Construction Equipment Suomi

Valmiina töihin: uusi ja uudistunut Volvo L350H vaativaan käyttöön

Todellinen kovanaama, Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) uudistunut L350H-pyöräkuormaaja, on tulosta vuosikymmenien innovoinnista asiakkaiden toiminnan kannattavuuden parantamiseksi.

Lukuisia päivityksiä sisältävä L350H on valmiina ryhtymään työhön kuin työhön kaivos-ja louhostoiminnasta aina raskaaseen infrastruktuuriin asti –entistä tuottavammin vähemmällä polttonesteellä ja alhaisemmilla huoltokustannuksilla.

Volvo L350H:ssa, joka on pyöräkuormaajamallistomme lippulaiva, on vakiona valmiudet vaativia töitä varten: koeteltu Z-aisastollinen nostovarsi, jonka kummassakin tapissa on kaksoistiivistys, sekä vahva runkorakenne ja lisäksi vahvistettu ylempi runkonivel ja uudet Volvo-akselit. Tukkien kuormaaminen, kivien lastaaminen, materiaalinjärjestely, lohkareiden tai kuonan käsittely –Volvo CE:llä on tarvittava täsmäpaketti (koneen ominaisuuksia, renkaita ja työvälineitä) huippusuorituskyvyn saavuttamiseksi. 

Kehityksen ehdotonta huippua

Tämä järeä päivitetty kone perustuu edeltäjiensä menestykselle –joka alkoi vuonna 1985 valmistetusta ensimmäisestä L320-pyöräkuormaajasta –ja sisältää muutaman huomattavan parannuksen. Paremmin reagoiva hydrauliikkajärjestelmä, jossa on uudet nosto-ja kallistussylinterit, ja suurempi hydrauliikan toimintapaine sallivat 10 % nopeammat työjaksot ja parantavat tuottavuutta. 
 
Uudistetussa voimansiirrossa on puolestaan uudet Volvo-akselit ja täysin uusi Volvon voimansiirto, joka mahdollistaa kolmannen sukupolven OptiShiftin asentamisen vakiovarusteena. Tämä koeteltu teknologia, joka on käytössä jo Volvon pyöräkuormaajissa L110H-L260H, sisältää Reverse by Braking -toiminnon ja voimansiirron lukituksen 15 % paremman polttonestetehokkuuden saavuttamiseksi. Tehokkuutta parantavat entisestään optimoitu välityssuhde ja uusi momentinmuunnin, jonka suurempi teho tuottaa jopa 22 % suuremman vetovoiman valitusta vaihteesta ja koneen nopeudesta riippuen.

Koneessa on myös entistä vankempi rakenne, sillä siinä on järeämpi ylemmän runkonivelen laakerointija päivitetyt etu-ja takarungot uusia akseleita ja voimansiirtoa varten.

 

Tuottavuuskumppanisi

Asiakkaat voivat työskennellä uudistetulla L350H:lla pidempään ja alentaa kustannuksia pidennettyjen huoltovälien ansiosta –moottorin huoltoväli on tuplaantunut1 000 tuntiin ja akselien öljynvaihtoväli 4 000 tuntiin akseliöljyn jäähdyttimen ja siihen vakiona asennetun suodatuksen ansiosta.

Lisäksi asiakkaat voivat minimoida koneiden seisonta-ajan ja pidentää komponenttien käyttöikää arvostetuilla ominaisuuksilla, kuten järeillä akselistoilla, joissa on täyskevennetyt akselit, planeettapyörästötyyppiset napavälitykset ja huoltovapaat taka-akselin tukilaakerit.

Telematiikkayhteydet ja vakiintuneet ominaisuudet,kuten Volvo Co-Pilotin ohjaamossa sijaitsevan näytön kautta käytettävä Load Assist -sovellusvalikoima, kantavat kortensa kekoon tehokkuuden ja toimintavarmuuden eteen. Sovelluksiin kuuluu esimerkiksi lisävarusteena saatava rengaspaineiden valvontajärjestelmä, jonka avulla renkaiden paineet ja lämpötila voidaan tarkistaa mukavasti ohjaamosta käsin renkaiden käyttöiän pidentämiseksi ja polttoaineen säästämiseksi

Yli-ja alikuormaus sekä odotusajat jäävät historiaan asiakkaiden käyttäessä On-Board Weighing -sovellusta, joka tarjoaa reaaliaikaista tietoa kauhan kuormasta ja kuormattavan ajoneuvon hyötykuormasta. Operator Coaching Advanced -sovellus auttaa asiakkaita hyödyntämään L350H:n koko potentiaalia. Se tarjoaa reaaliaikaista tietoa ja opastusta kuljettajille ja auttaa heitä työskentelemään tavalla, joka optimoi tuottavuuden ja polttonestetehokkuuden ja vähentää koneen kulumista. Lisäksi täydentävien Volvo-palvelujen valikoima –mukaan lukien Productivity Report, EcoOperator-koulutus ja Active Care –tarjoaa myös arvokasta tietoa siitä, miten tonnikustannuksia voidaan alentaa ja koneen käyttöä tehostaa.

Taattua mukavuutta

Uudistunut L350H tarjoaa saman lyömättömän käyttökokemuksen sekä huipputason mukavuuden, kätevyyden ja turvallisuuden optimaalisten tulosten saavuttamiseksi. Vakiona saatavien kauko-ohjatun ovien avaamisen, ilmastoinnin ja hätäohjausjärjestelmän lisäksi koneesta on myös erinomainen näkyvyys, jota täydentävät lisävarusteina saatavat, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät taustapeilit sekä takanäkymäkamera ja tutkajärjestelmä.

Koneen räätälöintiä varten valittavissa on kolme hydrauliikkatilaa, mukautettava lukituksen kytkeytyminen ja vetovoiman ohjaus, kun taas kauhan oikaisutoiminto palauttaa kauhan automaattisesti vaakasuoraansekä kippaus-että ylöskääntöasennosta auttaen ehkäisemään kuljettajan väsymistä.

Käyttötarkoituksesta riippumatta tämä järeä tehopakkaus, Volvo L350:n tähän asti innovatiivisin ja hiotuin versio, on aina valmiina töihin –ja tuottamaan alhaisemmat omistajuuden kokonaiskustannukset kannattavampaa toimintaa varten.
 

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com