Construction Equipment Suomi

Volvo CE tekee yhteistyötä National Geographicin kanssa kestävää kehitystä edistävän kampanjan puitteissa

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on yhdistänyt voimansa National Geographicin kanssa huikeassa projektissa, joka tähtää vaarassa olevan yhteisön pelastamiseen nousevan merenpinnan uhalta.

Volvo mega project Sundarbans

Uudessa yhteishankkeessa, joka heijastelee molempien yritysten yhteisiä, tasapainoisen planeetan luomista koskevia arvoja, seurataan sitä, miten Volvon kaivukoneet auttavat rakentamaan valleja Intian ja Bangladeshin välisellä Sundarbanin historiallisella alueella maan suojaamiseksi tulvimiselta. Arvokas Sundarbanin suistoalue on bengalintiikerin kotipaikka ja se on julistettu UNESCOn maailmanperintökohteeksi – ilman välittömiä ja pitkäjänteisiä toimia se on kuitenkin jatkuvasti vaarassa tuhoutua.

Bengalinlahden alueella sijaitsevassa Sundarbanin kansallispuistossa elää useita uhanalaisia lajeja sekä 4,5 miljoonaa ihmistä. Vuoden 2009 tuhoisan pyörremyrskyn jälkeen hedelmällinen maa-aines tuhoutui, karjaa kuoli ja saaria suojelevat mutavallit huuhtoutuivat pois. Tämän seurauksena alue on erittäin alttiina vuoroveden aiheuttamalle tulvimiselle, jonka myötä noin kolmannes maa-aineksesta häviää ja palaa takaisin joka päivä. Ongelmaa pahentaa myös puhtaan veden puute Intiassa, jossa 80 % vedestä on saastunutta.

Hankkeen puitteissa 20 Volvon kaivukonetta on työskennellyt maailmanperintökohteessa rakentaen valleja uudelleen ja varmistaen sen, että maa ja karja ovat suojassa suolaveden tulvimisen aiheuttamilta vaurioilta.

Volvon Sundarbanin megaprojekti

Konkreettista työskentelyä elokuvallisessa muodossa kuvaavan kuukauden pituisen digitaalisen yhteiskampanjan aikana näytetään sarja maailmanlaajuiselle yleisölle kohdistettuja lyhytelokuvia. Nämä lyhytelokuvat näytetään tästä päivästä lähtien sekä Volvo CE:n palkitussa maailmanlaajuisessa digitaalisessa "Megaproject Listing" -kampanjassa, jossa esitellään joitakin uskomattomimmista rakennusprojekteista ympäri maailmaa, että National Geographicin digitaalisilla kanavilla.

Volvo CE:n viestintäosaston vanhempi apulaisjohtaja Bill Law sanoo: "Tämä uskomaton projekti on jälleen yksi askel eteenpäin maailmanlaajuisessa taistelussamme ilmastonmuutosta vastaan, ja olemme ylpeitä voidessamme tehdä konkreettisesti osamme paremman maailman rakentamiseksi. Olemme iloisia siitä, että voimme tuoda tämän projektin merkitystä ihmisten tietoisuuteen yhdessä National Geographicin kanssa – sen lisäksi, että pyrimme molemmat rakentamaan parempaa huomista, voimme tämän kumppanuuden avulla viedä tätä viestiä entistäkin suuremman globaalin yleisön tietoisuuteen."

Lisätietoja Sundarbanista saat käymällä osoitteessa https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ ja Volvo CE:n sosiaalisen median kanavilla.

Kuva 1: Yli 4,5 miljoonan ihmisen kotipaikka Sundarban on vaarassa jäädä tulvien alle.
Kuva 2: Intian ja Bangladeshin välinen historiallinen alue on UNESCOn maailmanperintökohde.

Helmikuu 2019