Construction Equipment Suomi

Volvo CE ostaa erikoissovelluksia tekevän yrityksen CeDe

Sopimus allekirjoitettu ruotsalaisen pienivolyymisten erikoiskoneiden valmistajan ostoa varten

Volvo CE aquires CeDe group

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on ilmoittanut, että se ostaa erikoissovelluksia tekevän kumppanin CeDe Groupin, kauppahintaa ei mainita CeDe Group sijaitsee Malmössä, Ruotsissa, ja kauppaan – jonka on määrä tulla voimaan maaliskuun puolivälissä – sisältyvät sen immateriaaliomaisuus, toiminnat, muut varallisuudet ja henkilökunta, noin 45 kokopäiväistä työntekijää. Koska vuotuiset tuotantovolyymit ovat suhteellisen pienet, kaupalla ei ole mitään materiaalista vaikutusta Volvo CE:n tuloihin tai taloudelliseen tilanteeseen.

CeDe Groupilla on hyvä maine Skandinaviassa erikoistarkoituksiin tehtyjen pienivolyymisten maanrakennus- ja kaivoskoneiden tuottajana. Useille johtaville konevalmistajille, mukaan lukien Volvo CE ja sen jälleenmyyjät, tehdyt mukautukset käsittävät uusien runkojen kehittämisen dumppereihin (esim. polttoaine-, vesi-, jätekuljetuksiin), pyöräalustaisten kaivukoneiden kiskomuunnokset sekä myös muunnokset maanalaisia kaivostöitä varten jne.

Yhtiö perustettiin vuonna 2000, ja sen juuret ulottuvat Volvon alkuperäiseen kaivukonetoimintaan, Åkermaniin.

Vahvistettu, riippumaton asiantuntija

Volvo CE:llä on omistajana visio, että CeDe pysyy ketteränä, yrittäjämäisenä, itsenäisenä liiketoimintana. Volvo CE tarjoaa erinomaisen osaamisensa yritykselle ja lisäksi muita resursseja, jotta se voi laajentaa markkina-aluettaan ja asiakaspohjaansa ja tulla johtavaksi toimijaksi tällä erikoisalalla Euroopassa. Vahvistettu kumppani tukee myös Volvo CE:n tavoitteita laajentaa tuotetarjontaansa uusille segmenteille ja uusiin käyttötarkoituksiin, sekä toimii myös kumppanina, joka voi tuottaa pienivolyymisiä tuotantolinjoja. Yhtiö jatkaa koneenrakennustuotteidensa tarjoamista ja laajentamista muille kuin Volvo CE:n asiakkaille.

"Tämä hankinta on hyödyllinen useilla strategisilla tasoilla", kommentoi Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg. "CeDe on jo osoittanut erinomaiset koneenrakennuskykynsä mukauttaessaan meidän koneitamme erikoistarkoituksiin. Tämä läheinen suhde sallii Volvo CE:n kasvattaa omaa tuotetarjontaansa ja samalla auttaa CeDen laajenemista uusille markkina-alueille ja segmenteille, sekä Volvo CE:n että muiden OEM-asiakkaidensa kanssa.

CeDe Groupin pääjohtaja Krister Johnsson on samaa mieltä sanoessaan: "Me liitymme erittäin mielellämme Volvo CE:n yritysperheeseen. Meillä on jo pitkäaikainen ja hyvä suhde Volvo CE:n kanssa ja meillä on sen tuotteiden erinomainen tuntemus, me olemme innostuneita mahdollisuuksista kehittää palveluitamme ja laajentua uusille markkina-alueille.