Construction Equipment Sverige

Volvos första eldrivna kompaktlastare en spirande framgång för tyskt trädplantage

Leick Baumschulen testar den första eldrivna L25-kompaktlastaren från Volvo Construction Equipment, och tycker att det är ett tystgående, emissionsfritt och lättskött tillskott till trädplantage- och markanläggningsföretagets maskinpark.

L25 Electric i arbete på Leick Baumschulens trädplantage.

Leick Baumschulen, som har sin verksamhet 30 minuter från Volvo CE:s fabrik i Konz i Tyskland, därL25 Electric kommer att produceras från 2020, är den första kunden i världen att testa den här nya ’gröna’ maskinen.

Trädplantage- och markanläggningsföretaget, som har varit kund hos Volvo i 34 år, har ett starkt fokus på hållbarhet och ett öppet sinne till ny teknik när det gäller miljöaspekter. De skickliga operatörerna på Leick Baumschulen använder kompaktlastare dagligen för en mängd arbetsuppgifter – från pallhantering och materiallastning till planering och sopning. 
”Den här variationen av uppgifter gör detta till det perfekta scenariot ute i verkligheten för att testa vår nya eldrivna kompaktlastare tillsammans med vår kund”, säger Paolo Mannesi, global produktchef för kompaktlastare på Volvo CE.

Leick Baumschulen, som redan har investerat i eldrivna golfbilar för att komfortabelt kunna visa runt kunderna på sitt stora gårds- och visningsområde, ville utforska fördelarna med elektrifiering även för sin park med entreprenadmaskiner. 

Ägarna av företaget, Christoph och Michael Leick, tror starkt på elektrifiering och ser fördelarna i linje med sitt entreprenörstänkande. De upplever att det är ett stort erkännande från Volvo att få vara en del av denna utveckling och det gläder dem att veta att de kan bidra till framtida produkter med den erfarenhet de har i sitt segment.

Volvo L25 Electric drivs med litiumjonbatterier som med en enda laddning räcker till ett åtta timmar långt arbetspass i maskinens regelbundna applikationer, vilket innefattar lätt infrastrukturarbete, trädgårdsskötsel, markanläggning och jordbruk. L25 har även två dedikerade elmotorer: en för drivlinan och en för hydrauliken. Att frikoppla undersystemen har gett högre effektivitet i hela maskinen.

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_04

L25 Electric i arbete hos kunden.

All kraften, inget av bullret

Leick Baumschulen-operatörernas första intryck av Volvo L25 Electric är att den i stort fungerar som en konventionell dieseldriven maskin, fast med fördelarna med elektrifiering.

”Detta är en produkt med rätt prestanda och utmärkt design. Maskinen fungerar som en konventionell hjullastare, fast med bättre komfort för operatören och omgivningen – den känns ungefär likadan när det gäller kraften, men är mer tystgående, har mindre vibrationer, kräver mindre underhåll och är emissionsfri lokalt”, säger Christoph Leick, delägare i Leick Baumschulen

För Leick Baumschulen är Volvo L25 Electrics tysta gång en av dess största fördelar.

”Vi använder även maskinen för att transportera växter på vårt visningsområde, där kunderna kommer in och ut. Maskinen gör det mer komfortabelt för våra kunder och våra anställda eftersom bullernivån är mycket lägre. Det innebär att vi kan fortsätta prata med kunderna när maskinen används i närheten”, säger han.

Minimalt underhåll

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_03Den andra stora fördelen för företaget är det smidiga underhållet.

”Maskinen kräver mindre underhåll eftersom den inte har någon motor – vi behöver inte kontrollera motoroljan och kylvätskan varje dag eller fylla på bränsle. Vi laddar den bara över natten, vilket är superenkelt. Allt som behöver göras är att ansluta laddaren till maskinen i ena änden och till ett vanligt eluttag i andra änden. Det är allt. Det är egentligen omöjligt att göra fel – det är lätt och säkert”, fortsätter han.

Mannesi säger: ”Vi är mycket nöjda med maskinens prestanda när det gäller kraften, den mycket låga bullernivån och operatörskomforten. På vissa områden har den rentav överträffat våra förväntningar.

 

Volvo CE- och Leick Baumschulen-teamet utforskar maskinens funktioner.


”Jag är mycket stolt över teamet på Volvo CE för allt deras hårda arbete med att göra L25 Electric möjlig. Vi kan se att det mycket goda lagarbetet speglas i såväl projektet som produkten. Det är fantastiskt att se hur maskinen nu används ute hos en kund och hur den gör deras dagliga arbetsuppgifter lättare och mer komfortabla. Det är det här vi kliver upp på morgonen för.”

Volvo L25 Electric-kompaktlastaren testas för närvarande av Leick Baumschulen i en pilotfas. Maskinen kommer att vara allmänt tillgänglig för försäljning från mitten av 2020, då Volvo CE upphör med utvecklingen av nya dieselmotorbaserade L20- till förmån för L28-kompaktlastarmodeller.

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_02

Volvo CE- och Leick Baumschulen-teamet arbetar med den här kundtestningen.

Nyckelspecifikationer för Volvo L25 Electric

Drifttid Upp till 8 timmar
Snabb extern laddning 80 % laddningsnivå på 2 timmar
Inbyggd 230 VAC-laddare 12 timmars laddningstid
Vikt 4,9 ton
Tipplast 3,35 ton tipplast, fullt svängd
Skopstorlek 0,9 m³ standardskopa
Gaffel 2 ton nyttolast, gaffel
Brytkraft 49 kN
Tipphöjd 2,5 m


YTTERLIGARE INFORMATION

Tiffany Cheng

Direktör, extern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-post: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44-7733350307
E-post: osullivan@se10.com