Construction Equipment Suomi

Volvo P6870D ABG: helppoa asfaltointia

Koe äärimmäisen monipuolinen asfaltointi käyttämällä P6870D ABG:tä, jossa yhdistyvät kompakti suunnittelu, erinomainen veto ja toimintaa ja kunnossapitoa helpottamaan suunnitellut ominaisuudet.

Monipuolinen suorittaja

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on työskennellyt parantaakseen pyöräalustaisten asfaltinlevittimiensä helppokäyttöisyyttä ja monipuolisuutta, ja P6870D ABG on tästä täydellinen esimerkki. Tällä asfaltinlevittimellä voidaan saavuttaa erinomaisia tuloksia monenlaisissa kohteissa, kuten pienlähiöistä aina valtatieprojekteihin asti.

Volvo CE:n asfaltinlevittimien veto on erinomainen ja ne toimivat luotettavasti ja tarkasti kaikissa olosuhteissa ‒ P6870D ABG ei ole poikkeus tästä säännöstä. Vetovaunun kuljettajan tasanteen kolmipistetasapainotuksen sisältävä asfaltinlevittimen ainutlaatuinen itsesäätyvä jousitusjärjestelmä varmistaa sen, että vetoteho on maksimissaan – vaikka maanpinta ei olisikaan. Volvon vetojärjestelmä tukee tasaista asfaltointia varmistamalla hyvän vetovoiman. 6x6- ja 6x4-versioina saatavan mallin suuret etupyörät tuottavat suuren vetovoiman, kun taas kuormasta riippuvainen momentinjakojärjestelmä jakaa voiman etupyörien kesken pyörien sutimisen estämiseksi.

Volvon pyöräalustaisessa asfaltinlevittimessä on myös kolme ajotilaa: asfaltointi-, järjestely- ja siirtotila. Järjestelytila sopii erinomaisesti siirtelyyn sekä lastaamiseen kuljetusajoneuvoon ja purkamiseen siitä. Tässä tilassa asfaltointitoiminnot ovat pois käytöstä ja kone voi kääntyä 2,5 metrin sisäsäteellä.Siirtotilassa otetaan käyttöön 20 km:n/h huippunopeus koneen nopeaa siirtoa varten, ja paikallaan ollessaan asfaltinlevitin siirtyy automaattisesti joutokäynnille. P6870D AGB:n kompaktit mitat tekevät siitä myös helpon kuljettaa työmaalta toiselle.Kaikkia kolmea ajotilaa tukee Volvon premium-luokan moottori, jossa yhdistyvät suuri vääntömomentti ja alhainen kierrosluku ja jonka teho sovitetaan automaattisesti työmaan vaatimuksiin, jolloin melutaso alenee huomattavasti ja polttoaineenkulutus vähenee jopa 30 %.

Turvallista ja helppoa asfaltointia

Volvo CE on antanut ohjat kuljettajan käsiin suunnittelemalla helppokäyttöisiä ominaisuuksia, joihin kuuluu mm. Electronic Paver Management -järjestelmä (EPM3). EPM3-järjestelmän ohjauspainikkeet on yhdistetty ja järjestetty lintuperspektiiviin ohjaamaan kuljettaja intuitiivisesti työtoiminnosta toiseen. Askelluspyörän avulla kuljettajat voivat nopeasti valita ja säätää toimintoja, jolloin koneen hallinta on parempi ja tehokkuus on optimaalinen. EPM3-järjestelmässä on Settings Manager -ominaisuus, joka helpottaa koneen valmistelua tehtävää työtä varten, jotta kuljettaja voi ryhtyä saman tien töihin. Tämän ominaisuuden avulla kuljettajat voivat tallentaa omia asetuksiaan ja hakea tallennettuja parametreja samankaltaisia asfaltointitöitä varten varmistaen asfaltoinnin tasaisen laadun työstä toiseen. Näitä tallennettuja parametreja voidaan hienosäätää suorituskyvyn ja tuottavuuden optimoimiseksi.

