Construction Equipment Suomi

3 tapaa, joilla tyhjäkäynnillä olevat koneet vaikuttavat kannattavuuteen

Kun maanrakennuskone on tyhjäkäynnillä, sen lisäksi ettei se tuota mitään, siitä tulee sinulle kustannuksia.

1. Kasvaneet polttoainekustannukset

Polttoaine on suuri kustannuserä kaikille rakennuskoneiden omistajille, joten on tärkeää, että jokainen tippa kuluu siihen työhön, josta yrityksellesi maksetaan. Tyhjäkäynnillä olevat koneet polttavat rahaa kirjaimellisesti taivaan tuuliin.

Kasvaneet polttoainekustannukset

2. Koneen voimakkaampi kuluminen

Jos moottori on käynnissä mutta konetta ei käytetä työntekoon, moottori kuluu tarpeettomasti. Kone on huollettava säännöllisemmin ja osia vaihdettava useammin, mikä kaikki kasvattaa omistajuuden kokonaiskustannuksia.

Koneen voimakkaampi kuluminen

3. Pienentynyt jälleenmyyntiarvo

Tyhjäkäynti voi myös pienentää koneen jälleenmyyntiarvoa lisäämällä tarpeettomia tunteja sen mittariin. Koneen käyttöiän aikana tämä voi aiheuttaa huomattavan arvon laskun, joka olisi ollut helposti vältettävissä.

Pienentynyt jälleenmyyntiarvo

Miten tyhjäkäyntiä voidaan vähentää

Tyhjäkäyntiin on kaksi pääsyytä. Ensimmäinen on se, että moottorit jätetään käyntiin kuljettajien taukojen ajaksi.

Tästä syystä monissa Volvo-koneissa on moottorin automaattinen sammutustoiminto. Neljän minuutin toimettomuuden jälkeen kone antaa 60 sekunnin varoituksen moottorin sammumisesta. Näiden 60 sekunnin kuluttua koneen moottori sammuu itsestään.

Kuljettajia on hyvä kuitenkin kannustaa sammuttamaan koneensa.

Toinen usein toistuva syy tyhjäkäyntiin on se, että työmaan koneiden määrä ja kapasiteetti ei vastaa tunnissa siirrettäviä tavoitetonneja tai tonnikohtaisia kustannuksia. Esimerkiksi pyöräkuormaaja voi olla tyhjäkäynnillä odottaessaan dumpperin saapuvan hakemaan seuraavaa kuormaa.

Volvo CE tekee yhteistyötä asiakkaiden kanssa varmistaakseen optimaalisen yhdistelmän koneita kutakin työtä varten. Suurempien asiakkaiden kohdalla Volvo CE voi jopa toteuttaa simuloinnin käyttäen SiteSim-työkalua, joka laskee työmaan ihanteelliset kone kombinaatiot, jopa optimaalisimmat ajoreitit, joita kuljettajat voivat käyttää.

Kummassakin tapauksessa koneiden yhdistäminen Volvo CE:n CareTrack-telematiikkajärjestelmän kautta ja Insight-raportin tilaaminen auttavat sinua näkemään, mitä työmaallasi tapahtuu, ja hallitsemaan kustannuksiasi paremmin.

Miten tyhjäkäyntiä voidaan vähentää

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com