Construction Equipment Suomi

Volvon uusi 20-tonninen tela-alustainen kaivukone avaa uusia uria

Volvon uusi 20-tonninen tela-alustainen EC200E-kaivukone on rakennettu täyttämään erittäin vaativan keskiraskaan markkinasegmentin tarpeet.

Volvo Crawler Excavator EC200E

Yhdelle kaivukonemarkkinoiden kilpailluimmista segmenteistä kohdistettu Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) uusi tela-alustainen EC200E-kaivukone on täydellinen kumppani moniin erilaisiin keskiraskaisiin töihin. 20-tonninen malli on tiettyyn käyttötarkoitukseen rakennettu kone, jonka erittelyt sijoittavat sen yhtiön nykyisten EC220E- ja EC180E-mallien väliin EMEA-alueella. Omistus- tai vuokrattuun kalustoon ihanteellisesti sopiva sekä rakennus-, infrastruktuuri-, tienrakennus- ja muihin töihin soveltuva EC200E tarjoaa ylivertaisen suorituskyvyn ja erinomaisen arvon varmistaen asiakkaiden hyvän kannattavuuden.

Vaikuttavaa suorituskykyä

Vuosikymmenien kokemuksen ja Volvo Groupin tarjoaman voiman tukemana Volvo CE on asentanut koneeseen seuraavan sukupolven päästövaatimuksia vastaavan moottorin tiukasti säänneltyjä markkina-alueita varten. Stage V -sertifioitu Volvon D4-moottori on optimoitu siten, että kuljettajat saavat kaiken irti EC200E:stä, ja se tarjoaa monissa erilaisissa työtehtävissä onnistumiseen tarvittavat tehon, polttonestetehokkuuden ja luotettavuuden. 

Volvon tela-alustainen EC200E-kaivukone

Volvon Power Boost -tehostustoiminto kasvattaa jo ennestään vaikuttavia nosto- ja kaivuvoimia entisestään nopeuttaen työjaksoaikoja ja optimoiden tuottavuuden.

EC200E:n edistynyksellinen hydrauliikkajärjestelmä toimii harmonisesti yhdessä täysin sähköisen ohjausjärjestelmän ja Volvo CE:n edistyneen ECO-tilan kanssa, tehohäviön minimoimiseksi ja hallittavuuden sekä reagointiaikojen parantamiseksi. Tela-alustaiseen kaivukoneeseen voidaan myös asentaa tehtaalla lisähydrauliikkaputket hydraulisia työvälineitä varten ja koneen monipuolisuuden sekä tuottavuuden parantamiseksi.

Todellinen jokapaikanhöylä

EC200E on äärimmäisen monipuolinen kone, joka suoriutuu monista töistä lukuisissa eri käyttötarkoituksissa. Siinä on lujatekoiset puomi ja varsi, vahva alavaunu, raskas vastapaino ja suojatut komponentit, mitkä kaikki mahdollistavat vaikeat työtehtävät vaativissa ympäristöissä. Yhdistämällä EC200E:n ja räätälöidyt Volvo-työvälineet asiakkaat saavat koneestaan parhaan tehon irti maksimoiden tuottavuuden ja sitä kautta myös kannattavuuden. Työvälinevalikoimaan kuuluvat muun muassa:

Volvon tela-alustainen EC200E-kaivukone

Steelwrist-rototiltti

Rototiltti voidaan asentaa tehtaalla ohjausjärjestelmän ja monitoimiohjaussauvojen kanssa. Koneeseen ja ohjaamon näyttöön täysin integroitu järjestelmä toimii täydellisesti yhdessä Volvo-kauhojen kanssa.

Kauhat

Käsitelläänpä sitten pehmeää, keskikovaa tai kovaa materiaalia, Volvon alkuperäisiä kulumisosia sisältävät kaivukauhat tarjoavat maksimaalisen tuottavuuden ja pitkän käyttöiän. Volvon luiskakauhat ovat täydellinen valinta maisemointia, pengerten muotoilua tai ojien kunnossapitoa varten. Kallistuva luiskakauha, jossa on 45°:n kallistus molemmille puolille, on ihanteellinen valinta siistin ja tasaisen rinteen aikaansaamiseksi.

Murskain

Volvon hydrauliset murskaimet on suunniteltu toimimaan harmonisesti kaivukoneen kanssa tarjoten tasaista tehoa ja suorituskykyä. Nämä työvälineet ovat kestäviä ja niihin voidaan asentaa monia eri työkaluja erilaisia käyttötarkoituksia varten.

Pikaliittimet

Jotta työvälineen vaihto on nopeaa ja helppoa, Volvolta on saatavana täydellinen valikoima pikaliittimiä.

