Construction Equipment Suomi

Esittelyssä Volvon LX03-prototyyppi: rakentamisen älykäs tulevaisuus

Tämä Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) täysin autonominen akkukäyttöinen prototyyppi on ensimmäinen reaalimaailman esimerkki itseoppivasta sähkötoimisesta konseptipyöräkuormaajasta, joka on tarpeeksi älykäs tekemään päätöksiä, suorittamaan tehtäviä ja olemaan vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun LEGO® Technic -mallista on kehitetty oikea kone. Vaikka LX03 ei ole kaupallisesti saatavana, suunnittelijat odottavat siitä saatavien arvokkaiden oivallusten löytävän tiensä tämän ja huomisen päivän koneisiin.

Volvo CE:n ja LEGO® Technicin suunnittelijoiden ja muotoilijoiden laatiman konseptin pohjalta kehitetty Volvo LX03 on merkittävä virstanpylväs matkalla kohti älykästä rakennusteknologiaa. Se edustaa sekä seuraavaa vaihetta Volvo CE:n koneälytutkimuksissa että yhtiön määrätietoista tavoitetta tehdä rakennusteollisuudesta hiilineutraali.

Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg sanoo: "Meidän on muutettava rakennusteollisuutta valmistamalla älykkäitä ja vastuullisempia ratkaisuja, joilla on vaikutusta toimialaan koko maailman mittakaavassa. LX03-prototyypin julkistaminen tänään edustaa juuri tätä tavoitetta – ja toimii todisteena suunnittelijoidemme uskomattomasta asiantuntemuksesta ja yhteisestä sitoutumisestamme positiiviseen muutokseen. Yhdessä LEGO Groupin kanssa laajennamme sekä teknologian että mielikuvituksen rajoja tuottaaksemme jotain täysin ennennäkemätöntä."

Volvo Groupin Chief Technology Officer Lars Stenqvist sanoo: "Kuljetus- ja infrastruktuurialan johtavana toimijana meillä on ensiarvoisen tärkeä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa ja innovointivauhdin kiihdyttämisessä yhteiskuntarakenteiden muuttamiseksi ympäri maailmaa. Työskentelemme motivoituneiden ja luovien kumppanien kanssa, jotka itsemme tavoin keskittyvät tekemään innovaatioista totta pelkän puheen sijasta."

Mullistava kumppanuus

Kahden yrityksen suunnittelijoiden ja muotoilijoiden mielenkiintoisena projektina alkanut hanke, jossa tutkittiin mahdollisuuksia tulevaisuuden rakennustoimintaa varten, johti älykkäiden lasten muodostaman tiimin avustuksella 42081 LEGO® Technic Concept Wheel Loader ZEUX -mallin esittelyyn.

LEGO Groupin LEGO Technicin tuotepäällikkö Niels Henrik Horsted sanoo: "Yrityksemme ovat tehneet vuosien mittaan erittäin menestyksellisesti yhteistyötä useiden LEGO Technic -mallien parissa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun valmistamme mallin pohjalta oikean koneen eikä toisinpäin – ja siksi tämä projekti on aivan ainutlaatuinen."

Yhteistyössä rakennettuja koneita

LX03-prototyypin on valmistanut tiimi, johon kuuluu suunnittelijoita ja ohjelmoijia Volvo CE:n Ruotsin Eskilstunan ja Saksan Konzin toimipaikoista, yhteistyössä Ruotsin Göteborgissa toimivan muotoilutiimin kanssa. Se on 5-tonninen pyöräkuormaaja, joka on kehitetty modulaarisen periaatteen pohjalta ja jonka kokoa voidaan muuttaa suuremmaksi tai pienemmäksi vain parilla valmistusprosessiin tehtävällä muutoksella. Siinä on myös sama voimalinja kuin L25 Electric -mallissa, joten se on nollapäästöinen hiljainen kone, jonka toiminta-aika voi olla käyttötarkoituksesta riippuen jopa kahdeksan tuntia.

Se on suunniteltu älykkääksi ja turvalliseksi työkoneeksi, joka on tarpeeksi älykäs sopeutumaan eri tilanteisiin, tekemään päätöksiä reaaliajassa ja, tärkeimpänä kaikista, toimimaan vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Asiakkaat voivat ohjelmoida sen tekemään raskaita, toistuvia tai vaarallisia töitä, jolloin ihmistä tarvitaan työmaalla vähemmän.

Katso lisätietoa tästä uraauurtavasta konseptikoneesta osoitteesta https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/lx03/.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com