Construction Equipment Suomi

Volvo katsoo sähköiseen tulevaisuuteen Bauma 2019 -messuilla

Saksan Münchenissä pidettävien vuoden 2019 Bauma-messujen kävijöille tarjotaan mahdollisuus kurkistaa teknologian tulevaisuuteen Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) rakentaessa huomista ("Building Tomorrow") ja esitellessä uusimpia koneitaan ja niihin liittyviä palveluja.

Volvo’s indoor stand at bauma.

Volvo CE:n lisäksi Volvo Groupin tuotekirjoa ovat Bauma 2019 -messuilla esittelemässä sisaryhtiöt Volvo Penta, Volvo Trucks ja Volvo Financial Services. Yhtiöiden osallistuminen messuille ei jää vain staattisen tuote-esittelyn tasolle, vaan luvassa on todellinen live-tapahtuma. Huomista rakentamassa -teeman puitteissa Volvon 2 293 m2:n kokoisella messuosastolla hallissa C6 sekä 5 870 m2:n kokoisella ulkoalueella FM714 järjestetään interaktiivisia non-stop-esityksiä koko tuote- ja palveluvalikoimasta tätä päivää ja huomista varten sekä pitkälle tulevaisuuteen.

Volvo vaihtaa sähkökäyttöön compact-koneiden luokassa

Bauma 2019 on ensimmäinen suuri toimialan tapahtuma, joka järjestetään sen jälkeen, kun Volvo CE hiljattain ilmoitti siirtyvänsä vuonna 2020 valmistamaan sähkökäyttöisiä Volvo-merkkisiä compact-kaivukoneita ja -pyöräkuormaajia. Tämän muutoksen myötä Volvo CE:stä tulee ensimmäinen maanrakennuskoneiden valmistaja, joka sitoutuu sähköiseen tulevaisuuteen compact-konemallistonsa osalta. Ensimmäiset kaksi hydraulista sähkökäyttöistä konetta esitellään Baumassa, minkä jälkeen ne esitellään eri markkina-alueilla ja niiden tuotanto aloitetaan vuonna 2020.

Valokeilassa kaivukoneet

Tähtiesiintyjinä lavalle nousevat kaivukoneet jatkavat Volvo CE:n maailmanlaajuista "Excavators For Any Challenge" ("kaivukoneet kaikkiin haasteisiin") -kampanjaa. Messuilla esiteltäviin uusiin kaivukoneisiin kuuluvat erittäin tärkeä 20-tonninen EC200E sekä compact-kaivukoneet EC15–EC20E. Niin Volvon kaivukonemalliston leveyttä kuin sen pituuttakin esittelee uusi korkealle ulottuva EC750E-purkukaivukone. Mutta ei tässä vielä kaikki: messuilla esitellään myös mullistavat EC300E Hybrid, hydraulinen hybridikaivukone, sekä EC220E, jonka Volvo Active Control -ominaisuudella varustettujen puomin ja kauhan automaattiset liikkeet tekevät kaivamisesta tehokkaampaa. Kerromme enemmän näistä tärkeistä esittelyistä huhtikuussa.

50 alansa valiota saapuu Müncheniin

Volvon kahdella messuosastolla tulee olemaan yhteensä 50 konetta, jotka on ryhmitelty seuraavien ala-aihealueiden mukaan: kuormaus, kaivaminen, kuljettaminen, päällystäminen, innovaatiot ja palvelut. Näistä kaikista Volvon palveluja korostetaan tämänvuotisilla Bauma-messuilla huomattavasti enemmän kuin koskaan ennen esittelemällä jokaiseen koneeseen liittyvä palveluvalikoima kosketusnäyttöjen ja muiden esitystapojen avulla.

"Olen ylpeä teistä, seuraajat"

Myös yhtiön ulkomessualueella on luvassa paljon tapahtumia. Hollywood-tähti Dolph Lundgrenin tähdittämän Volvo CE:n minielokuvan Pump It Up musiikkiin perustuva kone-esitys tulee olemaan viihdyttävää katsottavaa ja epäilemättä parasta, mitä toimialalla on nähty. Luvassa on myös Operators' Clubin kilpailuja sekä pidemmälle kehitettyä Dig Assist -ratkaisua ja työvälineitä koskevia live-toimintaesityksiä.

Volvon ulkomessualue.

Muista käydä myös Volvon ulkomessualueen vieressä olevalla sisänäyttelyalueella, jolla järjestetään jännittäviä tapahtumia, jotka todistavat Volvo CE:n menestyksen johtuvan yhtä paljon sen työntekijöiden huippusuorituksista kuin sen koneistakin. Päivän mittaan ammattijuontaja viihdyttää yleisöä pitämällä yhtiön tuote- ja palveluratkaisuihin keskittyviä esityksiä (saksaksi ja englanniksi). Tämän lisäksi videokuutioissa pyörii erilaisia asiakashaastatteluja, faktoja, numerotietoja ja viihdettä. Ensimmäistä kertaa messuosastolla tulee olemaan myös innovaatioalue – vaikka tarkkoja tietoja ei ole vielä paljastettu, automaatio, verkottuminen ja sähköinen liikkuvuus tulevat varmasti olemaan osaston päätähtiä.

Bauma 2019 – koko perheen tapahtuma

Yhtiön pääjohtaja Melker Jernberg isännöi yhdessä Volvo Pentan ja Volvo Trucksin toimitusjohtajien kanssa messujen aikana kansainvälistä lehdistökonferenssia, jossa he esittelevät uusia tuotteita ja valaisevat yhtiön tulevaisuudensuunnitelmia sen innovointimatkalla.

Jos et vielä arvannut, niin Volvo saapuu näille toimialan suurimmille messuille Müncheniin tänä keväänä luottavaisena siihen, että se pystyy lunastamaan lupauksensa sekä tänään että pitkälle tulevaisuuteen. Innovatiivisten tuotteiden ja integroitujen palvelujen ansiosta Volvo jatkaa huomisen rakentamista yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Lue lisää: #VolvoBauma.

Kuva 1: Volvon Bauma-sisämessualue.
Kuva 2: Mainoskuva sähkökäyttöisestä compact-koneesta.
Kuva 3: Volvon ulkomessualue.