Construction Equipment Suomi

L200H High Lift tuo lisätehoa tukkien käsittelyyn

Volvo CE on päivittänyt L180H High-Lift -pyöräkuormaajansa täysin uudeksi L200H High Lift -malliksi, jossa on 27 % enemmän nostotehoa ja suuremmat kourat.

Metsäteollisuuden tarpeiden ymmärtäminen on syvällä Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) perimässä. Volvon vuonna 1974 kehittämä ensimmäinen korkealle nostava pyöräkuormaaja mullisti tukkien käsittelyn, eikä entiseen ole ollut paluuta – nykyään kone on käytössä puutavaravarastoilla ympäri maailmaa. 

L200H High Lift on uusin edistysaskel puolen vuosisadan pituisessa kehitystyössä, ja se perustuu korvaamaansa markkinajohtajamalliin L180H High-Lift. Parannuksia on tehty muun muassa siten, että uuteen malliin voidaan asentaa jopa 13 % suurempia kouria, mikä on mahdollista 27 % suuremman nostokapasiteetin ansiosta. Yhdessä vahvemman perusyksikön kanssa tämä tarkoittaa sitä, että L200H High Lift voi siirtää enemmän puutavarakuutioita tunnissa, jolloin tuottavuus paranee ja käyttökustannukset laskevat.

Uudessa kuormauslaitteistossa on vahvistettu nostovarsijärjestelmä, poikkipalkki ja pyöritysyksikkö. Tämän lisävoiman ansiosta maksiminostokapasiteetti on kasvanut L180H High Lift -mallin 8,8 tonnista jopa vaikuttaviin 11,2 tonniin. Sama kehitys koskee kouria – niistä suurimman koko on kasvanut L200H High Lift -mallissa edeltäjämallin 3,8 m²:stä jopa 4,3 m²:iin. Eri työmaille on saatavana erikokoisia ja -muotoisia kouria niiden tarpeiden mukaan. Eivätkä ne ole mitään tuiki tavallisia kouria, vaan Volvon suunnittelemia vahvistettuja kouria, joihin tiivistyy puolen vuosisadan aikana kertynyt tieto ja osaaminen korkealle nostavista malleista. Tämän lisäkapasiteetin vastapainoksi ja kuormaajan vakauden varmistamiseksi kuormaajaan asennetaan vakiona 875-tyyppiset matalaprofiiliset L4-renkaat.

Ei omena kauas puusta putoa

Koska Volvon korkealle nostavan varren suunnittelu mahdollistaa tukkien pinoamisen lähes 7 metrin korkeuteen – 60 % perinteistä pyöräkuormaajaa korkeammalle – puutavaravaraston tila voidaan käyttää optimaalisesti hyväksi. Malli nostaa korkealle mutta on myös ketterä – 360°:n pyörityksen ja kallistusmahdollisuuden ansiosta L200H High Lift ulottuu kaikkiin pinon tukkeihin. Uusi vahvempi pyöritysyksikkö on huoltovapaa ja siinä on vakautta parantava integroitu vaimennusjärjestelmä.

Painovoimaa uhmaten

Sen lisäksi, että L200H High Lift pystyy kulkemaan suurella nopeudella vaikeassa maastossa ja työskentelemään pehmeästi päällystämättömällä alustalla, se kuormittaa päällystettyjä alustoja äärimmäisen vähän. Tämä on neljän leveän samankokoisen renkaan ja runko-ohjauksen ansiota. Tuloksena ovat alentuneet työmaan valmistelu- ja ylläpitokustannukset. 

Pysähtymiskyvyn on oltava huippuluokkaa puutavaravarastoilla, joilla jarrut ovat yleensä kovassa käytössä. Lämpötilojen nousun välttämiseksi L200H High Lift -mallissa on ulkoinen akseliöljyn jäähdytysjärjestelmä, joka alentaa akseleiden lämpötilaa pidentäen niiden sekä jarrujen käyttöikää. Lisäksi siihen kuuluu myös öljynsuodatin, joka pitää akseliöljyn puhtaana pidempään ja pidentää öljynvaihtovälin 4 000 tuntiin (tai 18 kuukauteen).

Vaihteensiirron toimintatapa on optimoitu kasvaneiden työkuormien mukaan nopeampaa kiihdytystä ja sujuvaa toimintaa varten. Koetellut teknologiat, kuten Reverse-By-Braking-toiminnon ja lukittavan momentinmuuntimen yhdistävä OptiShift, parantavat polttonestetehokkuutta entisestään.

Teknologiaa joka lähtöön

L200H High Lift on korkealle nostavista malleista ensimmäinen, joka on yhteensopiva ohjaamossa olevan Volvo Co-Pilot -näytön kautta käytettävän, pyöräkuormaajan tuottavuutta ja kannattavuutta parantamaan suunnitellun Load Assist -sovellusvalikoiman kanssa.

