Construction Equipment Suomi

Kompaktit ja ketterät P2820D ABG- ja P2870D ABG -asfaltinlevittimet ajavat ympyrää kilpailijoidensa ympärillä

Kaupungeissa työskentelyyn tarkoitetut P2820D ABG ja P2870D ABG ovat Volvon malliston pienikokoisimmat asfaltinlevittimet. Nämä pieniin ja keskikokoisiin asfaltointiurakoihin täydellisesti soveltuvat mallit tarjoavat alhaiset käyttökustannukset, turvallisuutta ja käyttömukavuutta.

Volvo Tracked and Wheeled Pavers

Jos tarvitset 1,5–4,5-metrisen kompaktin asfaltinlevittimen, Volvolla on tarjota ei vain yksi, vaan jopa kaksi sellaista. P2870D ABG on täysin uusi pyöräalustainen asfaltinlevitin, kun taas P2820D ABG on uusimman sukupolven tela-alustainen kone – molemmat niistä auttavat Volvoa vahvistamaan ja laajentamaan asfaltinlevittimien mallistoaan entisestään. Nämä koneet, joissa on yleensä vain suuremmista asfaltinlevittimistä löytyviä ominaisuuksia, lupaavat laadukasta päällystämistä ja parannuksia turvallisuuteen, tehokkuuteen ja käyttömukavuuteen.

Suunniteltu monipuolisiksi

Muiden Volvon asfaltinlevittimien tavoin mallien P2820D ABG ja P2870D ABG melutasot ovat alhaiset, joten ne soveltuvat hyvin kaupunkikeskustojen projekteihin, kuten pyöräteiden, pysäköintialueiden ja jalankulkualueiden rakentamiseen. Nämä erittäin tehokkaat uudet koneet tarjoavat myös alhaisen polttonesteenkulutuksen ja vähäiset CO2-päästöt. 55 kW:n Volvo-moottoriensa ja niiden kanssa täydellisesti yhteensopivan hydrauliikan ansiosta kompakteissa asfaltinlevittimissä on sama luokkansa paras vetokoneisto kuin suurempiin malleihin on asennettu.

Pienikokoisen rakenteensa ansiosta P2820D ABG ja P2870D ABG ovat erittäin joustavia ratkaisuja. Ne ovat tarpeeksi vahvoja työntämään syöttöautoa, mutta niitä voidaan helposti syöttää myös muilla koneilla, kuten esimerkiksi pyöräkuormaajalla tai kaivukoneella. Asiakkaat voivat valita joko yleisemmän kaksoiskuljettimen tai Volvon yksittäiskuljettimen, joka on tässä kokoluokassa saatavana vain Volvolta ja joka parantaa tuntikohtaista tuotantotehoa. Ohjaustehostimen ansiosta P2870D ABG:ssä on asfaltinlevittimien pienin kääntösäde (2 m).

Volvon tela- ja pyöräalustaiset asfaltinlevittimet

Näiden koneiden monipuolisuutta lisää suuri määrä valinnaisia kokoonpanoja, joiden ansiosta sekä pyörä- että tela-alustaisilla malleilla voidaan tehdä yhä erilaisempia töitä. Näitä kokoonpanoja ovat muun muassa erilliskäyttöiset massasäiliön siivet, joiden ansiosta koneella voidaan päällystää lähempänä esteitä, sekä sähköhydraulinen kokoontaitettava katto, jonka ansiosta asfaltinlevittimet mahtuvat hyvinkin mataliin kohteisiin.

Eikä tässä kaikki: P2820D ABG ja P2870D ABG ovat niin pieniä, että niitä voidaan kuljettaa yhtä aikaa jyrän kanssa samassa kuljetusajoneuvossa.

