Construction Equipment Suomi

Miksi Volvon dumpperit ovat aivan omaa luokkaansa

Ensimmäisen sarjavalmisteisen dumpperin yli 55 vuotta sitten kehittänyt Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on edelleen alan johtavin nimi, jonka dumpperit todella tekevät työnsä – optimaalisella suorituskyvyllä ja alhaisimmilla tonnikustannuksilla.

Innovoinnille ja kehitystyölle omistautunut Volvo CE kehittää dumpperimallistoaan jatkuvasti tehdäkseen dumppereistaan entistä älykkäämpiä, tehokkaampia ja helpompia käyttää. Myös käyttöaste on maksimoitu ja huoltokustannukset pidetään minimissä omistajuuden kokonaiskustannusten alentamiseksi.

Tehokasta työskentelyä Haul Assist -toimintojen avulla

Haul Assist -työkaluvalikoima on mullistava ratkaisu, joka on suunniteltu ottamaan Volvo-dumpperista kaikki irti. Moniin eri koneisiin – dumppereista ja kaivukoneista aina asfaltinlevittimiin asti – saatavana olevan 10-tuumaisen Volvo Co-Pilot -näytön kautta käytettävä järjestelmä tarjoaa arvokasta informaatiota, jonka avulla asiakkaat voivat optimoida kuljetusjaksojensa tehokkuuden ja parantaa kannattavuuttaan.

Haul Assist -valikoiman uusi ominaisuus on rengaspaineiden valvontajärjestelmä, joka mahdollistaa renkaiden paineiden ja lämpötilan valvonnan mukavasti ohjaamosta käsin. Koska rengaspaineilla on huomattava vaikutus renkaiden kulumiseen, ennakoiva valvonta on äärimmäisen tärkeää sekä renkaiden kestoiän että polttonestetehokkuuden, koneen suorituskyvyn ja kuljettajan työskentelymukavuuden optimoimiseksi.

Map-sovellus tarjoaa reaaliaikaisen kuvan työmaaliikenteestä, jotta työmaalla liikkuminen on tehokkaampaa. Jokaisen koneen ja ajoneuvon – tyypistä tai merkistä riippumatta – sekä työmaalla olevien vierailijoiden sijainti on nyt nähtävissä, mikäli koneet ja vierailijat on yhdistetty karttasovellukseen. Työmaan teiden lisäksi Map-sovellus näyttää myös lastaus- ja kippausvyöhykkeet ja osoittaa yksikaistaiset osuudet, rajoitetut vyöhykkeet ja nopeusrajoitusalueet, auttaen tekemään ennakoivasti työskentelyä koskevia päätöksiä ja vähentämään tarpeettomia pysähdyksiä.

Haul Assist -valikoimaan kuuluu myös koeteltu On-Board Weighing -työkalu, jonka ansiosta hyötykuormatietoja voidaan tarkastella reaaliajassa ja materiaalin jääminen lavalle ja ylikuormitus voidaan välttää. Tuottavuuden parantamisen lisäksi työkalu myös vähentää polttonesteenkulutusta ja koneen kulumista.

Älykkäämpää suorituskykyä

Kuljettajan työskentelymukavuus on aina ollut suunnittelun ytimessä – keskelle sijoitetusta kuljettajan istuimesta ja sen tarjoamasta erinomaisesta näkyvyydestä aina käyttäjäystävällisiin käyttölaitteisiin asti. Lukuisat automatisoidut toiminnot tarjoavat nyt myös entistä enemmän tukea työskentelyn helppouden ja suorituskyvyn parantamiseksi.

Terrain Memory on älykkään Volvo-voimansiirron kätevä ominaisuus, joka tunnistaa ja muistaa liukkaat tieosuudet, ja jolla varmistetaan optimaaliset maastoajo-ominaisuus ja luistonesto. OptiShift mahdollistaa nopeat ja sujuvat suunnanvaihdot, kun taas Downhill Speed Control ylläpitää automaattisesti tasaista nopeutta alamäkiajossa; nämä molemmat sekä Cruise Control -toiminto ovat olleet vakiovarusteita vuodesta 2019 alkaen ja ne ovat saatavina jälkiasennuksena vanhempiin dumppereihin.

Käyttöaste ylös, huoltokustannukset alas

Sen lisäksi, että Volvo-dumpperit ovat helppokäyttöisiä ja erittäin tehokkaita, ne on myös suunniteltu helpoiksi huoltaa. Päivittäinen tai jopa viikoittainen voitelu kuuluu menneisyyteen, sillä Volvo-dumpperin voiteluväli on toimialan pisin: 250 tuntia. Lisäksi sillä on pitkät moottorien huoltovälit – jopa 1 000 tuntia vaihe V- ja Tier 4 Final -päästönormien mukaisissa moottoreissa – ja yli puolet pienempi nestemäärä kuin useimmissa vastaavissa koneissa koneen koko käyttöiän aikana. Nämä seikat pienentävät huoltotarpeita sekä tarvittavien kulutustarvikkeiden määrää ja auttavat pitämään koneen töissä, pienentäen samalla huoltokustannuksia ja koneen ympäristövaikutuksia.

Volvo-dumppereihin tehdyt päivitykset sekä parantavat suorituskykyä että tuovat kustannusetuja asiakkaille. Uudet työskentelyä tehostavat työkalut ja mutkaton huolto ovat vain muutamia esimerkkejä toiminnan kannattavuuden – ja kestävän kehityksen – edistämisestä. Ne ovat kaikki osa Volvo CE:n sitoutumista toimialan muuttumisen edistämiseen ja pyrkimystä saavuttaa arvoketjussaan nettonollapäästöt vuoteen 2040 mennessä.

Kaikkia tuotteita ei ole saatavana kaikilla markkina-alueilla.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com