de afløser, plus ekstra 7% i siden på EC20E. Den 11% længere undervogn på EC18E bidrager til endnu bedre generel løfteevne og stabilitet sammenlignet med den forrige generation, med en 140 mm forøgelse af gravedybde. For yderligere fleksibilitet kan de ekstra hydrauliske strømme justeres individuelt i hver retning, hvilket sikrer optimal hastighed og styring, og en ekstra ledning fås som ekstraudstyr.

Kort sving, stort potentiale


ECR18E er en helt ny model, der har kort svingradius. Den passer ind i de mindste områder, og den ultrakorte bagende giver maskinen Volvo-sortimentets mindste radius. Enheden er meget stabil gennem alle 360oudsving på overbygningen, og dens variable undervogn kan trækkes ind til blot 995 mm eller udvides til 1.352 mm. Den nye ECR18E er ideel til arbejde på overfyldte byggepladser, og den supplerer Volvos udbud af kompakte gravemaskiner, som indtil nu har omfattet syv modeller med lille svingradius, fra 1,7 til 9,5 tons.

Volvo kompakt gravemaskine ecr18e

Den komplette pakke til maksimal rentabilitet


Volvo minigravemaskine E-serien kan let vedligeholdes takket være en hængslet brændstoftank, som er unik for Volvo, hvilket giver imponerende nem adgang til motorrummet og daglige kontrolpunkter, der er nemme at finde. Et 50-timers smøringsinterval er yderligere med til at give den bedst mulige servicevenlighed for disse maskiner. Motoren kan også monteres med automatisk tomgang og automatisk standsning, hvilket er med til at reducere støjgener, serviceomkostninger og brændstofforbrug – og det sikrer i sidste ende en højere gensalgsværdi. Som med alle Volvos modeller kan E-serien suppleres med et sortiment af tilbehør som f.eks. lynkoblinger, skovle, knusere og originale Volvo-reservedele.

Yderligere oplysninger findes på go to volvoce.com, hvor du også kan finde en Volvo-forhandler.

 

Nøglespecifikationer:

     EC15E  ECR18E  EC18E  EC20E
Driftsvægt kg  1 640  1 700  1 810  1 965
 Motorydelse (brutto) kW 12 12 12 12
Skovlkapacitet l 36 36 36 63
 Maskinhøjde mm  2 335  2 300  2 335  2 335
 Maskinbredde mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
 Trækkraft, ISO daN  1 290 1 290 1 290  1 827
 Rivekraft, ISO daN  795  795  795  1 229
Maks. gravedybde mm  2 434 2 434 2 434  2 579
 Maks. faldhøjde mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*Ikke alle produkter fås på alle markeder. I henhold til vores politik om stadige forbedringer forbeholder vi os ret til ændring af specifikationer og design uden varsel. Illustrationerne heri viser ikke nødvendigvis standardversionen af maskinen.