Construction Equipment Suomi

Volvo parantaa ja laajentaa hybridikaivukonemallistoa

Volvo tarjoaa 17 % paremman polttonestetalouden verrattuna perinteisiin koneisiin lanseeraamalla täysin uuden voimansiirron mullistavassa EC300E Hybrid -kaivukoneessaan – ja ottamalla teknologian käyttöön kahdessa uudessa mallissaan 25 ja 35 tonnin luokissa.

Käyttämällä kokonaan uudistettua peruskonetta, joka itsessään tarjoaa 10 % parannuksen polttonestetaloudessa verrattuna korvaamaansa malliin, Volvo Construction Equipmentilla (Volvo CE) on nyt markkinoilla kolme uutta hybridikaivukonetta, jotka tarjoavat jopa 17 % paremman polttonestetalouden verrattuna perinteisiin malleihin. Uusi mallisto on parannettu 30 tonnin luokan EC300E Hybrid -kaivukone, ja teknologia on otettu käyttöön kahdessa uudessa koneessa – 25-tonnisten luokassa EC250E Hybridissä ja 35-tonnin luokassa EC350E Hybridissä.

Puomin alaslaskuenergia talteen

Kaikki kolme konetta käyttävät Volvon uutta hydraulista hybriditeknologiaa, joka ottaa talteen kaivukoneen puomin alaslaskuliikkeen tuottamaa "ilmaista" energiaa. Voimakkaat ja täsmälliset puomin alaslaskuliikkeet lataavat hydraulista paineakkua, joka varastoi ja tarpeen mukaan jakaa energiaa, moottorijärjestelmää avustavan hydraulisen apumoottorin käyttöön. Hybridimallien kyvykkyydestä ei ole tingitty, nämä kaivukoneet tarjoavat saman hallittavuus- ja suorituskykytasot kuin vakiokoneet, mukaan lukien samanaikainen työskentely ECO- ja Hybrid-tilassa.

Hydraulihybriditekniikka

Toisin kuin muissa hybridijärjestelmissä, komponentit näissä koneissa ovat suhteellisen yksinkertaisia, lisäosia on vain vähän ja niiden ylläpito on helppoa. Hybridijärjestelmän mahdollistama lisäenergia auttaa vähentämään moottorin kuormitusta, ja työssä polttonestetalous paranee jopa 17 % ja CO2-päästöt vähenevät jopa 15 % – mikä on erityisen tärkeää kaupunkialueella työskenneltäessä. Käytettäessä konetta "kaivu- ja kaatotöissä" (erityisesti kun käännytään 90o:n sisällä) tällä suoraviivaisella toiminnalla saavutetaan nopea tuotto.

EC300E Hybrid tarkastelussa

EC250E Hybrid ja EC350E Hybrid ovat täysin uusia koneita, mutta EC300E Hybrid on perusteellisesti uudistettu kone. Uusia ominaisuuksia ovat:

  • 10 % parannus polttonestetaloudessa älykkään sähköhydraulisen moottorin ja uuden Volvo-D8M-moottorin ansiosta – jonka rpm on alentunut 1800:sta 1600:een ja teho kasvanut 5 %.
  • 700 kg raskaampi vastapaino parantaa vakautta ja lisää nostokapasiteettia 5 %:n verran.
  • Uudet prioriteettitoiminnot – joiden avulla kuljettajat voivat priorisoida jommankumman puomi/kääntö ja puomi/ajo -toiminnoista.
  • Uusi säädettävä puominlaskun nopeuden ohjaus – ihanteellinen tarkkuustöissä.
  • Parannetut vasteajat – sähkötoimisten ohjaussauvojen ja täysin sähköisten ajopolkimien ansiosta.

EC250E Hybrid

Myös kuljettajan mukavuutta on parannettu, muun muassa uudella puomin ja varren heilahtelunvaimennusteknologialla – joka vähentää koneeseen kohdistuvia tärähdyksiä – ja uudella valinnaisella vipuohjauksella, joka auttaa vähentämään kuljettajan rasittumista, koska hän voi ohjata konetta polkimien sijaan ohjaussauvan rullasäätimillä. Koneen ylläpitoa varten nousun ylävaunuun tekee helpoksi uusi oikealla puolella oleva 3-otemenetelmä. Uusi roiskesuoja ureasäiliössä helpottaa ja nopeuttaa täyttöä ja vähentää roiskumisriskiä, ja moottoriöljyn ja suodattimen vaihtovälit on kaksinkertaistettu 1000 tuntiin.

Uusien EC250E Hybrid, EC300E Hybrid ja EC350E Hybrid -koneiden huipputeknologia säästää polttonestettä, vähentää päästöjä ja parantaa toiminnan tuottavuutta.

Lisätietoja saa ottamalla yhteyden:

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com