Mukavaa hallintaa

Näissä koneissa on sama hallintapöytä kuin Volvon suuremmissa ABG-asfaltinlevittimissä, joten kuljettajat ovat niissä heti kuin kotonaan. Koneen maksimaalisen hallinnan varmistamiseksi Volvon elektroninen asfaltinlevittimen hallintajärjestelmä (EPM3) tarjoaa käyttäjille helpon pääsyn kaikkiin työskentelyyn liittyviin toimintoihin. Hallintalaitteiden kätevän sijoittelun ja säätöpyörän ansiosta EPM3-järjestelmä voi helpottaa vaativimpiakin pieniä tai keskikokoisia päällystysurakoita. EPM3:een on integroitu asetusten hallinta, jolla voidaan tallentaa ja hakea muokattuja parametreja aiemmista projekteista. Tämä tarkoittaa nopeampaa ja korkealaatuisempaa päällystämistä urakasta riippumatta.

Volvon tela- ja pyöräalustaiset asfaltinlevittimet

Kuljettajien mukavuuden ja tuottavuuden parantamiseksi suunnitellun täysin säädettävän hallintapöydän ansiosta kuljettaja voi vaihtaa istuvasta asennosta seisovaan ja päinvastoin muutamassa sekunnissa. Ohjauspaneeli helppokäyttöisine hallintalaitteineen voidaan työntää kokonaisena yksikkönä levittimen puolelta toiselle. Sitä voidaan myös kallistaa 30 astetta kaikkiin suuntiin. Sääolosuhteilta suojaa säänkestävä katto, jossa on liukuvat jatkeet suojaamassa kuljettajaa myös istuimen ollessa ääriasennossa. Lisäksi kuljettajan tasanteen molemmat puolet voidaan lasittaa suojaamaan tuulelta. Varkauksien ehkäisemiseksi katon alla ja perän tasolla on uudet säilytystilat, jotka voidaan lukita kätevästi virta-avaimella.

Volvon tela- ja pyöräalustaiset asfaltinlevittimet

Pyörät pyörimään (P2870D ABG)

Volvon koneita luonnehtivat laatu ja huippuluokan suunnittelu, ja tämä pätee myös P2870D ABG:hen. Tämä kompakti asfaltinlevitin, jonka huippunopeus on 16 km/h, tarjoaa 6x4-vetoisen alavaunun ja luokassaan ainutlaatuisten koneen korkeussäätimien ansiosta lyömätöntä mukavuutta töiden aikana ja välillä.

Peräkehyksen nosto on uusi ominaisuus, joka on vain Volvon asfaltinlevittimissä. Sen ansiosta takapyörät voidaan nostaa maasta painamalla perää alaspäin. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, jos pyörät ovat juuttuneet pehmeään alustaan ja ne on vapautettava tai jos jokin pyörä on korjattava nopeasti.

Monipuoliset koneet ovat tehty sopimaan monenlaisiin urakoihin.Uudistunut alavaunu (P2820D ABG)

Edellisen sukupolven menestykseen perustuvan P2820D ABG -asfaltinlevittimen alavaunuun on tehty useita parannuksia, muun muassa pidentämällä sitä 150 mm tasapainon ja vedon parantamiseksi sekä lisäämällä kestävät telakaapimet tasaisemman pinnan saavuttamiseksi. Käyttövarmuuden parantamiseksi ja käyttökustannusten alentamiseksi alavaunussa on automaattinen telojen kiristin – ominaisuus on tässä kokoluokassa vain Volvon koneissa – pultit ollessa sijoitettu kätevästi telojen sisään, jotta telapaloja on helpompi ja nopeampi vaihtaa.

P2820D ABG -asfaltinlevittimen alavaunuun on tehty useita parannuksia.Perän tehokkuus

P2820D ABG:ssä on tamppaava ja täryttävä Variomatic VB30 -perä, jossa on lujatekoinen perän ohjausjärjestelmä ja hydraulinen tienharjan säätö. Sen leveys voidaan kaksinkertaistaa (1,5 metristä 3,0 metriin). Perään voidaan asentaa jatkeita, joilla päällystysleveyttä voidaan suurentaa entisestään jopa 4,0-metriseksi. Uudella VB40-perällä varustettuna P2870D ABG voi varmistaa poikkeuksellisen päällystyslaadun vielä suuremmilla, jopa 4,5 metrin leveyksillä. Perään voidaan asentaa kaksi eri jatketta: 525 mm ja 275 mm, joista jälkimmäinen mahdollistaa koneen kuljetuksen irrottamatta jatkeita ja päätyluukkuja.

