Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo EWR150E byder på den korteste svingløsning for Stage IV

Volvo Construction Equipments gravemaskine på hjul, EWR150E, kombinerer branchens førende kortsvingradius med fremragende stabilitet.

Volvo EWR150E byder på den korteste svingløsning for Stage IV

EWR150E, den nye gravemaskine på hjul fra Volvo Construction Equipment, kan opvise den korteste svingradius af alle Stage IV-maskiner på markedet. Den er på 1720 mm, og dermed er det muligt for føreren at arbejde på steder med den mest begrænsede plads, med branchens bedste sikkerhed og effektivitet. Volvo har involveret kunden på alle trin af maskinens udvikling og fremstilling, i et samarbejde til sikring af optimal produktivitet og lønsomhed.

Maskinens korte svingradius, der er klassens førende, giver føreren mulighed for at arbejde i sikkerhed under forskellige driftsforhold, bl.a. på smalle, ensporede veje. Og med større løftekapacitet i forhold til en traditionel maskine i denne klasse har føreren fordelen af maskinens korte længde bagtil, uden at skulle gå på kompromis med hensyn til rækkevidde, løfte- og graveevne.

Den effektive Stage IV Volvo-motor med V-ACT teknologi leverer et højt drejningsmoment ved lave motoromdrejninger, med lavere brændstofforbrug til følge. Denne effektive motor har Volvos intelligente ECO-program, hvilket giver lavere emissioner, hvorved miljøpåvrkningen reduceres, ligesom den seneste emissionslovgivning overholdes. Med henblik på regenerering der ikke giver driftsmæssige forstyrrelser, er EWR150E udstyret med Volvos nye, intelligente passive regenereringssystem.

Et effektivt arbejdsmiljø 
Det brancheførende Volvo-førerhus byder på et fremragende udsyn, der medvirker til at gøre arbejdet sikrere. Maskinen kan endvidere udstyres med Volvo Smart View som ekstraudstyr, dvs. tre kameraer monteret på rammen, der tilsammen skaber et overblik over maskinen i fugleperspektiv. Kameraerne viser hvert især et billede af maskinen, så føreren kan se alle vinkler og dreje maskinen uden risiko.

Bomaffjedringssystemet med hydrauliske kredsløb og gastrykdæmpere giver mulighed for hurtigere kørsel over ujævnt terræn, mens hele det hydrauliske system også er blevet forbedret, med endnu større reaktionsevne til følge. Maskinens robuste aksler med automatisk eller førerstyret forakselsvingning er særdeles slidstærke. Det samme gælder undervognen, der beskyttes af sin store frihøjde over grunden og er tilstrækkelig hårdfør til at kunne tåle et barsk driftsmiljø.

Kunden kan vælge mellem 12 forskellige dækkonfigurationer (bl.a. enkelt og tvilling), alt efter underlagets beskaffenhed. Maskinen er godkendt til brug på offentlige veje og kan udstyres med anhængertræk, der kan trække op til otte tons med påløbsbremser, henholdsvis tre tons uden bremser. Desuden kan føreren medbringe alt sit værktøj i en særlig værktøjskasse af skuffetype, der glider ud fra undervognen. Denne nye facilitet kan bære op til 120 kg. Der er også flere opbevaringsmuligheder inden i førerhuset, der også byder på rigelig benplads. Alle maskinens brugerflader - herunder manøvrehåndtag, tastatur og en stor LCD-skærm - er ergonomisk placeret og udformet med henblik på at give optimal kontrol og effektivitet. For yderligere at lette førerens arbejde er antallet af kontakter blevet væsentligt reduceret.

Et alsidigt valg
EWR150E kan bestilles med en af to undervognstyper med det formål at tilpasse maskinens vægt og trækstangskapacitet til enhver arbejdsopgave. Den lettest mulige konfiguration vejer 15,2 tons og byder på en svejset undervogn med et radialt blad og et kraftoverføringssystem i EW140-klassen. Den tungeste konfiguration vejer 17,8 tons og har en boltet undervogn med et parallelt blad, boltede udliggere og et kraftoverføringssystem i EW160-klassen, hvilket giver 30% større trækstangskapacitet.

EWR150E kan endvidere bruge et sort sortiment af redskaber. Takket være Steelwrist® tiltrotatorer, lynkoblinger, holdbare skovle og hammerværktøjer kan maskinen ikke blot arbejde på steder med kneben plads, den kan også grave, læsse, knuse og flytte materiale på den mest effektive og produktive måde. Ekstra hydraulikfunktioner, såsom 'X1 hammer/skæreblad' og 'X3 vipning/rotation', leverer kraft til redskaber, der kræver én- eller tovejsflow, henholdsvis tovejsflow til vipning eller drejning af redskaber. Det brugervenlige redskabssystem giver mulighed for opbevaring af op til 20 forskellige redskaber. Med dette system kan føreren forudindstille det hydrauliske flow og tryk fra førerhuset ved hjælp af skærmen, hvilket giver mulighed for at bruge forskellige redskaber med henblik på større alsidighed.

Maskinen er konstrueret med let servicering for øje. Så snart maskinen starter, kontrollerer den automatisk alle væskeniveauer, herunder motorolien og hydraulikolien, ligesom dens elektroniske display henleder førerens opmærksomhed på eventuelle ting, der kræver hans indgriben. Brændstofpåfyldningen lettes ved, at den elektriske påfyldningspumpe leverer 50 liter brændstof i minuttet. Den har en bekvem placering ved brændstoftanken og er tilgængelig fra jordniveau.

Takket være klassens førende svingradius - 1720 mm - er EWR150E fra Volvo CE en alsidig og effektiv maskine. Den er ideel til sikkert arbejde på steder med kneben plads.

Hovedspecifikationer: 

Hovedspecifikationer

* ved 4,5 m rækkevidde og 1,5 m højde

** 2,45 m arm / 4,7 m 2-delt bom

Slut.

January 2016  

Yderligere oplysninger fås ved at besøge: www.volvoce.com/press
eller ved at kontakte:

Thorsten Poszwa                                                       
Director, External Communications                           
Volvo Construction Equipment                                  
Tlf.: + 32 4918 60331                                                 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                          
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com