Construction Equipment Suomi

Päivitetty Dig Assist -sovellusvalikoima tarjoaa ylivertaisen kaivutarkkuuden

Volvo CE:n Dig Assist -työkaluvalikoima on osoittanut pystyvänsä takaamaan tarkat kaivutulokset vain murto-osassa tavallisesti tarvittavasta ajasta. Lukuisia uusia ominaisuuksia sisältävän päivityksen ansiosta Dig Assist nostaa riman nyt entistä korkeammalle – maksimoimalla kaivutöiden tuottavuuden, tehokkuuden ja turvallisuuden.

Volvo dig assist

Koneiden käyttö tulee aina vaatimaan ammattilaisen otetta, mutta parhaimpienkin kuljettajiesi suoritustasoa voidaan silti vielä parantaa. Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) Dig Assist vapauttaa kaivukoneen koko tuottavuuspotentiaalin. Volvo Co-Pilot -ohjaamotablettia käyttäen kuljettajat voivat nopeasti, itsenäisesti ja vaivattomasti hallita kaikkia kaivutöitä, olipa kyse sitten työmaiden tasaamisesta, ojien kaivamisesta, luiskien tasoittamisesta tai työmaan profiilien muotoilusta. Dig Assist tekee työskentelystä myös huomattavasti turvallisempaa ja kätevämpää, koska työmaata ei tarvitse enää merkitä käsin eikä syvyyksiä ja kaltevuuksia tarvitse tarkistaa.

Täydellinen näkyvyys koneen ohjausta varten

Dig Assist on saatavana 2D-, In-Field Design- ja 3D-työkaluilla varustettuna – nämä työkalut näyttävät kuljettajalle ohjaamossa yksityiskohtaisen kaivusuunnitelman.

Pitkään käytössä ollut 2D-sovellus on tarkoitettu työmaan tasaamiseen ja rinteiden profiilien muotoiluun. Sovellus näyttää reaaliaikaisten tietojen avulla selkeästi kuljettajille, milloin tavoitesyvyys tai -kaltevuus on saavutettu.

Dig Assist

In-Field Design tekee aikaa vievistä töistä lastenleikkiä, sillä kuljettajat voivat siirtyä muutamassa minuutissa paperipiirustuksesta digitaaliseen kaivumalliin. Sovellus tarjoaa GNSS- ja RTK-navigointiteknologian avulla senttimetrien tarkkuuden erilaisiin töihin, kuten ojitukseen, pihatien/uima-altaan valmistelutöihin sekä perustusten tekemiseen. Työn tiedot voidaan myös tallentaa Volvo Co-Pilotiin, jotta työskentelyä voidaan jatkaa tarvittaessa myöhemmin.

Volvo dig assist

3D-työkalu on ihanteellinen valinta monimutkaisia ja suurikokoisia infrastruktuuriprojekteja varten. Dig Assist -työkaluvalikoimaan täyden kolmiulotteisen toiminnan tarjoavien Topcon 3D-MC:n ja Trimble Earthworksin ansiosta työsuunnitelmia voidaan ladata suoraan Volvo Co-Pilotiin – nämä molemmat ratkaisut voi tarjota vain Volvo. Tuo vain projektitiedosto ja aloita työt.

Volvo dig assist

Volvo Active Control: steer-by-wire-ohjauksen voittokulku

Volvo Active Controlin avulla saavutat samassa työssä tasalaatuisia tuloksia päivä toisensa jälkeen. Tämä vuonna 2019 esitelty koneen ohjausjärjestelmä automatisoi kaivuprosessin opastamalla kuljettajaa toimintojen käytössä ja tuottaa täydellisiä tuloksia jopa 45 % perinteistä tasoittamista nopeammin. Myös tätä järjestelmää käytetään ohjaamon 10-tuumaisen Volvo Co-Pilot -näytön kautta. Volvo Active Control on steer-by-wire-ratkaisu, joka on yhdistetty Volvon uuteen sähköhydrauliseen hallintajärjestelmään sekä Dig Assist -ohjelmistoalustaan.

