Construction Equipment Suomi

Volvo Dig Assist: En voisi olla päivääkään ilman sitä

LMBab:n kuljettaja Patrik Ekström sanoo, että Volvon kaivukoneiden Dig Assist -ominaisuus on parantanut hänen työelämäänsä erittäin paljon. Volvon ainutlaatuinen, käyttäjäystävällinen uusi järjestelmä auttaa kuljettajia suorittamaan kaivutyöt turvallisesti, tarkasti ja hyvin nopeasti.

Kun ruotsalainen rakennusyritys LMBab osti uuden, lyhyen kääntösäteen omaavan pyöräalustaisen kaivukoneen EWR150E:n ja lisäsi sen Volvo-konekalustoonsa viime kesänä, innostus kokeilla uutta Volvo Co-Pilot ja Dig Assist -järjestelmää oli suuri. Kuusi kuukautta myöhemmin urakoitsija ei ole pettynyt.

Volvo Co-Pilotin avulla erittäin tarkat paine- ja asentoanturit lähettävät reaaliaikaiset käyttötiedot ohjaamossa olevaan 10-tuumaiseen Android-värikosketusnäyttöön ja pilvipalveluun.

Riippuen siitä, valitseeko asiakas version 2D, In-Field Design tai 3D, kuljettajat voivat asettaa Dig Assist -toiminnon avulla tavoitesyvyydet tai kaltevuustasot tai jopa monimutkaisia 3D-muotoja ja valvoa työn edistymistä, ja he saavat hälytyksiä asetettujen parametrien täyttyessä.

LMBab käyttää tällä hetkellä 2D-versiota, mutta he ovat halukkaita tekemään päivityksen. "Me kaivamme ja suunnittelemme vesijohtoja ja teitä, ja tässä Dig Assist -toiminto auttaa meitä", sanoo kuljettaja Patrik Ekström. "Se on helppo ja tehokas. Minä luulen että me päivitämme nyt 3D:hen."

TURVALLISEMPAA TYÖMAALLA

Dig Assist ei auta ainoastaan parantamaan tarkkuutta ja tuottavuutta, vaan se lisää myös turvallisuutta. Sen ollessa käytössä kuljettajan ei ehkä tarvitse poistua ohjaamosta tarkastamaan manuaalisesti kaltevuuksia ja tasoja – tai merkitsemään kaivualuetta. Samalla koneessa oleva punnitusjärjestelmä vähentää suuresti koneen ylikuormaamisen vaaraa.

HELPPO KALUSTON HALLINTA

Koska koneen tiedot toimitetaan myös pilvipalveluun, Dig Assist on yhtä hyödyllinen kalustopäälliköille kuin kuljettajille. Eri tietojen kuten päivässä siirrettyjen tonnien kokonaismäärän, kauhakuorman painon ja joutokäyntiajan perusteella kalustopäälliköt havaitsevat helposti alueet, joilla tehokkuutta ja tuottavuutta voidaan parantaa ja asettaa tavoitteita.

"Se tallentaa tiedot, joita me voimme analysoida niin usein kuin haluamme", selittää Ekström.

Volvo Co-Pilot ja Dig Assist ovat saatavissa tela-alustaisiin kaivukoneisiin – EC220E, EC250E ja EC300E – ja pyöräalustaisiin kaivukoneisiin – EW160E, EWR150E ja EWR170E – 15 - 30 t painoluokassa.

Käytettyään Volvo Co-Pilot ja Dig Assist -ominaisuuksilla varustettua EWR150E-konetta Ekström ei halua enää palata vanhaan työtapaansa. "Järjestelmä on erittäin hyvä enkä minä rehellisesti sanottuna voisi olla päivääkään ilman sitä", hän toteaa.