Construction Equipment Suomi

Volvo CE:n ja Volvo Trucksin täyssähköiset tuotteet luovutettiin asiakkaalle

Johtava ranskalainen urakoitsija Eiffage on siirtynyt nollapäästöisten koneiden uuden sukupolven aikaan ja vastaanottanut ensimmäisenä Ranskassa täyssähköisen Volvo FE -kuorma-auton ja sähkökäyttöisen Volvo ECR25 -minikaivukoneen.

Sähkökäyttöinen Volvo ECR25 -minikaivukone ja Volvo FE -sähkökuorma-auto

Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE:n) kone ja ensimmäinen täyssähköinen Volvo FE -kuorma-auto toimitettiin ensimmäistä kertaa Ranskaan 17. joulukuuta edistämään siirtymistä kestävämpiin kuljetus- ja infrastruktuuriratkaisuihin pitkällä aikavälillä.

Uusien tuotteiden – sähkökäyttöisellä nosturilla varustetun Volvo FE -kuorma-auton sekä sähkökäyttöisen Volvo ECR25 -minikaivukoneen – vastaanottaja oli johtava ranskalainen urakoitsija ja Volvon pitkäaikainen asiakas Eiffage. Koneet tukevat Eiffagen pieneen hiilijalanjälkeen tähtäävää strategiaa ja niillä on tarkoitus työskennellä Ranskan pääkaupungin kunnianhimoisen Grand Paris Express -liikenneprojektin parissa. Se on Ranskan pääkaupunkiin rakennettava pikaliikennehanke, jossa rakennetaan 200 kilometriä (120 mailia) uutta rataa ja 68 uutta asemaa ja joka palvelee valmistuttuaan kahta miljoonaa matkustajaa päivässä.

Volvo Trucksin ja Volvo Construction Equipmentin ensimmäisten täyssähköisten tuotteiden luovuttamista asiakkaalle juhlistettiin pienellä seremonialla Pariisissa. Siihen osallistuivat Eiffage Groupin toimitusjohtaja Benoit de Ruffray sekä Volvo Trucksin ja Volvo CE:n Ranskassa toimivien tiimien edustaja. COVID-19:stä johtuvien matkustusrajoitusten takia Volvo Groupin toimitusjohtaja Martin Lundstedt, Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg ja Volvo Trucksin pääjohtaja Roger Alm osallistuivat seremoniaan digitaalisesti.

"Pyrimme siihen, että vuoteen 2030 mennessä yli kolmasosa Volvo Groupin myymistä koneista toimii sähköllä. Emme pysty tähän yksin, vaan haluamme tehdä tämän yhdessä asiakkaidemme, Eiffagen kaltaisten yhteistyökumppanien sekä koko yhteiskunnan kanssa", Volvo Groupin toimitusjohtaja Martin Lundstedt sanoo. "Tämänpäiväinen seremonia on innostava etappi matkallamme kohti kuljetustoiminnan ja infrastruktuurin tulevaisuutta."

"Tänään asiakkaalle luovutetut sähkökäyttöiset kuorma-auto ja rakennuskone aloittavat kuljetus- ja infrastruktuuriratkaisujen vallankumouksen," Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg jatkaa. "Sähkökäyttöiset koneet eivät tule missään nimessä jäämään marginaaliseksi tuotealueeksi. Seuraavien vuosien ja vuosikymmenien aikana niistä tulee hallitseva vähäpäästöinen tai päästötön voimanlähde. Kun niitä käytetään puhtaalla energialla, niiden mahdollisuuksia tukea ilmastonmuutosta koskevia tavoitteita, parantaa ilman laatua ja auttaa rakentamaan maailmaa, jossa haluamme elää, ei pidä aliarvioida. Olen hyvin iloinen siitä, että lähdemme tälle matkalle Eiffagen kaltaisten ystävien kanssa."

"Eiffagen kaltaisten edistyksellisesti ajattelevien asiakkaiden tuki on tärkeää kestävien kuljetusratkaisujen tulevan kehityksen kannalta. Tiiviin vuoropuhelun käyminen asiakkaiden kanssa tarkoittaa sitä, että me kaikki opimme nopeammin ja yhdessä voimme jouduttaa tarpeellista siirtymistä fossiilittomaan tulevaisuuteen," Volvo Trucksin pääjohtaja Roger Alm sanoo.

Tämä ensimmäinen toimitus Ranskaan on sekä Volvo CE:lle että Volvo Trucksille tärkeä ja todellinen askel kohti nollapäästöjä. Alhaisen melu- ja tärinätasonsa sekä pakokaasuttomuutensa ansiosta sähkökäyttöiset kuorma-autot ja koneet täyttävät hyvin kaupunkialueiden tiukat ympäristömääräykset ja soveltuvat käytettäviksi ahtaissa tiloissa tai tietyissä erityistöissä. Ne tarjoavat uusia mahdollisuuksia sekä kaupungistumisen että tieinfrastruktuurin kannalta.

Volvo FE 6X2 -sähkökuorma-auto valmistettiin Volvon tehtaalla Ranskan Blainville sur Ornessa. Sillä tullaan toimittamaan ja keräämään työkaluja ja varaosia Grand Paris Express -projektin osan 1 – linjan 16 sekä linjan 15 osan T2B purkutöitä varten. Sillä tullaan ajamaan noin 150 km päivässä – joista kaikki nollapäästöillä.

Sähkökäyttöistä Volvo ECR25 -minikaivukonetta Eiffage tulee käyttämään purku- ja hajotustöiden tukena, jälleen ilman CO2-päästöjä ja paljon perinteisiä dieselkäyttöisiä koneita alhaisemmilla melu- ja tärinätasoilla. 2,5-tonnisen koneen suorituskyky on sama kuin vastaavan dieselkoneen ja sen akusto tarjoaa neljä tuntia työskentelyaikaa käyttötarkoituksesta riippuen. Sähkökäyttöinen Volvo ECR25 kehitettiin ja valmistettiin Volvo CE:n Belleyn tehtaalla Ranskassa.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi -ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com