Tilava, mukava ja ergonomisesti suunniteltu ohjaamo antaa kuljettajalle näkymän koko päällystystapahtumaan ja suoran, esteettömän näkymän massasäiliöön, kierukkaan ja työskentelyalueelle. Konepellin laakean suunnittelun ansiosta kuljettajat voivat tarkistaa materiaalin syötön ja virtauksen yhdellä silmäyksellä, ja näkyvyyttä parantavat entisestään kuljettajan tasanteen molemmilla puolilla avautuvat lasipinnat, lähialuepeilit ja säädettävät istuimet, jotka voidaan ojentaa asfaltinlevittimen ulkoreunan yli. Kuljettajan mukavuus on myös yksi tärkeimmistä kehitysalueistamme, ja P6870D ABG:ssä onkin alhaiset melutasot, liukuvilla jatkeilla varustettu säänkestävä katto sekä jalka- ja kyynärtuet, lämminilmasuutin, mukinpidike ja USB-laturin liitäntä. Kuljettajan mukavuutta parantaa entisestään saattovalotoiminto, joka valaisee kuljettajan tasanteen kolmeksi minuutiksi pääkatkaisimen kytkennän ja sytytysvirran katkaisun jälkeen. Massasäiliön lukituskahva on nyt käytettävissä suoraan kuljettajan tasanteelta myös tuulilasin ollessa asennettuna.

Perän käyttämisen helpottamiseksi käyttäjät voivat puolestaan luottaa valinnaiseen Pave Assist -toimintoon. Volvo Co-Pilotin kautta käytettävä Pave Assist tarjoaa tehokkaan valikoiman digitaalisia työkaluja, joihin kuuluvat esim. Material Manager, Thermal Profiling ja Weather View ja jotka on suunniteltu asfaltointiprosessin dokumentointia varten sekä parantamaan päällystematon laatua.

Ota asfaltinlevittimesi koko teho käyttöön

P6870D ABG:hen, jonka päällystysleveys on jopa 9 metriä, voidaan asentaa monia eri periä, jotka soveltuvat monenlaisille työmaille ja materiaaleille. Volvon Variomatic-perissä on kahdeksan ohjainputkea, neljä kummassakin hydraulisessa jatkeessa, jotka yhdessä valinnaisen perän kiristyslaitteen kanssa tuottavat tasalaatuisen ja yhtenäisesti tiivistetyn tasaisen pinnan.

Mitä käyttöön tulee, VB79- ja VB78-periä käytetään samoilla työmailla, mutta VB79-perillä on enemmän potentiaalia tarvittaessa tienharjassa erikoisprofiileja tai erityisiä veden valumisominaisuuksia. Levitettävissä perissä on kaksi nivellettyä lisäosiota ja niitä voidaan säätää 10 % (5,7 astetta) ylös- tai alaspäin. Tällöin voidaan asfaltoida helpommin epäsäännöllisiä profiileja, materiaalia kuluu vähemmän ja kustannukset alenevat.

Perän jatkeet kiinnitetään ja irrotetaan nopeasti ja turvallisesti ilman erikoistyökaluja Volvon ainutlaatuisen pikaliitinjärjestelmän ansiosta. Tämä tarkoittaa sitä, että vaihtoon menee vain 55 minuuttia.

Lisäksi perän paneeliin integroidun valinnaisen hydraulisen päätyluukkujen ohjauksen ansiosta perän käyttäjät voivat sanoa hyvästit perän käsinsäädölle. Vaivannäkö vähenee ja työn jälki sivulla on siistimpää.

Varmuutta päällystykseen

Monipuolinen ja helppokäyttöinen kone on hieno juttu, mutta sen on oltava myös luotettava. Odottamattomat käyttökatkot voivat maksaa kaluston omistajalle yli 450 euroa päivässä konetta kohti. Volvo CE on tietoinen tästä, ja siksi P6870D ABG -mallissa on älykkäitä kunnossapitojärjestelmiä, joiden avulla asfaltinlevitin on helppo pitää käyttökunnossa.

