Construction Equipment Suomi

Volvo CE siirtyy sähkökäyttöisyyteen pienemmissä koneissaan

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on ensimmäisenä toimialallaan ilmoittanut, että vuodesta 2020 alkaen se alkaa tuoda markkinoille Volvo-merkkisiä sähkökäyttöisiä compact-pyöräkuormaajia ja -kaivukoneita.

Uraauurtavana panostuksena tulevaisuuden teknologiaan Volvo CE on ilmoittanut aloittavansa 2020-luvun puoliväliin mennessä sähkökäyttöisten compact-kaivukoneiden (EC15‒EC27) ja pyöräkuormaajien (L20‒L28) malliston esittelyn ja lopettavansa näiden mallien uusiin dieselmoottoreihin perustuvan suunnittelun.

Tämän muutoksen myötä Volvo CE on ensimmäinen maanrakennuskoneiden valmistaja, joka sitoutuu sähköiseen tulevaisuuteen compact-konemallistonsa osalta. Muutos on seurausta markkinoiden erittäin myönteisistä reaktioista viime vuosina esiteltyihin konseptikoneisiin sekä läheisestä yhteistyöstä asiakkaiden kanssa. Tämä kehitys on linjassa sen kanssa, että Volvo Group keskittyy strategiassaan sähköiseen liikkumiseen kaikilla liiketoiminta-alueilla.

Ensimmäiset tällaiset koneet esitellään Bauma-messuilla huhtikuussa 2019, minkä jälkeen ne lanseerataan eri markkina-alueilla ja niiden tuotanto käynnistetään vuonna 2020.

Vaikka yhtiö painottaa sitä, että dieselmoottorit ovat tällä hetkellä edelleen paras tehonlähde sen suurempiin koneisiin, sähköinen käyttövoima ja akkuteknologia ovat osoittautumassa erittäin käyttökelpoisiksi Volvon pienemmissä koneissa. Volvo CE:n kohdistaessa tutkimus- ja kehitysinvestointinsa nyt sähkökäyttöisten compact-pyöräkuormaajien ja -kaivukoneiden nopeaan kehitykseen se ottaa askeleen kohti tulevaisuuden dieselittömiä compact-koneita.

"Volvo CE lunastaa lupauksensa "huomisen rakentamisesta" ottamalla johtavan aseman sähköisessä liikkumisessa ja tuottamalla kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita menestymään", yhtiön pääjohtaja Melker Jernberg sanoo. "Kehittämämme teknologia on nyt riittävän luotettavaa, ja yhdessä asiakkaiden käyttäytymismuutosten ja määräysten tiukkenemisen kanssa tämä tarkoittaa sitä, että nyt on oikea aika sitoutua sähköiseen liikkumiseen tulevaisuuden compact-konemallistoissamme."

Lisätietoa tulee saataville tulevina kuukausina.