Construction Equipment Suomi

Viisi yleistä virhettä, jotka lisäävät koneiden käyttökatkoja

Koneiden pitäminen toimintakunnossa ja töissä – sekä ansaitsemassa – on äärimmäisen tärkeää Volvo CE:lle ja sen jälleenmyyjille. Esittelemme seuraavassa kunnossapidon viisi yleisintä turhaa ongelmaa ja keinot välttää ne.

1. Käyttöohjekirjaa ei lueta

Volvon koneissa on valtava määrä ominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan suorituskykyä ja helpottamaan käyttöä. Koska ominaisuuksia päivitetään jokaisen sukupolven myötä, kokeneetkaan kuljettajat eivät tunne niitä kaikkia lukematta käyttöohjekirjaa. Jos kuljettaja ei esimerkiksi ole tietoinen dumpperin hidastinpainikkeesta ja ylläpitää tasaista nopeutta alamäessä sen sijaan jarruilla, seurauksena saattaa olla jarrujen tarpeeton kuluminen ja vältettävissä olevia seisokkeja ja vaihtokustannuksia.

Käyttöohjekirjaa ei lueta

2. Polttoainesuodattimien täyttäminen ennalta

Koska polttoainesuodattimen vaihto vie aikaa, jotkut huoltoteknikot täyttävät suodattimen ennalta ajan säästämiseksi. Polttoainekanisterin ja suppilon käyttäminen on kuitenkin käytännössä mahdotonta tahrimatta uutta suodatinta polttoaineeseen. Pieninkin määrä epäpuhtauksia voi alkaa huonontaa ruiskutussuuttimien kuntoa ja johtaa hyvin kalliisiin korjauksiin. Volvo CE suosittelee suodattimien asentamista kuivina ja moottorin käynnistämistä niiden täyttämiseksi polttoaineella – ajan varaaminen työn tekemiseen kunnolla todellakin kannattaa.

Polttoainesuodattimien täyttäminen ennalta

3. Väärän työvälineen käyttäminen tiettyyn työhön

Volvo CE tarjoaa valtavan valikoiman työlaitteita, mutta liian suuren kauhan käyttäminen hidastaa konetta, rasittaa hydrauliikkaa ja aiheuttaa vakavia tuotanto-ongelmia. Samaan tapaan ongelmia aiheuttaa työvälineen käyttäminen tehtävään, johon sitä ei ole suunniteltu. Hydraulinen murskain esimerkiksi on suunniteltu käytettäväksi ainoastaan suoraan alaspäin tai tietyssä kulmassa. Sen käyttäminen kaivamiseen suurten betonikappaleiden tai kivien ympäriltä tai niiden nostamiseen ja kääntämiseen kohdistaa työkaluun liian suuren sivukuormituksen aiheuttaen holkin liiallista kulumista, murtumia ja vuotoja.

Väärän työvälineen käyttäminen tiettyyn työhön

4. Liian nopea työskentely

Maanrakennuskoneita käytettäessä hidas ja tasainen työskentely on aina valttia. Nopeat liikkeellelähdöt, pysähtymiset ja käännökset saavat materiaalin valumaan kauhasta yli maahan. Samaan tapaan pyöräkuormaajan ajaminen materiaalikasaan ja pyörien sudittaminen aiheuttaa uria, jotka ravistelevat konetta. Nämä urat on täytettävä uudelleen ja yli valunut materiaali on kerättävä pois.

Liian nopea työskentely

5. Koneita ei yhdistetä toisiinsa CareTrackin kautta

Kun kone on yhdistetty Volvo CE:n CareTrack-telematiikkajärjestelmän kautta, omistajat ja jälleenmyyjät voivat tarkkailla sen kuntoa ennakoivasti, diagnosoida mahdolliset ongelmat ja ryhtyä ehkäiseviin toimenpiteisiin. Raporteista saattaa paljastua koneiden epätavallisia käyttötapoja, jotka voidaan korjata tarjoamalla kuljettajille koulutusta. Niistä voi käydä myös ilmi, milloin komponentteja on todennäköisesti huollettava tai korjattava, jolloin omistajat voivat suunnitella huollot sopiviin ajankohtiin ja välttää odottamattomat seisokit.

Koneita ei yhdistetä toisiinsa CareTrackin kautta

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com