Construction Equipment Suomi

Volvon ensimmäinen sähkökäyttöinen minikaivukone saapuu asiakkaan työmaalle

Colas Groupiin kuuluva ranskalainen urakoitsija Spac on vastaanottanut ensimmäisen sähkökäyttöisen Volvo-minikaivukoneen, ECR25 Electric -mallin, kokeiltavaksi työmaallaan.

Volvon julkistettua Bauma 2019 -messuilla ensimmäisen sähkökäyttöisen minikaivukoneensa, ECR25 Electric -mallin, kone on nyt toimitettu Spacille asiakastestausta varten.
 
Colas Groupiin kuuluva Spac käyttää 2,5-tonnista kaivukonetta aivan Pariisin ulkopuolella sijaitsevan Saint-Nom-la Bretèchen golfkentän ojitustöihin.
 
Nollapäästöjen ja lähes äänettömän toiminnan ansiosta Volvo ECR25 Electric sopii täydellisesti tällaisiin ympäristöihin.
 
"On jännittävää nähdä tämä kone asiakkaan työmaalla", Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) sähkökäyttöisten minikaivukoneiden projektipäällikkö Elodie Guyot sanoo. "Se sijaitsee hyvin hiljaisella ja rauhallisella alueella, jonka asukkaat haluavat hiljaisuuden ja rauhan säilyvän, joten käytettävien koneiden on ehdottomasti täytettävä tämä vaatimus."
 
Spacin työmaapäällikkö Benjamin Silvent sanoo: "Alentuneiden hiilidioksidi- ja melupäästöjen ansiosta kone tekee työmaistamme yleisesti asukkaille ja kaupungeille hyväksyttävämpiä."
 
Spacin kaivukoneenkuljettaja Alexandre Birot lisää: "Puhuessamme ojassa olevalle työntekijälle meidän ei tarvitse huutaa, voimme puhua normaalilla äänellä ja hän kuulee kaiken. Perinteisen kaivukoneen moottori täytyi ensin sammuttaa, jotta hän pystyi kuulemaan meitä. Lisäksi koko päivän kestävissä ojitustöissä hän joutui hengittämään paljon pakokaasuja, nyt pakokaasupäästöjä ei ole ollenkaan. Olisi hienoa, jos yrityksessä olisi vain sähkökäyttöisiä koneita."
 
Volvo ECR25 Electric -mallissa on polttomoottorin sijasta 48 voltin litium-ioniakut ja sähkömoottori, joka käyttää hydrauliikkaa koneen ja työvälineiden liikuttamiseksi. Akkujen varaus kestää tyypillisissä käyttötarkoituksissa, kuten kunnallistekniikan rakennustöissä, 8 tunnin ajan. Koneessa olevan laturin ansiosta konetta voidaan ladata yön yli tavallisesta kotitalouden pistorasiasta. Saataville tulee myös pikalatausmahdollisuus, joka tarvitsee tehokkaamman verkkopistorasian.
 
Volvo ECR25 Electric tulee saataville tietyillä markkina-alueilla vuoden 2020 puolivälistä alkaen. 

Video 1: https://youtu.be/oi0NYdQoS_A
Video 2: https://youtu.be/HU05dVambi8
Video 3: https://youtu.be/3FfUz57zADo

 
Kuva 1: Spacin työmaapäällikkö Benjamin Silvent ja Volvo CE:n sähkökäyttöisten minikaivukoneiden projektipäällikkö Elodie Guyot Volvo ECR25 Electric -mallin edessä.
Kuva 2: Spacin kaivukoneenkuljettaja Alexandre Birot laittaa Volvo ECR25 Electricin koetukselle Pariisin lähellä sijaitsevalla Saint-Nom-la Bretèchen golfkentällä.
Kuva 3: Spacin kaivukoneenkuljettaja Alexandre Birot kytkee Volvo ECR25 Electricin latautumaan.