Construction Equipment Suomi

Efficient Load Out: digitaalinen ratkaisu, joka mullistaa maankaivuprojektit

Viimeisten 18 kuukauden aikana yritykset ovat kaikilla toimialoilla alkaneet ottaa teknologiaa käyttöönsä yhteydenpitoon asiakkaiden ja kollegojen kanssa. Volvo Construction Equipmentille rakennustyömaa ei ole poikkeus tästä. Efficient Load Out on digitaalinen ratkaisu, joka yhdistää koneenkäyttäjät, kuorma-autonkuljettajat ja työmaapäälliköt reaaliajassa maankaivuprojektien kannattavuuden ja kestävyyden maksimoimiseksi.

volvo efficient load out

Maankaivuprojekteissa jokainen kuorma on elintärkeä ja ajan myötä pienimpienkin häiriöiden yhteisvaikutus voi kasvaa suureksi. Efficient Load Out pystyy parantamaan kuormausprosessin tehokkuutta merkittävästi ja optimoimaan hyötykuorman joka kerta. Robert Nilsson, Efficient Load Out -palvelun omistaja Volvo Construction Equipmentilta kertoo: "Kuormausprosessin operatiivisen tehokkuuden optimointi ei pelkästään paranna kannattavuutta, vaan myös turvallisuutta, ja se pienentää projektien ympäristövaikutuksia. Efficient Load Out on täydellinen ratkaisu projekteihin, joissa siirretään suuria materiaalimääriä."

Yhdistää kaikki sidosryhmät

Efficient Load Out on pilvipohjainen ohjelmistoratkaisu, joka on suunniteltu parantamaan maankaivuprojektien tarkkuutta ja tehokkuutta. Koneiden merkistä riippumatta se yhdistää kaikki kuormausprosessin osapuolet, työmaalta toimistoon, helppokäyttöisellä käyttöliittymällä.

Ennen työmaalle saapumistaan kuorma-autonkuljettaja lataa Efficient Load Out -sovelluksen, rekisteröi ajoneuvon käyttäen rekisterinumeroa ja kirjaa enimmäishyötykuorman. Tämän jälkeen koneenkäyttäjä kirjautuu samaan järjestelmään ja näkee luettelon työmaalla kuormaamista odottavista kuorma-autoista. Käyttäjä voi "kutsua" saatavilla olevan kuorma-auton kuormattavaksi painikkeella, jonka jälkeen kuorma-auto kuormataan optimaaliseen hyötykuormaan myös materiaalin paino ja tyyppi rekisteröityvät järjestelmään.

Kaikki syötetyt tiedot esitetään projektinhallintatoimistossa reaaliaikaisessa mittaristossa, myös tuotannon yhteenvetoraportteja on saatavilla.

volvo efficient load out

Täynnä hyötyjä

Kun jokaisen kuorman täyttöaste on 95 - 99 prosenttia, Efficient Load Outin ansiosta ali- ja ylikuormaaminen ovat menneisyyttä; se auttaa asiakkaita vähentämään kuorma-autokuljetusten määrää, työmaan liikennettä ja hiilidioksidipäästöjä. Täysin digitalisoitu vuorovaikutus koneenkäyttäjien ja kuorma-autonkuljettajien välillä mahdollistaa myös kuittausten antamisen ohjaamon suojasta.

Toimistolla kokonaan digitalisoitu Efficient Load Out -ratkaisu poistaa paperityön kuormaamisen hallintoprosessista. Tuloksena tarkkuus paranee ja hallinnointiaika ja resurssitarve vähenee. Työmaatoimisto saa etua myös reaaliaikaisista tuotantotiedoista, jotka tukevat parempaa suunnittelua ja tarkempaa päätöksentekoa. Kun saatavilla olevat tiedot sisältävät kuljetetun materiaalin painon ja tyypin sekä kuormaus- ja purkupaikan, työmaatoimistolla on kokonaisvaltainen käsitys toiminnan suorituskyvystä. Lisäksi nämä tiedot ovat kaikkien prosessin sidosryhmien käytettävissä, mikä vahvistaa yhteistyötä ja viestintää.

Volvo efficient load out

Toimivaksi todistettu ratkaisu

Efficient Load Out -ratkaisu esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Se kehitettiin yhteistyössä ruotsalaisen NCC-rakennusliikkeen kanssa, joka etsi ratkaisua suuren infrastruktuurihankkeen kuormausprosessin optimoimiseen. Maanalaisen tunnelin ja E6-moottoritien ylittävän sillan kaivutyöt Göteborgissa edellyttivät yli 2 miljoonan materiaalitonnin kuljettamista pois.

Käytännössä NCC:n hankkeessa toimi 3 kaivukonetta ja yli 20 kuorma-autoa, jotka olivat yhteydessä Efficient Load Out -järjestelmään. Ensimmäisten 12 kuukauden tulokset olivat vaikuttavia. Työmaaliikenne väheni projektissa 10 prosentilla, mikä vastaa 1 600 kuorma-automatkaa vähemmän ja 32 000 litran vähennystä polttoaineenkulutuksessa. Seurauksena rahaa säästyi 100 000 euroa ja lisäksi hallintohenkilöstöstä saatiin 200 000 euron säästöt. NCC vähensi myös hiilidioksidipäästöjään 85 tonnilla eikä saanut lainkaan ylikuormasakkoja.

Volvo efficient load out -mittaristo

Aloittaminen

NCC:n kanssa työskentelystä saadun kokemuksen perusteella Volvo Construction Equipment haluaa nyt laajentaa Efficient Load Out -ratkaisun etuja useammille asiakkaille kaikkialla maailmassa. Robert Nilsson kommentoi: "Emme malta odottaa, että pääsemme tukemaan useampia asiakkaita toiminnan kannattavuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa Efficient Load Out -ratkaisulla tietämyksemme ja onnistumistemme avulla. Ota meihin yhteyttä tänään selvittääksesi, miten voimme auttaa sinua!"

Lisätietoa Efficient Load Out -ratkaisusta löytyy täältä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen efficientloadout@volvo.com


LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com