Construction Equipment Suomi

Uusi sovellus tuo dumpperit kartalle

Volvo Co-Pilot -käyttöliittymään tarjottavan sovellusvalikoiman uusimpana päivityksenä Haul Assist sisältää nyt reaaliaikaisen seurantakartan, joka auttaa parantamaan dumpperiliikenteen sujuvuutta työmaalla yhdessä tehokkuutta parantavan koneen oman punnitusjärjestelmän kanssa.

Volvo Haul Assist Map

Kartat tekevät paljon enemmän kuin vain auttavat sinua pääsemään määränpäähäsi. Volvon päivitetyn Haul Assist -sovelluksen uuden karttatoiminnon ansiosta kuljettajat voivat nyt seurata dumpperiliikennettä työmaalla ja muuttaa ennakoivasti ajotapaansa liikenneolosuhteiden mukaan etenkin kuormaus- ja kippausvyöhykkeillä.

Näkymä kulmien taakse

Volvo Co-Pilotin – palkitun, 10-tuumaisella korkearesoluutioisella kosketusnäytöllä varustetun ohjaamon sisäisen käyttöliittymän – kautta käytettävän Haul Assist -karttatoiminnon ansiosta kuljettajat voivat määrittää sekä oman sijaintinsa että muiden tällä teknologialla varustettujen dumpperien sijainnit. Tästä tiedosta on hyötyä erityisesti työmailla, joilla näkyvyys on rajallinen, koska tällöin kuljettajat pystyvät näkemään muiden dumpperien sijainnit ja mahdolliset vaaratilanteet vähenevät. Liikennevirtojen seuraaminen auttaa kaikissa olosuhteissa kuljettajia arvioimaan optimaalisen saapumisajan kuormaus- tai kippausalueille, jolloin ruuhkaa ei synny, odotusajoilta vältytään ja työmaan yleinen tehokkuus paranee.

Volvo Haul Assist Map

Pysy yhteyksissä

Sovellus käyttää dumpperin sisäänrakennettua GPS-toimintoa paikantamistarkoituksiin ja yhdistää sen digitaaliseen yhteyteen Volvo Co-Pilotin kautta voidakseen vaihtaa tietoa muiden koneiden kanssa. Järjestelmä voi myös tallentaa dumpperin ajonopeuden ja muistuttaa kuljettajaa hälytyksellä turvallisesta työskentelynopeudesta.

Karttatoiminto voi kartoittaa kuljetustiet ja suositeltavat reitit auttaen kuljettajia liikkumaan työmaalla. Se voi ilmoittaa, kun dumpperi lähestyy ennalta määritettyä kapean tai yksikaistaisen tien kohtaa, ja jopa näyttää visuaalisesti kohtaamis-/ohittamispaikat. Kartassa voidaan myös korostaa mahdolliset kiintopisteet tai huomioimista edellyttävät työmaan alueet.

Ajoneuvon oma punnitusjärjestelmä

Sen lisäksi, että kuormaus- ja kippausvyöhykkeet voidaan näyttää visuaalisesti kartalla, nämä vyöhykkeet voivat myös laukaista tiettyjä alatoimintoja, kuten esimerkiksi aktivoida ajoneuvon oman punnitusjärjestelmän tiedot. Ajoneuvon oma punnitusjärjestelmä auttaa optimoimaan kuljetusjakson varmistamalla sen, että dumpperin hyötykuorma on oikea jokaisella ajomatkalla. Erittäin tarkka järjestelmä eliminoi tuottavuutta alentavan alikuormauksen sekä koneen kulumista ja polttonesteenkulutusta lisäävän ylikuormituksen.

Volvo Haul Assist Map

Järjestelmä valvoo siirretyn materiaalin määrää tarjoten hyödyllistä tietoa ja reaaliaikaisen näkemyksen jokaisen dumpperin tuottavuudesta. Tästä voi olla apua seurattaessa tuotantoa kunkin projektin tavoitteiden pohjalta. Karttatoiminnon lisääminen vahvistaa ajoneuvon omaa punnitusjärjestelmää entisestään tarjoamalla mahdollisuuden lisätä raportteihin GPS-koordinaattitiedot, jolloin koordinaateista toisiin siirrettyä materiaalia voidaan mitata.

Datasta muuntuu tiedoksi

Haul Assistin tarjoama mahdollisuus kerätä ja tallentaa yksityiskohtaista tuotantotietoa Volvo Co-Pilotiin tarkoittaa aimo harppausta toiminnan tehokkuudessa. Data voidaan siirtää pilviportaaliin tai tallentaa USB-muistilaitteeseen, ja sen avulla voidaan joko manuaalisesti tai automaattisesti laatia raportti – päivittäin tai viikoittain.

Volvo Haul Assist Map

Volvo Co-Pilot – sovelluksen käyttöliittymäVolvo Haul Assist Map

Android-käyttöjärjestelmään perustuva Volvo Co-Pilot on suunniteltu helposti skaalattavaksi sitä mukaa kun uusia ohjelmistopäivityksiä, lisätoimintoja ja uusia sovelluksia kehitetään. SIM-kortilla varustettuna järjestelmä on 3G-yhteensopiva, jolloin se voi vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä automaattisesti ja langattomasti ilman omistajan tai kuljettajan toimenpiteitä.

Haul Assistin lisäksi Volvo Co-Pilot toimii käyttöliittymänä myös useille muille sovelluksille, joihin kuuluvat muun muassa Load Assist, Volvon pyöräkuormaajien täydellinen kuorman punnituksen hallintajärjestelmä, sekä Compact Assist ja Density Direct™, Volvon älykäs jyräysjärjestelmä, joka tarjoaa toimialan ensimmäisen ja ainoan reaaliaikaisen tiheyden kartoitustyökalun, joka on saatavana ainoastaan Volvon asfalttijyriin.