Construction Equipment Suomi

Volvon uudet sähkölämmitteiset perät lisäävät löylyä suuriin asfaltointiprojekteihin

Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE:n) sähkölämmitteiset kiinteät perät on kehitetty, jotta suurista asfaltointiprojekteista saadaan entistä kustannustehokkaampia ja suurten tienrakennusprojektien tuottavuus ja tehokkuus paranevat.

Kiinteiden sähkölämmitteisten MB122- ja VTD121-perien lanseerauksella suuriin tela-alustaisiin asfaltinlevittimiinsä, Volvo CE sekä kasvattaa perävalikoimaansa että antaa asiakkaille mahdollisuuden tuottaa vähemmällä vaivalla ja lyhyemmässä ajassa korkealaatuisia päällystystuloksia, joita he ovat oppineet odottamaan.

Yhden tehonlähteen mahdollistaman nopean, yhtäjaksoisen ja tasaisesti leviävän lämmityksen ansiosta sähkölämmitteiset perät ovat uskomattoman kätevä ratkaisu. 55 kVA:n integroidun generaattorin ansiosta asiakkaiden ei enää tarvitse täyttää kaasupulloja uudelleen perän lämmittämistä varten, kuten heidän olisi tehtävä käyttäessään kaasulämmitteisiä periä. Tämän ansiosta käynnistäminen on nopeaa, toimintavarmuus erinomainen ja työmaan tehokkuus parempi.

Nämä kiinteät perät ovat nyt saatavina Volvon malleihin P6820D ABG, P7820D ABG ja P8820D ABG, ja niillä voidaan päällystää jopa 2,5–13 metrin leveydellä. Ne on suunniteltu päällystämään kaikilla materiaaleilla kuumasta asfaltista jyräbetoniin ja sementillä sidottuihin materiaaleihin sekä raidesepeliin ja lajiteltuihin mineraaliseoksiin asti.

Kuuma perä huippunopeasti

Uusi sähkökäyttöinen lämmitystoiminto mahdollistaa käynnistämisen vain 40 minuutin kuluttua. Kussakin perän osassa on yksi lämmitettävä tamppainsauva ja kaksi lämmityselementtiä lämmön optimaalista jakautumista varten, tarkka lämpötilaohjattu lämmitys automaattisella lämpötilan säädöllä ja erilliset lämpötila-anturit, joten asiakkaat voivat luottaa siihen, että perän lämmitys tapahtuu nopeasti ja tehokkaasti.

EPM3

Asfaltinlevittimen kuljettaja voi myös seurata perän tilaa ja käyttäytymistä Electronic Paver Management (EPM3) -ohjaustaulusta.

Maksimoitu esitamppaus

Maksimoitu esitamppaus

Maksimoitu esitamppaus on oleellisen tärkeä piirre valmiin päällystematon suuremman tiheyden saavuttamisen kannalta, jotta asfaltti kestää pidempään ja toimintakustannukset ovat alhaisemmat. Uudet tärisevät ja tamppaavat kiinteät perät tarjoavat juuri sen ja tuottavat tasaisimman mahdollisen pinnan työssä kuin työssä. Muuttuvan tärinänopeuden ja muuttuvan tampparin iskun ansiosta niissä voidaan käyttää joko yhtä tai kahta tamppainsauvaa.

Kaksoistamppareilla varustetut Volvon kiinteät täryperät ovat paras valinta paksujen kerrosten päällystämistä varten. Kaksoistamppariteknologian ansiosta niiden tamppausaste on 5–7 % suurempi kuin yksitamppariteknologian, ja ne voivat saavuttaa 98 %:n Marshall-tiheyden, mikä vähentää jyräystyön tarvetta ja siihen liittyviä kustannuksia huomattavasti. Ne tuottavat myös tasaisimman mahdollisen pinnan ensimmäisen tampparin syöttövaikutuksen ansiosta.

Erinomaista joustavuutta

Tienharjan +4 ... -2 %:n säätövälin sekä erilaisia päällystysleveyksiä varten tarkoitettujen jatkekoteloiden ansiosta uudet peräratkaisut tarjoavat erinomaista joustavuutta kaikkiin töihin. Vario-jatkeet, joiden jatkopituus on 0,75 m kummallakin puolella, mahdollistavat perän levittämisen tai kokoonvetämisen tarvittaessa epäsäännöllisten reunojen mukaan, kun taas manuaaliset tai hydrauliset päätyluukut ovat valinnainen ominaisuus materiaalin virtauksen hallintaan kummalla puolella tahansa.

Seisonta-ajat minimissä

Uusi integroitu diagnostiikkatoiminto auttaa tarkistamaan lämmityssauvojen kunnon ja havaitsemaan, koska ne on vaihdettava, jolloin seisonta-ajat vähenevät. Toimintavarmuus on lisäksi turvattu perän helpolla kokoamisella ja yksinkertaisella kunnossapidolla. Perän osien helpon nostamisen mahdollistavat kaksi keskinostosilmukkaa per osa, kun taas integroitujen letkujen ja johtojen reititys tarjoaa selkeän polun kokoamista varten. Lisäksi hydrauliikan liitospisteet ja helposti saatavilla olevat sähköliitännät sekä käden ulottuvilla olevat huoltokohteet ja tamppainsauvat tekevät kokoamisesta ja kunnossapidosta nopeaa ja helppoa.

 

Uusi integroitu diagnostiikkatoiminto

Uusi integroitu diagnostiikkatoiminto.

Perä työhön kuin työhön

Kaikkien Volvo-perien tavoin nämäkin uudet sähkölämmitteiset ratkaisut hyötyvät vuosikymmenien kokemuksestamme ja läheisestä yhteistyöstä asiakkaidemme kanssa heidän tarpeidensa täyttämiseksi.

Joustavuuden parantamiseksi Volvon Variomatic-perät voidaan leventää kaksinkertaisiksi perusleveydestään.

Lisätietoja Volvo CE:n koko perämallistosta – joka sisältää myös nämä uudet sähkölämmitteiset kiinteät perät – on sivulla
ABG-asfaltinlevittimien perät.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com