Construction Equipment Suomi

Talviurheilun muuttaminen "valkoisesta vihreäksi"

Kestävyys on monille meistä ehdoton vaatimus. Ei pelkästään planeettamme ja seuraavien sukupolvien tulevaisuuden vuoksi, vaan myös päivittäisen työmme jatkamiseksi. Se koskee erityisesti esimerkiksi ruotsalaista SkiStaria, joka haluaa saada ihmiset ulos luontoon, mutta näkee ilmaston lämpenemisen talviurheilutoiminnoilleen aiheuttaman vaikutuksen. Se tekee Volvon sähkökäyttöisten koneiden kaltaisten puhtaampien ja vihreämpien ratkaisujen valinnasta helpon ratkaisun.

Myös SkiStarin oma lumiukko Valle pitää Volvon sähkökäyttöisten koneiden kehityksestä.

  • SkiStar on valinnut Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE:n), Volvo L20 Electric -pyöräkuormaajan ja Volvo ECR25 Electric -kaivukoneen yhdessä Volvo FE -sähkökuorma-auton kanssa täydellisiksi välineiksi yhtiön ympäristöystävällisen vision toteuttamiseen. 
  • Erilaisten nollapäästöisten ratkaisujen tehtävänä on laajentaa kesäkauden toimintoja Ruotsin Sälenissä, jotta asiakkaat pääsevät nauttimaan vuorista vuoden ympäri.
  • Volvo ja SkiStar tekevät tässä muutoksessa yhteistyötä, ja niillä on yhteinen tavoite: luonnon suojelu pitkällä tähtäimellä ja sellaisen maailman rakentaminen, jossa haluamme asua.

Ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt lähes kaikkiin elämänalueisiin. Työskentelytapamme muuttaminen kestävämmäksi ei enää ole pienen joukon puuhastelua vaan olennaisen tärkeää työtä. SkiStarin tavoin monien muidenkin yritysten tarjoamien vapaa-ajan toimintojen jatkaminen vaatii lunta, ja samaan aikaan nousevat lämpötilat saavat monet kohteet kamppailemaan ja muuttamaan toimintaansa majoitusalan suuntaan luonnonlumen kadotessa.

SkiStarin tavoitteena on pienentää hiilijalanjälkeään vuoteen 2030 mennessä 50 % vuoden 2020/21 tasosta, ja saadakseen tukea pyrkimykselleen SkiStar otti yhteyttä Volvo CE:hen, sillä kumpikin yritys on sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen. Volvo CE:n sitoutuminen arvoketjun kasvihuonekaasujen päästöjen nollapäästöihin vuoteen 2040 mennessä Pariisin sopimuksen mukaisesti tekee Volvo CE:stä erinomaisen kumppanivalinnan.

Sähköajoneuvot eivät ole SkiStarillekaan vieraita kulkuneuvoja, sillä yrityksellä on kokemusta sähköisten moottorikelkkojen ja rinnekoneiden kaltaisista sähköisistä ratkaisuista.

Rickard Lindgren, lumen tuotannon ja rinteiden hoidon johtaja sekä Viktor Persson, Volvo CE:n sähkökoneiden korjaamopäällikkö.

Volvon L20 Electric -pyöräkuormaaja, ECR25 Electric -kaivukone ja Volvo FE Electric -kuorma-auto on tehokas kolmikko, joka pystyy tuottamaan hyviä tuloksia monissa eri tehtävissä hiljaisesti, mukavasti ja ennen kaikkea hiilijalanjälki minimoiden. Ne auttavat kesärinteen tekemisessä poistamalla lunta – minkä ne voivat tehdä valoisan ajan ulkopuolella silti nukkuvia asiakkaita häiritsemättä – valmistelemalla latuja, kuljettamalla materiaalia ja tekemällä ojia sprinklerjärjestelmää varten. Ne auttavat myös 40 km/h vuoristoradan tekemisessä ja maastopyöräradan parantamisessa.

Volvo FE -sähkökuorma-auto on yksi kolmesta työmaalla toimivasta Volvon sähköisestä ratkaisusta.

Koneiden lataaminen on ollut helppoa talvista lumen valmistusta tukemaan asennetun hyvän sähköinfrastruktuurin vuoksi. Koneet latautuvat helposti ja nopeasti tähän 63 A:n suurtehoverkkoon kytkettyjen Volvon latausratkaisujen ansiosta.
"Ihmisten saaminen ulos luontoon on meille tärkeää, mutta meidän on myös suojeltava ympäristöämme, jolta me ihmiset saamme niin paljon", sanoo Fanny Sjödin, SkiStarin Sustainability Manager. "Meillä SkiStarilla on kunnianhimoiset kestävyystavoitteet, ja viimeisten kuuden vuoden aikana olemme jo pienentäneet hiilijalanjälkeämme 84 %. Tiedämme, että Volvo jakaa saman vision meidän kanssamme, joten yhteistyö on mahdollistanut paremman tulevaisuuden rakentamisen yhdessä."

"SkiStar ei pelkästään jaa pyrkimystämme kestävyyteen, vaan olemme myös kyenneet jakamaan omia kokemuksiamme sähköisistä ajoneuvoista", sanoo Gustav Boberg, Volvo CE:n Segment Leader. "On ollut mahtavaa nähdä, että meidän sähköiset ratkaisumme sopivat niin hyvin SkiStarin toimintaan. Muutos on käynnissä tässä ja nyt, ja yhteistyö on menestyksen edellytys."

Valmistuttuaan rinne on 7 000 m2:n keinonurmirinne, joka on tehty kokonaan biotuotetusta sokeriruo'osta. Tähän rakennusprojektiin sisältyy myös todellinen vuoristorata kesäkauden adrenaliiniannoksia varten.

Projektin on mahdollistanut SkiStarin, Volvo CE:n, Volvo Trucksin ja niiden jälleenmyyjien, Swecon Anläggningsmaskinin ja Rolf Ericson Lastvagnar och Bussarin yhteistyö.

LISÄTIETOA

Åsa Alström

Strategisen viestinnän johtaja
Volvo Construction Equipment
Sähköposti: asa.alstrom@volvo.com