Turvallisuutta ja mukavuutta kuljettajille

Jokainen Volvo-kone on suunniteltu erityisesti turvallisuutta silmälläpitäen, ja EC200E:ssä on ROPS-ohjaamo, hyvin erottuvat tartuntakaiteet ja luistamattomat askelmat. EC200E:hen on nyt ensimmäisenä Volvon keskikokoisten koneiden mallistossa paljon helpompi nousta oikealta puolelta. Tämän mahdollistavat alavaunuun hitsattava uusi askelma sekä sen yläpuolella oleva kolmipistekaide, joiden ansiosta koneeseen on helpompi, turvallisempi ja nopeampi nousta tekemään rutiinihuoltotöitä.

Volvon tela-alustainen EC200E-kaivukone

Kuljettajan paikkaa on parannettu entisestään ja se tarjoaa nyt erinomaisen näkyvyyden joka puolelle sivunäkymäkameran sekä kuljettajien ja koneen ympärillä työskentelevien henkilöiden turvallisuutta parantavan Volvo Smart View'n ansiosta. Lisäksi ohjaamoa suunniteltaessa on kuultu kuljettajia, jotta on voitu luoda miellyttävä työskentely-ympäristö, jossa on alhaisempi melutaso, helppokäyttöiset hallintalaitteet ja ergonominen rakenne. 

Alentaa kustannuksia

EC200E on valmistettu maksimoimaan käyttövarmuus työmailla ja minimoimaan seisokit. Öljyn ja suodattimen pitkät vaihtovälit vähentävät tarvittavien käyttökatkojen määrää, ryhmiksi koottujen ja maan tasalta huollettavien suodattimien, taitettavien suojakaiteiden ja reaaliaikaisten huoltohälytysten ansiosta määräaikaishuollot on helpompi tehdä. Huollettavuuden parantamiseksi entisestään jäähdytin, ahtoilmanjäähdytin ja hydrauliöljyjäähdytin sijaitsevat vierekkäin samalla tasolla.

Muiden malliston kaivukoneiden tavoin Volvo tarjoaa EC200E:hen erinomaiset koneen valvontajärjestelmät. CareTrack tarjoaa reaaliaikaista telematiikkatietoa esimerkiksi työtunneista, sijainnista ja huoltohälytyksistä auttaen pysymään ajan tasalla koneen kunnon ja suorituskyvyn suhteen. Saatavana on lukuisia eri lisävarusteita erilaisia tarpeita varten. Toiminnan helpottamiseksi CareTrack tarjoaa myös täydellisen valikoiman Insight-raportteja, jotka käsittelevät muun muassa koneen kuntoa, polttonestetehokkuutta ja tuottavuutta. Valmiiden raporttien pohjalta voidaan tehdä tosiasioihin pohjautuvia päätöksiä kaluston hallinnasta tarvitsematta käydä läpi tietoaineistoa ja hälytyskoodeja, mikä säästää aikaa ja rahaa. Proactive Monitoring -palvelun ansiosta asiakkaat voivat myös uskoa kalustonsa valvonnan Volvolle.

Kaikkien Volvo-tuotteiden tavoin myös tela-alustaisen EC200E-kaivukonemallin tukena on avulias ja osaava jälleenmyyjäverkosto, jolta on saatavana monia eri ratkaisuja asiakkaiden koneiden pitämiseksi tuottavassa toimintakunnossa. Tule Münchenin Bauma 2019 -messuille tutustumaan koneeseen.

Tärkeimmät tekniset tiedot:

Toimintapaino

kg

19 870 - 24 580

lb

43.806 - 54.190

Bruttoteho

kW

115

hv(imp)

154

. . . moottorin käyntinopeudella

r/min

2 000

Kauhan tilavuus

m3

0,275 - 1,1

y3

0,36 - 1,44

Nostokapasiteetti alavaunun suuntaan

kg

7 320

lb

16 138

...ulottuvuudella/korkeudella

m

6,0 / 1,5 

ft

20 / 5

Suurin kaivu-ulottuvuus

mm

9 993

ft-in

32'9"

Suurin kaivusyvyys

mm

6 781

ft-in

22'3"

Murtovoima, SAE1179 (tavallinen)

kN

125

lbf

28.101

Murtovoima, SAE1179 (tehostus)

kN

132

lbf

29.675

Irrotusvoima, SAE J1179 (tavallinen)

kN

101

lbf

22.706

Irrotusvoima, SAE J1179 (tehostus)

kN

107

lbf

24.055

Kokonaisleveys

mm

2 990

ft-in

9'10"

Takaosan kääntösäde

mm

2 850

ft-in

9'4"