Construction Equipment Suomi

Volvo Active Control: huippujälkeä huippunopeudella

Puomin ja kauhan automatisoitujen liikkeiden avulla uusi Volvo Active Control tuottaa puoliautonomisen kaivukoneen, joka tekee täydellistä tasoitusjälkeä yhdellä painikkeen kosketuksella.

Kukapa ei haluaisi helpottaa tasoittamistöitä? Kokemattomien käyttäjien on vaikea saada syvyys ja kulma tarkasti kohdalleen, ja kokeneille käyttäjille se voi puolestaan olla hieman... noh... yksitoikkoista. Onneksi molemmat käyttäjät voivat nyt ottaa tyytyväisinä vastaan Volvo Construction Equipmentin uuden, nerokkaan, automatisoidun tasoituksen ohjausjärjestelmän.

Volvo Active Control on koneen ohjausjärjestelmä, joka tuotiin ensimmäisenä uuteen EC220E-kaivukoneeseen mutta on tulossa malliston muihinkin malleihin, jota käytetään 10-tuumaisen Volvo Co-Pilot -ohjaamotabletin kautta. Järjestelmä opastaa käyttäjää toimintojen läpi kaivuprosessin automatisoimiseksi. Kun tarvittavat työn parametrit on syötetty järjestelmään, työ aloitetaan painamalla painiketta. Kaivukone säätää puomin ja kauhan liikkeet automaattisesti tarkkaa leikkausta, halutun muodon seuraamista ja juuri oikean kaltevuuskulman tuottamista varten – kaikki huomattavasti lyhyemmässä ajassa kuin ennen.

Parempia tuloksia puolet lyhyemmässä ajassa

Volvo Active Control

Järjestelmän eduista ei ole epäilystäkään. Sen nopeus ja tarkkuus ovat niin hyvät, että tasoitusajat lähes puolittuvat (45 %) perinteiseen tasoittamiseen verrattuna. Korjauksia ei tarvitse tehdä ollenkaan, koska järjestelmä tekee työt kerralla oikein. Turvallisuus on myös parantunut, koska järjestelmä on niin tarkka, että syvyys-/kaltevuustarkistusten tekemiseen ei tarvita toista henkilöä.

Kokonaisuudessaan Volvon suunnittelemaa Volvo Active Control -järjestelmää käytetään yhtiön Dig Assist -toiminnon kautta ja se ohjaa kaivukoneen sähköhydraulista järjestelmää "drive-by-wire"-teknologiaa käyttäen. Volvo Active Controlin säätäessä puomin ja kauhan liikkeitä automaattisesti käyttäjä saa täydellisiä tuloksia yhdellä kädellä – käyttämällä vain vasenta kättään kauhanvarren nopeuden ohjaamiseen.

Volvo Active Control

Huoletonta työskentelyä

Volvo Active Control hallitsee useita toimintoja täydellisen kaltevuuden saavuttamiseksi – mutta välttää myös mahdolliset vaaratekijät. Syvyyden rajoitusominaisuus estää kauhaa kaivamasta ennalta asetetun rajan alapuolelta ja ehkäisee siten osumiset maanalaisiin rakenteisiin. Ennalta asetetun turvallisen nostokorkeuden ansiosta korkeusrajoitus puolestaan auttaa estämään kauhan, puomin tai kauhanvarren törmäämisen virtajohtoihin, sisäkattoihin jne. Lopuksi kääntörajoitus estää konetta osumasta sen sivuilla oleviin esteisiin. Kuorma-autojen kuormaamista voidaan myös helpottaa, koska kääntöasennon ohjauksen avulla käyttäjä voi esiohjelmoida materiaalikasan ja kuorma-auton sijainnit.

Volvo Active Control

Jopa koneen huoltaminen on helpompaa, koska siinä ei ole hydraulisia esiohjauslinjoja – tämä parantaa koneen toimintavarmuutta entisestään.