Jopa 3 °C minuutissa lämpenevissä VB30- ja VB40-perissä on mekaaninen tai hydraulinen tienharjan säätö, ja kestovoideltujen tamppari- ja tärylaakerien ansiosta ne eivät vaadi lainkaan päivittäisiä huoltotoimenpiteitä. VB40-perässä on myös kallistettava kulkukäytävä.

Jotta päällystäminen on entistä helpompaa, perään on saatavana lisävarusteina hydraulisesti ohjatut päätyluukut, jolloin käsisäätöjä ei tarvita ja kuljettajat pysyvät turvassa liikenteeltä. Kapeat luukut vähentävät myös osaltaan siistin sivuviimeistelyn saavuttamiseen tarvittavaa aikaa. Uudelleen suunniteltua perän konsolia voidaan kallistaa ja pyörittää joka suuntaan, näin kuljettaja voi asettaa sen helposti työmaan vaatimusten ja omien mieltymystensä mukaan. Myös painikkeiden sijoittelu on optimoitu, joten kätevyys ja mukavuus ovat huipussaan.

Maksimaalinen käytettävyys

Rutiinihuollon nopeuttamiseksi ja käyttökatkojen minimoimiseksi sekä P2820D ABG- että P2870 ABG -asfaltinlevittimissä on nesteiden poistoletkut, helppo pääsy akun luo sekä ulkoinen paneeli apuakulla käynnistämistä varten ja vain kolme voitelukohtaa. Kuljettimessa on elinikäinen kestovoitelu ja huoltovapaat laakerit.

Pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmässä on vain dieselhiukkassuodatin. Tämä tarkoittaa sitä, että AdBlue-nestettä ei tarvitse lisätä eikä SCR:ää tarvitse huoltaa. Tämän seurauksena käyttövarmuus on maksimissaan ja koneen käyttökustannukset minimissä.

Volvon koneen valvontajärjestelmän, CareTrackin, ansiosta käytettävissä on täydellinen valikoima telematiikkaraportteja. Ne antavat tietoa muun muassa tuottavuudesta, koneen kunnosta ja polttonestetaloudellisuudesta. Asiakkaat voivat joko itsenäisesti tai Volvo-jälleenmyyjän tukemana käyttää CareTrackin tietoja odottamattomien käyttökatkojen vaaran minimoimiseksi ja P2820D ABG- ja P2870D ABG -asfaltinlevittimien parhaan mahdollisen toiminnan varmistamiseksi.

Tärkeimmät erittelyt:

T5 / Vaihe 5

 

 

P2820D ABG

P2870D ABG

 

Moottorityyppi

D3,8H

 

Moottorin teho

kW

55,4

 

hv(imp)

74,3

 

Moottorin käyntinopeudella

r/min

2 200

 

Moottorin päästöt

EU Stage V

 

Perusleveys

m

1,74

1,8

 

ft

5,7

5,7

 

Suurin levitysleveys

m

4,5

 

ft

14,8

 

Asfaltointikapasiteetti

t/h

300

 

Sh t/h

331

 

Suurin kerrospaksuus

mm

250

 

"

9,8

Massasäiliön tilavuus

t

9

Sh

9,9

Vetovaunun paino

kg

7 950

7 230

7 950

7 230

lb

17.527

15.939

17.527

15.939

*Todellinen asfaltointikapasiteetti riippuu päällystematon paksuudesta, asfaltointileveydestä ja asfaltointinopeudesta ja vaihtelee työmaalla vallitsevien olosuhteiden mukaan. Voimme auttaa sinua laskemaan tietyn projektin asfaltointikapasiteetin.

**Paino keskimäärin ilman lisävarusteita. Koneessa puolitäysi dieselsäiliö, 75-kiloinen kuljettaja, vakiomassasäiliö ja säänkestävä katto.

***Jatkeita käytettäessä suurin sallittu kaltevuuskulma pienenee.