On-Board Weighing -sovellus tarjoaa reaaliaikaista tietoa kouran hyötykuormasta auttaen välttämään yli- ja alikuormauksen, uudelleenpunnitsemisen ja odotusajat. Operator Coaching Advanced -sovellus puolestaan auttaa hyödyntämään kuormaajan koko potentiaalia. Se tarjoaa reaaliaikaista tietoa ja opastusta kuljettajille ja auttaa heitä työskentelemään tavalla, joka optimoi tuottavuuden ja polttonestetehokkuuden ja vähentää koneen kulumista.

Load Assist -valikoimaan kuuluu myös rengaspaineiden valvontajärjestelmä, jonka avulla voi tarkistaa sekä ilma- että nestetäytteisten renkaiden paineen ja lämpötilan mukavasti ohjaamosta käsin.Koska oikeat rengaspaineet voivat alentaa polttonesteenkulutusta 2–4 % ja pidentää renkaiden käyttöikää 6–10 %, tämä on arvokas työkalu pyrittäessä alentamaan kustannuksia. 

Hyvä paikka viettää päivä

L200H High Lift -mallissa työvuoro sujuu jouhevasti. Se on tilava, ergonomisesti suunniteltu ja siitä on esteetön näkyvyys – siihen on jopa saatavana valikoima erilaisia istuimia. Erikoismallinen monitoimivipu varmistaa hydrauliikan tarkan hallinnan, ja kuljettajat voivat jopa räätälöidä asetuksia älypuhelimiensa avulla.

Kuljettajan väsymisen vähentämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi lisävarusteena saatava vipuohjaus tarjoaa mahdollisuuden ohjata konetta vivulla ohjauspyörän sijasta – mikä tehostaa etenkin nopeatempoista kuorman purkamista kuorma-autosta.

Kuljettajien on oltava koko ajan tietoisia siitä, mitä heidän koneidensa ympärillä tapahtuu. Nyt siihen on saatavana apua: lisävarusteena saatava uusi etunäkymäkamera näyttää ohjaamossa olevan näytön kautta kuvaa koneen edestä ja jopa pinon päältä.

Vähemmän seisonta-aikoja & helpompi huolto

Pitkä käyttöikä, pienemmät huoltotarpeet, vaivaton pääsy huoltokohteisiin ja valikoima täydentäviä palveluja auttavat pitämään huoltokulut kurissa ja toimintavarmuuden huipussaan. Edeltäjänsä tavoin L200H High Lift -mallin parissa on helppo työskennellä – sen Volvo-ohjaamo voidaan kallistaa joko 30°:n tai 70°:n kulmaan. Kun koneessa on lisäksi elektronisesti käytettävä konepelti, huoltotöiden tekeminen on mutkatonta. 

Moottoritilan tarkastaminen ja puhdistaminen on nyt entistä helpompaa koneen molemmilla puolilla olevien lisäkaiteiden ansiosta. Moottorin 1 000 tunnin huoltovälien ansiosta konepellin alle ei tosin tarvitse kovin usein katsoa. Pikatyhjennys-/täyttöliittimet nopeuttavat ja helpottavat hydrauliöljyn, vaihteistoöljyn, moottoriöljyn ja etuakselin öljyn vaihtoa ehkäisten läikkymistä ja valumista.

Volvo kulkee rinnallasi

ActiveCare-palvelunsa ansiosta Volvo voi pitää silmällä koneitaan myös työmaan ulkopuolelta käsin. Yrityksen toimintavarmuuskeskukset tarjoavat ympärivuorokautista koneiden valvontaa ja viikkoraportteja ja ilmoittavat asiakkaille, jos ehkäiseviä huoltotoimenpiteitä on tehtävä. 

L200H High Lift on uusin todiste Volvon pitkäaikaisesta sitoutumisesta metsäteollisuudessa toimivien asiakkaiden auttamiseen, jotta nämä ulottuvat korkeammalle ja pystyvät tekemään enemmän alhaisemmilla kustannuksilla ja vähemmillä seisonta-ajoilla.

Key specifications:

 Pääasialliset erittelyt  Yksikkö L200H HL Vaihe V
 Puutavarakourat  m2  3.4 - 4.3
 Toimintapaino  kg  35 000 - 40 000
 Moottori    Volvo D13J
 Maks. teho kierrosluvulla  r/min  1 300 - 1 400
 . . . ECE R120 netto  kW  251
 . . . ISO 9249, SAE J1349 netto  kW  250
 Maks. vääntö kierrosluvulla  r/min  1000
 . . . SAE J1995 brutto  Nm  2030
 . . . ISO 9249, SAE J1349 netto  Nm  2024
 Renkaat    875/65R29 tai 775/65 R29

 

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com