Volvo Active Control

Volvo Active Control

Sovelluksen puoliautonomiset tasoitustoiminnot helpottavat tasoitustyötä huomattavasti. Kun työtä varten tarvittavat parametrit on syötetty järjestelmään, kaivukone säätää automaattisesti puomin ja kauhan liikkeet, kauhan kallistuskulman ja syvyyden tarkkaa leikkausta varten halutun muodon seuraamiseksi ja tarkalleen oikean tasoituskulman säätämiseksi – ja nyt se on myös 3D-yhteensopiva (Topcon). Boundary limits -pakettia käytettäessä kuljettajat voivat myös pysäyttää kääntöliikkeen automaattisesti tiettyyn kulmaan kaivamisen ja kuorma-auton täyttämisen helpottamiseksi. Ahtaassa tilassa työskenneltäessä kuljettajat voivat lisäksi esiasettaa puomin ja kauhan noston ja käännön tietylle tasolle sivulla tai yläpuolella olevien esteiden väistämiseksi.

Uusi ajoneuvon oma punnitusjärjestelmä

Optimaalisen materiaalimäärän kuormaamisessa mutu-tuntumalla ei pääse kovin pitkälle. Volvo CE:n dynaaminen kuormanpunnitusjärjestelmä (On-Board Weighing) tarjoaa reaaliaikaisen käsityksen kauhan kuormasta auttaen kuljettajia saavuttamaan kuormaustavoitteensa joka kerta. Järjestelmä estää yli- ja alikuormaamisen varmistaen sen, että jokainen kuorma-auto täyttää tieliikennelainsäädännön vaatimukset mutta on silti kuormattu mahdollisimman täyteen. Kuljettajat voivat asettaa tavoitteita, kuten ajokertalaskurin kuormatavoitteen tai halutun tavoitekuorman kuorma-autoa varten. Sellaiset toiminnot kuin kuorman omapaino, kulloisenkin kuorman vapautus ja viimeisimmän kauhakuorman ohitus tarjoavat puolestaan optimaalisen tarkkuuden. Kuormausalueen valitsimella kuljettajat voivat myös määrittää kuormausalueen sijainnin auttaen osaltaan vähentämään pois jääneitä tai virheellisesti lisättyjä kauhakuormia. Järjestelmä laskee myös kaikki ennalta määritetylle kuormausvyöhykkeelle tyhjennetyt kauhalliset.

Dig Assist

Tulossa on myös toinen mielenkiintoinen lisä Dig Assist -sovellusvalikoimaan: ajoneuvon punnitusjärjestelmän laajennetut toiminnot, jotka soveltuvat erityisesti kuorma-autojen kuormaustöihin. Kuorma-autotilassa kuljettaja voi määritellä ennalta työtilauksia asiakasprojektien tai tehtävien pohjalta, laatia listoja eri materiaalityypeistä ja asettaa kuorma-autokohtaisia tavoitteita yleisimmin käytetyille kuorma-autoille.

Dig Assist

Käteviä ominaisuuksia

Volvo Co-Pilotiin on asennettu valmiiksi sovelluksia, jotka on suunniteltu helpottamaan kuljettajan elämää. Uusia sovelluksia ovat Weather, Calculator ja Notes, jotka toimivat vastaavien älypuhelinsovellusten tavoin. Dig Assist on myös yhteensopiva useiden älykkäiden työkalujen kanssa, jotka auttavat saamaan kaivukoneesta entistä enemmän irti. Tällainen työkalu on esimerkiksi Volvo Smart View, joka näyttää kuljettajille 360°:n näkymän koneen ympäriltä lintuperspektiivistä katsottuna. Kuva voidaan nähdä Volvo Co-Pilot -tabletilla tai koneen näytössä. Lisäksi Dig Assistia voidaan käyttää lukuisien työvälineiden, kuten rototilttien, kallistettavien kauhojen ja pikaliittimien kanssa. Kaikki nämä työvälineet on helppo lisätä työkaluihin.

Koska Dig Assist on täysin integroitu ja tehdasasenteinen Volvo-järjestelmä, Volvo-jälleenmyyjät tarjoavat tukea sen kaikille komponenteille, laitteistolle ja ohjelmistolle. Tämän lisäksi, uuden langattoman päivitystoiminnon ansiosta, Dig Assistiin voidaan päivittää uusimmat ohjelmistoversiot matkapuhelimen tapaan, ilman mekaanikon käyntiä paikan päällä. Uusi versio mahdollistaa etätuen pyytämisen suoraan ohjaamosta Volvo Co-Pilotin tukipyyntöpainikeella.

Dig Assist

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi -ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com