Construction Equipment Suomi

Volvo CE tuo 95-tonnisten kokoluokan louheauton maailmanlaajuisille markkinoille

Volvo CE on laajentanut koetellun 95-tonnisen (105-tonnisen) R100-louheautonsa jakelua. Laajennuspäätös on seurausta Stage V- / Tier 4 Final -sertifioidun moottorin käyttöönotosta.

Työmailla eri puolilla maailmaa koetellussa Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) R100-louheautossa on nyt Stage V- / Tier 4 Final -moottori, jonka ansiosta malli täyttää tiukimmatkin päästömääräykset ja soveltuu siten maailmanlaajuiseen jakeluun. Yhtiön malliston kooltaan ja kapasiteetiltaan suurin louheauto R100 lupaa alentaa asiakkaiden toimintakustannuksia parantamalla tuottavuutta, polttonestetehokkuutta, kuljettajan mukavuutta ja toimintavarmuutta.

Tehon tuottaa premium-luokan 783 kW:n (1 075 hv) Stage V- / Tier 4 Final -moottori, ja yhdistetty voimansiirto tarjoaa suuren väännön, vertaansa vailla olevan vetotehon ja luokkansa johtavan kitkavoiman suorituskyvyn optimoimiseksi. Voimansiirron suorituskyvystä vastaa Volvo Dynamic Shift Control, joka automaattisesti valitsee optimaalisen vaihteen, nopeuden ja väännön, jolla saavutetaan maksimaalinen polttonestetehokkuus.

Asiakkaat voivat odottaa alhaisempia kuljetuskertakustannuksia investoidessaan R100:n, jossa on3 60,4 m3:n kokoinen kahteen suuntaan kalteva lava optimaalista kuorman pysyvyyttä ja hyvin vähäistä kuorman siirtymistä varten. Kuormitusprofiilitoiminnon avulla kuljettaja voi kuormata jatkuvasti keskimääräisen tavoitehyötykuorman, ja lavan nopea kippaus varmistaa nopeat työjaksoajat ja yleisesti tehokkaan toiminnan. Stage V- / Tier 4 Final -määräykset täyttävässä R100:ssa on kuljettajan valittavissa oleva Economy-vaihto-ohjelma kevyempää tai nopeaa työskentelyä varten sekä joutokäynnillä aktivoituva automaattinen moottorin sammutus, joka vähentää tarpeetonta tyhjäkäyntiä moottorin kulumisen vähentämiseksi ja käyttökustannusten alentamiseksi. 

Volvo täydentää louheautonsa suurta kapasiteettia ja kuljetustehoa älykkäillä valvontajärjestelmillä. Lisävarusteena saatava ajoneuvon oma punnitusjärjestelmä (OBW) varmistaa sen, että kone siirtää kustannustehokkaasti turvallisen maksimihyötykuorman.

R100:aan on saatavana Volvon CareTrack-telematiikkajärjestelmä toimintatietojen, kuten polttonesteenkulutuksen, koneen käytön, joutokäyntiraporttien ja GPS-paikannustietojen seuraamiseksi etänä.

Asiakkaat, jotka haluavat parantaa nykyisten ja tulevien projektiensa tuottavuutta, voivat käyttää Volvo Site Simulation -järjestelmää paikallisen Volvo-jälleenmyyjänsä tukemina. Työkalu auttaa määrittelemään tuottavimman kalustokokoonpanon, työmaakonfiguraation ja projektin tulokset asiakkaiden tarpeiden perusteella. Simulaatiota käyttämällä asiakkaat ja jälleenmyyjät voivat työskennellä yhdessä laatiakseen kalustosuunnitelman ennen projektin alkamista.

Suunniteltu kestäväksi

Käyttövarmuus ja tuottavuus perustuvat pitkälti koneen kestävään rakenteeseen, joka suojaa komponentteja paremmin ja pidentää sekä niiden käyttöikää että määräaikaishuoltojen välejä.

R100-louheautossa on iskuja ja hankausta kestävästä 400 HBW -kovuuden teräksestä valmistettu lava, joka on yhdistetty vahvaan ja kestävään runkoon, ja sen ominaisuudet tarjoavat pitkäkestoista suorituskykyä:

  • Matala painopiste.
  • Dynaaminen ja pehmeä McPherson-etupyöräntuenta.
  • Erityissuunnitellut raide- ja akselivälit tarjoavat koneelle erinomaisen vakauden, joka tasoittaa kaikki pinnasta aiheutuvat iskut.
  • Hevosen länkiä muistuttava runkorakenne tarjoaa vääntöjoustavuutta parantaen kestävyyttä ajettaessa epätasaisessa maastossa.
  • Rungon riippuviksi asennetut säiliöt ja porausten holkit parantavat rakenteellista kestävyyttä ja luotettavuutta. 

