Construction Equipment Suomi

Volvo CE jouduttaa siirtymistä kestävään tulevaisuuteen markkinoiden suurimmalla sähkökäyttöisten koneiden mallistolla

Nyt markkinoille tuotavien kolmen uuden sähkökäyttöisen minikoneen – L20 Electric, EC18 Electric ja ECR18 Electric – myötä Volvo Construction Equipment (Volvo CE) esittelee sitoutumistaan sellaisen maailman rakentamiseen, jossa haluamme elää, esittelemällä toimialan laajimman valikoiman sähkökäyttöisiä koneita.

Uudet akkukäyttöiset mallit, jotka edustavat kolmea viidestä kaupallisesti saatavilla olevasta sähkökäyttöisestä minikoneesta, ovat varattavissa verkossa tästä päivästä (7. lokakuuta) alkaen vuonna 2022 tapahtuvaa toimitusta varten. Osoitamme jälleen kerran, että kestävän kehityksen ratkaisut eivät ole vain lupaus huomiselle, vaan todellisia innovaatioita jo tätä päivää varten, ja laajenevan sähkökäyttöisten koneiden mallistomme avulla tarjoamme asiakkaille sekä puhtaamman, hiljaisemman ja miellyttävämmän työskentely-ympäristön että heidän tarpeitaan yhä paremmin vastaavan ratkaisun.

Nämä uusimmat innovaatiot ovat jälleen yksi askel kohti yrityksen kunnianhimoista tavoitetta saavuttaa arvoketjussa kasvihuonepäästöjen nettonollataso vuoteen 2040 mennessä – vetypolttokennoratkaisujen ja kestävämpien polttomoottorituotteiden kehittämisen rinnalla – ja osa Volvo Groupin pyrkimystä muuttaa vähintään 35 % koko ajoneuvovalikoimastaan täyssähköiseksi vuoteen 2030 mennessä.

Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg sanoo: "Maailman suurimman sähkökäyttöisten koneiden malliston valmistajana johdamme ylpeinä toimialamme taistelua ilmastonmuutosta vastaan. Toimitamme reaalimaailman ratkaisuja ympäristön kannalta kestävämpää työskentelyä varten, mutta tehostamme myös asiakkaidemme liiketoimintaa tarjoamalla laajimman mahdollisen malliston heidän tarpeisiinsa vastaamista varten."

Vakuuttava menneisyys, sähköinen tulevaisuus

Uudet sähkökäyttöiset koneemme ovat nyt varattavissa verkossa

L20 Electric -minipyöräkuormaaja sekä minikaivukoneet EC18 Electric ja ECR18 Electric liittyvät jo esiteltyjen mallien L25 Electric ja ECR25 Electric joukkoon. Kaksi jo esiteltyä mallia ovat vakiinnuttaneet asemansa markkinoilla ja tarjoavat todistettavasti tehoa ja suorituskykyä ympäristön kannalta paremmassa paketissa. Kolme uutta mallia edustavat puolestaan uusimpia edistysaskelia Volvo CE:n sitoutumisessa ensimmäisenä toimialallaan Volvo-merkkisten minipyöräkuormaajien ja minikaivukoneiden mallistonsa muokkaamiseen sähkökäyttöiseen suuntaan ja uusien dieselmallien kehittämisen lopettamiseen.

L20 Electric on suurempaan L25 Electric -malliin perustuva hyväksi todettu konsepti. Sen hyötykuorma on 1,8 tonnia ja sen suuntaisvivusto tarjoaa erinomaisen näkyvyyden käytettävän työvälineen yli, ylivertaisen nostokorkeuden sekä 100-prosenttiset suuntaisliikkeet – mikä tekee siitä täydellisen valinnan myös kuormaushaarukoiden käyttöä varten. Näillä näkymin jopa kuusi tuntia yhdellä latauksella toimiva sähkökäyttöinen kone varustetaan asiakkaan valitsemalla akustolla (33 tai 40 kWh) ja sen huoltokustannukset ovat 30 % alhaisemmat. Lähes äänettömän toiminnan aikaansaamien rauhallisten työskentelyolosuhteiden lisäksi myös käyttömukavuus on parantunut uuden mäkiavustimella varustetun automaattisen seisontajarrun sekä räätälöitävien työskentelyohjelmien valikoiman myötä.

