Construction Equipment Suomi

5 yleistä kuljettajan virhettä ja miten välttää niitä

Kuljettajan toimintatavat vaikuttavat sekä koneen kunnossa pysymiseen että koko työmaan toiminnan tuottavuuteen ja kannattavuuteen. Seuraavassa luettelemme viisi yleisintä virheellistä toimintatapaa, joita on syytä välttää.

1. Koneen sammuttaminen antamatta sen käydä tyhjäkäynnillä muutaman minuutin ajan

Jos kuljettaja sammuttaa jatkuvasti koneensa antamatta moottorin käydä ensin muutaman minuutin tyhjäkäynnillä, seurauksena on lopulta turboahtimen vaurioituminen tai jopa rikkoutuminen ja mahdollisesti hyvin korkeat korjauskustannukset. Volvo CE suosittelee, että kuljettajat antavat koneen aina käydä kahdesta kolmeen minuuttia tyhjäkäynnillä ennen moottorin sammuttamista.

Koneen ei anneta käydä tyhjäkäynnillä

2. Vaihtaminen eteenpäinajosta peruutusvaihteelle (tai päinvastoin) suurella nopeudella

Pitkällä aikavälillä pyöräkuormaajan ajosuunnan säännöllinen vaihtaminen suurella nopeudella voi rikkoa voimansiirtojärjestelmän. Koska vaihteiston vaihtaminen voi olla erittäin kallista, kaikkien koneiden omistajien tulisi välttää tätä virhettä. Volvo CE suosittelee, että kuljettajat pysäyttävät koneen aina täysin ennen vaihtamista eteenpäinajovaihteelta peruutusvaihteelle tai päinvastoin.

Vaihtaminen eteenpäinajosta peruutusvaihteelle suurella nopeudella

3. Kaivukoneen väärän toimintatilan käyttäminen

Jotkut kaivukoneen kuljettajat saattavat ajatella, että korkeimman toimintatilan – Heavy (H) – käyttäminen auttaa heitä nostamaan tuottavuuden huippuunsa. He voisivat kuitenkin saavuttaa saman tuottavuustason alemmallakin toimintatilalla ja kuluttaa puolet vähemmän polttoainetta.

Kaivukoneen väärän toimintatilan käyttäminen

4. Jarrujen käyttäminen liian usein ja hidastimen sijasta

Joillakin dumpperin kuljettajilla on tapana "nojata jarruihin". Jalan pitäminen jarrupolkimella, vaikka vain kevyesti, aiheuttaa sen, että dumpperin on työskenneltävä kovemmin ylläpitääkseen nopeutta ja sen jarrut kuluvat nopeammin. Jarrujen käyttäminen hidastimen sijasta tasaisen nopeuden ylläpitämiseksi alamäkeen ajettaessa vaikuttaa samaan tapaan. Jarrujen tarpeeton kuluminen aiheuttaa turhia jarruosien vaihtokustannuksia.

Jarrujen käyttäminen liian usein

5. Dumpperin 6x6-vedon ylikäyttö

Volvon dumppereissa on tasauslukitussarjat, joiden avulla kuljettaja voi valita 4x6- tai 6x6-vedon riippuen siitä, paljonko pitoa tarvitaan. 6x6-veto tarjoaa erinomaisen hallinnan ja vakauden vaikeassa maastossa, mutta jos kuljettajat käyttävät sitä turhaan, he voivat haaskata paljon polttoainetta ja aiheuttaa renkaiden tarpeetonta kulumista.

6x6-vedon ylikäyttö

Ota kalustosi takaisin hallintaasi

Koneiden yhdistäminen Volvo CE:n CareTrack-telematiikkajärjestelmän kautta mahdollistaa kuljettajien toimintatapojen seurannan ja koulutusohjelman laatimisen heitä varten. Tämä vähentää kulumista, alentaa huoltokustannuksia, parantaa polttoainetehokkuutta, kasvattaa tuottavuutta – ja tuottaa enemmän voittoa. Volvon jälleenmyyjillä on käytettävissään kaikki työkalut asiakkaiden auttamiseksi kustannusten hallinnassa, jotta heidän liiketoimintansa menestyy ja kannattaa.

Ota kalustosi takaisin hallintaasi CareTrackin avulla

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com