Kuljettajan valinta

R100 tuo myös kuljettajan tuottavuuden ja turvallisuuden etualalle – alkaen ROPS/FOPS-sertifioidusta ohjaamosta, luistamattomista askelmista ja turvallisen pääsyn koneeseen tarjoavista kulkukäytävistä. Tärinää ja ulkomelua vaimentava ohjaamo on pultattu nestevaimennettuihin kiinnityksiin; yhdessä dynaamisen McPherson-etupyöräntuennan kanssa se tarjoaa kuljettajalle erinomaisen ajomukavuuden.

Kuljettaja voi tarkkailla työmaata ja ympäröiviä alueita istuimeltaan suurten ikkunoiden ja lähes pystyn tuulilasin läpi. Hyvää näkyvyyttä täydentää Volvo Smart View -järjestelmän tarjoama 360°:n havaitsemisjärjestelmä. Järjestelmä käyttää useita ultralaajakulmaisia ulkopuolelle asennettuja kameroita näyttääkseen koneen näytössä kuvan ajoneuvosta ja ympäröivästä työmaasta lintuperspektiivistä katsottuna.

Kevyen ohjausjärjestelmän lisäksi kaikki näytöt ja ergonomisesti sijoitetut sormenpääohjaimet ovat käden ulottuvilla täysin kuljettajan mittojen mukaan säädettävältä Volvon ilmajousitetulta istuimelta käsin.

Tehokasta nopeuden hallintaa ja koneen navigointia varten R100:ssa on kaksi hidastinjärjestelmää. Manuaalisesti valittuna vaihteiston hidastin hidastaa voimansiirtoa, joka rajoittaa pyörien lukittumista jyrkissä alamäissä ja märissä olosuhteissa. Moduloiva hidastin voi aktivoitua automaattisesti, kun kuljettajan jalka ei ole kaasupolkimella, tasaisen alamäkinopeuden ylläpitämiseksi valitulla vaihteella. Nämä toiminnot vähentävät kuljettajalta tarvittavia toimia helpottaen työskentelyä. Lukuisat muut järjestelmät edistävät osaltaan automatisoidun turvallisuuden korkeaa tasoa suojaten sekä kuljettajaa että konetta. Näitä ovat vapaalle vaihtamisen esto, moottorin ylikierrossuojaus sekä toissijaiset jarru- ja ohjausjärjestelmät.

Vaivatonta huoltoa

Täynnä kestäviä ominaisuuksia, jotka tuovat ylivertaisen suojauksen, R100 optimoi toiminnan ja sen pidemmät huoltovälit alentavat käyttökustannuksia. Kun on huollon aika, R100:n huoltopisteet on sijoitettu siten, että huolto voidaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti.

Nämä harkitusti sijoitetut huoltopisteet on kerätty yhteen ja sijoitettu siten, että niihin pääsee käsiksi maan pinnalta ja huoltotasolta, ja suoraan vannekehiin asennettujen vanteiden rakenne mahdollistaa turvallisen ja nopean asennuksen ja irrotuksen. Huoltoa helpottavat lisäksi koneen tarjoamat lukuisat tiedot, mukaan lukien järjestelmäpaineet, lämpötilat ja vikaraportointi.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä piirteenä R100:ssa on suuri suodatusaste, joka parantaa suorituskykyä ja pidentää komponenttien kestoikää. Kussakin hydraulisessa järjestelmässä on magneettiset imusuodattimet sekä ohjauksessa, jarrujen käyttöpumpussa ja jarrujen jäähdytysyksiköissä on lisäksi painesuodatus. Moottoriin asennetut pää- ja lisäpolttoainesuodattimet yhdessä edistyneen kaksivaiheisen öljynsuodatuksen kanssa poistavat haitallisia epäpuhtauksia. Moottorin imuilmansuodattimet tuottavat puhtaampaa imuilmaa ja pidentävät suodattimien kestoikää.

R100 on täydellinen kumppani kaivos- ja louhostoimintaan. Se odottaa sinua paikallisen Volvo-jälleenmyyjäsi luona.

Tärkeimmät tekniset tiedot:

Hyötykuormakapasiteetti kg /lb. 95000 / 209,439
Lavan tilavuus, kasa SAE 2:1 m³/y³ 60,4 / 79
Nettopaino kg /lb. 69752 / 153,777
Bruttopaino kg /lb. 166 280 / 366,584
Moottori Cummins QST30 (Tier 4 final -sertifioitu)
Moottorin maksimibruttoteho kW/hv 783 / 1,050
...moottorin kierrosluvulla r/min 2100
SAE J1349:n mukainen maksimibruttovääntömomentti Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
...moottorin kierrosluvulla r/min 1300
Suurin nopeus km/h / mph 50 / 31.1

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com