Lyhyt mutta luja 1,8-tonninen ECR18 Electric on valmiina tarjoamaan saman luokkansa parhaan vakauden ja kuljettajakokemuksen, joita asiakkaat odottavat sen dieselkäyttöiseltä vastineelta, mutta vähemmällä melulla ja tärinällä sekä välittömän väännön ansiosta paremmin reagoivalla hydrauliikalla. Työskentely-ympäristöstä ja tehtävästä työstä riippuen arviolta neljä tuntia aktiivista työskentelyä yhdellä latauksella tarjoavassa ECR18 Electricissä on myös ultralyhyt takaosan kääntösäde (täydellinen ahtaisiin tiloihin). Se on valmistettu kestävyyttä ajatellen – korkeaprofiilisesta vastapainosta aina joka puolelle asennettuihin teräspaneeleihin ja puomin sisään vedettyihin letkuihin asti.

Ketterä EC18 Electric, joka on helppo käyttää ja kuljettaa, tarjoaa asiakkaille kustannustehokkaan minikaivukoneen 1,8-tonnisten koneiden luokassa. Sen säädettävä alavaunu voidaan vetää alle 1 metrin levyiseksi ja pidentää enintään 1,35 metrin pituiseksi, joten se mahtuu ahtaimpiinkin tiloihin, kun taas koneen suunnittelu varmistaa sen, että rungon oikeanpuoleinen kulma, kääntöpylväs ja sylinteri pysyvät telojen leveyden sisällä tarjoten erinomaisen näkyvyyden ja koneen pienemmän vaurioitumisvaaran työskenneltäessä lähellä esteitä. Ergonomisten hallintalaitteiden, tilavan ohjaamon ja räätälöitävien asetusten lisäksi siihen on lisävarusteena saatavana myös lämmitetty umpiohjaamo.

Kaikissa kolmessa koneessa on integroitu sisäinen laturi, jonka avulla koneet voidaan ladata 0 %:sta 100 %:iin alle kuudessa tunnissa. Valinnaisen ulkoisen pikalaturin avulla L20 Electric voidaan ladata täyteen vähän alle kahdessa tunnissa, kun taas ECR18 Electric ja EC18 Electric voidaan ladata 80 %:iin enintään 1,25 tunnissa. Tarkan kuvan tarjoamiseksi Volvo-jälleenmyyjät voivat laskea odotettavissa olevan toiminta-ajan ja optimaalisen latausratkaisun asiakkaiden toiminnan perusteella. Näillä koneilla asiakkaat voivat työskennellä meluherkillä alueilla ja normaalin työajan ulkopuolella sekä vähähiilisissä projekteissa ja sisätiloissa ilman kalliita poistoimujärjestelmiä.

Älykkäitä ratkaisuja älykkäisiin koneisiin

Asiakkaat, jotka ostavat minkä tahansa viidestä sähkökäyttöisestä mallista, voivat pian hyödyntää uutta kalustonhallintaratkaisua, joka on suunniteltu varta vasten sähkökäyttöisten koneiden etävalvontaa varten. Electric Machine Management Application (EMMA) on sovellus, joka tarjoaa arvokasta tietoa akun varaustasosta ja jäljellä olevista työtunneista, latauksen tilasta, maantieteellisestä sijainnista ja monesta muusta seikasta toimintavarmuuden parantamiseksi.

EMMA tarjoaa tietoa ja edistää sähkökäyttöisten koneiden tehokasta hallintaa

Vuonna 2019 esiteltyjen ja vuonna 2020 markkinoille tuotujen ensimmäisten sähkökäyttöisten mallien tapaan Volvo CE on avannut varaustyökalun, jossa asiakkaat voivat tilata jonkin kolmesta uudesta, kolmessatoista Euroopan maassa ennen muita markkina-alueita saatavilla olevasta koneesta. Asiakkaat, jotka varaavat koneen verkossa 31. joulukuuta 2021 mennessä, saavat lisälahjan – yhden Volvo-kauhan veloituksetta tilatessaan L20 Electricin ja kaksi Volvo-kauhaa veloituksetta tilatessaan joko ECR18 Electricin tai EC18 Electricin.

Jos haluat tilata jonkin näistä pienistä mutta pippurisista koneista – ja samalla tehdä huomisesta hieman paremman – käy osoitteessa https://www.volvoce.com/electromobility/prebook/.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com