Construction Equipment Suomi

Stage V: Optimoitu huomista varten

Volvo Construction Equipment esittelee Stage V -vaatimukset täyttävät moottorit Bauma-näyttelyssä Münchenissä.

Volvo CE will be delivering maximum power and performance with new engine technology

Moottorien ja rakennuskoneiden valmistajat kohtaavat tähän mennessä ankarimmat päästöhaasteet uuden EU Stage V -päästölainsäädännön tullessa voimaan tässä kuussa. Volvo CE tarjoaa maksimitehoa ja -suorituskykyä uudella moottoriteknologialla, joka on yksi askel eteenpäin kohti kestävämmän kehityksen huomista.

Stage V -säädöksen tiukemmat hiukkasmäärien (PN) rajoitukset, jotka koskevat kaikkia 19 kW:n - 560 kW:n moottorien valmistajia, edellyttävät dieselhiukkassuodattimien (DPF) käyttöä osana pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmää (EATS) koneiden moottoriasennuksissa. Lisäksi koneen käytön aikaisiin päästöihin kiinnitetään enemmän huomiota.

Moottoreille, joiden teho on yli 130 kW ja alle 56 kW, rajoitukset tulivat voimaan 1. tammikuuta 2019. Mutta teholtaan 56-130 kW moottorien kohdalla lainsäädäntö astuu voimaan vuotta myöhemmin, 1. tammikuuta 2020. Volvo CE on jo edelläkävijä näiden moottorien suhteen, sillä yhtiö teki päätöksen ottaa näiden molempien tehoalueiden Stage V -moottorit käyttöön jo tämän vuoden alusta.

Mats Anderson, EMEA-myyntialueen markkinointi- ja myyntitukijohtaja Volvo CE:llä, sanoo: "Valmistajat ovat yhä suuremman paineen alla varmistaessaan, että moottorit vastaavat kaikkein tiukimpia päästöstandardeja, ja tämä EU:n uusi säädös on ankarampi kuin koskaan. Ottamalla nopeasti käyttöön Stage V -vaatimuksia vastaavat moottorit Volvo CE on kuitenkin osoittanut, että se on sitoutunut rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta tämän päivän asiakkailleen."

Pitkälle kehitetty Stage V -mallisto ei täytä ainoastaan näitä ankaria vaatimuksia, vaan se tarjoaa myös useita etuja OEM:ille ja kuljettajille. Näihin kuuluu:

  • Tuottavuus: optimoitu teho maksimoi asiakkaan käyttöasteen ja antaa hyvän vastineen sijoitukselle.
  • Käyttöaika: sen varmistaminen, että moottori on jykevä, luotettava ja helppo huoltaa.
  • Omistamisen kustannukset: polttoaineenkulutus ja huoltokustannukset minimoitu.
  • Kestävä kehitys: pienemmät päästöt ympäristön suojaamiseksi ja määräysten täyttämiseksi.

Kilpailukykyinen ratkaisu on teholtaan sama kuin nykyisissä Stage IV -moottoreissa, paitsi että DPF vaaditaan nyt koneisiin, joissa on 19-36 kW:n moottori.

Erittäin pitkälle kehitetty järjestelmä on käynyt läpi laajat testit mitä vaativimmissa käyttöolosuhteissa sen varmistamiseksi, että se vastaa sekä nykyisten että tulevien asiakkaiden tarpeita. Uusi ja parannettu järjestelmä on varustettu ahtoilman jäähdyttimellä, joka lisää tehokkuutta jäähdyttämällä tuloilman, ja joko muuttuvageometrisella turboahtimella (VGT), joka optimoi turbon ilma-polttoainesuhteen muuttuvien olosuhteiden mukaan, tai kiinteägeometrisellä turboahtimella (WG). DPF poistaa dieselhiukkaset tai noen dieselmoottorin pakokaasuista, ja dieselin hapetuskatalysaattori (DOC) hapettaa hiilivedyt ja hiilimonoksidin hiilidioksidiksi ja vedeksi.

Pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmän passiivinen regenerointi eliminoi odottamattomat keskeytykset työssä. Nykyiset testit osoittavat, että normaaleissa käyttöolosuhteissa koneen ei tarvitse olla paikallaan regeneroinnin aikana; pakokaasun lämpötila pidetään automaattisesti optimaalisella tasolla.

Lopuksi, pakokaasun – sekä jäähdytetyn että jäähdyttämättömän – kierrätystoiminto vähentää päästöjä kierrättämällä osan pakokaasuista takaisin moottoriin.

Volvo CE on panostanut erityisesti polttoainetalouteen ja käytettävyysajan maksimointiin, joten asiakkaat voivat luottaa siihen, että heidän koneensa täyttävät tiukimmat päästövaatimukset ja että ne on optimoitu täydellisesti huomispäivän tarpeisiin.

Volvo CE käyttää koko Volvo Groupin uusinta teknologiaa palvellakseen parhaiten asiakkaitaan. OEM:t ja kuljettajat voivat olla myös varmoja siitä, että yhtiön globaali jälkimarkkinoinnin palveluverkko täyttää heidän tarpeensa.