P6870D ABG:n käyttövarmuuteen ja tehokkuuteen on tehty parannuksia, ja yksi tärkeimmistä edistysaskeleista on 13 tonnin massasäiliö ja polttoainesäiliön tilavuus, joka mahdollistaa 10 tunnin yhtäjaksoisen asfaltoinnin. Tämän lisäksi siinä on polttoainevarkauksien estojärjestelmä, ja Volvo CE tarjoaa valikoiman valosarjoja, jotta voit nähdä ja tehdä enemmän heikosti valaistuissa olosuhteissa.

Volvo CE on myös tuonut tärkeät tarkastuskohteet helposti käden ulottuville P6870D ABG:ssä, jolloin huolto on nopeampaa ja turvallisempaa. Keskitetyt voitelukohdat ja tärkeimmät huoltokohteet sijaitsevat kätevästi kuljettajan tasanteen päällä, kun taas polttoainesäiliöön, emulsiosäiliöön ja AdBlue-täyttöaukon putkeen pääsee käsiksi maan tasalta. Koko kaluston kunnossapidon ja hallinnan helpottamiseksi jokaisen koneen sytytysvirta voidaan kytkeä ja jokainen huoltoluukku avata yhdellä ainoalla avaimella.

Asiakkaat voivat myös automatisoida huoltotarpeet ja maksimoida koneen käyttövarmuuden Service Interval Managerin avulla. Se on EPM3-ohjauspaneelissa oleva näyttö, joka muistuttaa kuljettajaa tarvittavasta tai määräaikaisesta huollosta, joka kirjataan järjestelmään ja säilyy huoltohistoriassa.

Osien vaihtamista varten saatavana on Care Kit, joka auttaa asiakkaita säästämään aikaa, alentamaan kustannuksia ja saamaan käyttöönsä uusimmat tekniset parannukset. Care Kit sisältää kaikki tarvittavat osat, joten vaihdettavia osia ei tarvitse arvailla. Vaikka sellaisten osien vaihtaminen, joita ei "tarvitse" vaihtaa, voi vaikuttaa kalliilta, niiden vaihtaminen voi olla olennainen osa koneen hyvää ylläpitoa. Vain tärkeimpien tai näkyvästi kuluneiden osien vaihtaminen ja muiden jättäminen vaihtamatta voi aiheuttaa rasitusta vaihdettuihin osiin.

Lopuksi asiakkaat voivat valita P6870D ABG:hen CareTrack-telematiikkajärjestelmän. CareTrackin avulla työmaapäälliköt voivat estää odottamattomat seisokit ja varmistaa asfaltinlevittimen tehokkaan käytön. Koneen sijaintia, käyttöä, tuottavuutta, polttonesteenkulutusta ja kuntoa koskeviin raportteihin pääsee käsiksi etäältä, jolloin voidaan helpommin tunnistaa parannuksia vaativat alueet käytön optimoimiseksi.

Monipuolisuus, helppokäyttöisyys ja luotettavuus ovat tämän uuden, EMEA- ja APAC-alueilla sekä Latinalaisessa Amerikassa myytävän pyöräalustaisen P6870D ABG -asfaltinlevittimen keskeisiä ominaisuuksia.

Tärkeimmät erittelyt:

  Moottorityyppi D6J D8E
     CHINA IV; EU Stage V Tier3
Moottorin teho kW 129  
  hv (imp) 172,9  
Moottorin käyntinopeudella r/min 2 000  
Perusleveys m 2.4  
  ft 8  
Suurin levitysleveys m 9  
  ft 29,5  
Asfaltointikapasiteetti t/h 700  
  st/h 771,6  
Suurin kerrospaksuus mm 300  
  " 11,8  
Massasäiliön tilavuus t 13  
  st 14,3