Construction Equipment Suomi

Volvon lyhyen kääntösäteen minikaivukone ylittää itsensä ahtaissa tiloissa

Tehokkaalla ja pienikulutuksisella Volvo-moottorilla, täydellisesti sopivalla hydrauliikkajärjestelmällä, lujatekoisella rungolla ja lyhyellä kääntösäteellä varustettu uudistunut Volvo ECR88D -kaivukone tarjoaa erinomaisen tuottavuuden, vakauden, helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden työskenneltäessä pienissä ja ahtaissa tiloissa.

volvo minikaivukone ecr88d t4f

Volvo Construction Equipmentin uudistunut lyhyen kääntösäteen ECR88D-minikaivukone pääsee oikeuksiinsa pienissä ja ahtaissa tiloissa. Erinomaista polttonestetehokkuutta on parannettu entisestään kahden uuden ominaisuuden avulla. Näistä ensimmäinen on moottorin automaattinen sammutustoiminto, joka voidaan ajastaa toimimaan, kun konetta ei ole käytetty 2–60 minuuttiin. Toinen on polttonestettä säästävä ECO Mode, joka optimoi hydrauliikka- ja moottorijärjestelmien tarpeet.

Niin kompakti kuin uudistunut ECR88D onkin, sen kaivuteho, murto- ja irrotusvoimat ja nostokyky vetävät vertoja suurempien mallien vastaaville ominaisuuksille. 

Liikkuminen työmaalla on helpompaa kuin koskaan tällä kompaktilla koneella, jossa on automaattinen nopeudenvaihto pidon optimointia sekä hydrauliset ajopolkimet helppoa ja tarkkaa ohjausta varten. 

Ylivertaiset ylävaunut


Kapean rungon ja keskelle sijoitetun puomin ansiosta uudistuneen ECR88D:n ylävaunu on niin kompakti, että sen perä kääntyy telaston rajoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaivukoneella voidaan päästä erittäin lähelle esineitä ilman perän törmäysvaaraa sen kääntyessä. Lyhyt etu-/takasäde soveltuu kuitenkin hyvin myös tietöihin yhden kaistan sisällä, jolloin liikenteelle aiheutuu minimaalisen vähän haittaa. (Tämä ominaisuus voi olla joskus sopimuksessa määritelty vaatimus.)

Uudistunut ECR88D on saatavana mono-puomin (tai valinnaisen kaksiosaisen puomin), useiden varsikokoonpanojen ja puskulevyn kanssa sen monipuolisuuden lisäämiseksi. Saatavana on myös leveämpi puskulevy, jossa on 600 mm:n teräskenkä. Vahvistetun, kolmiosaisen, erikoislujasta teräksestä valmistetun X-rungollisen alavaunun ansiosta ECR88D on kestävä ja luotettava ja suoriutuu vaativimpienkin työskentely-ympäristöjen asettamista haasteista. D-sarjaan on saatavana useita valinnaisia pikaliittimiä sekä uusi ja kattava valikoima alkuperäisiä Volvo-työvälineitä. ECR-kaivukoneissa on myös luokkiensa johtavat kaivusyvyydet.
Koneen sijoittelu on helppoa ja nopeaa, sillä sen työvälineen kääntöä ja sivullesiirtoa ohjataan samanaikaisesti ohjaussauvalla, joka on tarkka ja vaivaton käyttää. Myös ylivertaiset hydrauliikka ja pumpun virtaus nopeuttavat työjaksoaikoja ja parantavat kaivukykyä. 

Taloudellista tehokkuutta

Uusi moottori tuottaa alhaisemmat päästöt sekä erinomaisen suorituskyvyn ja polttonestetehokkuuden. Tämä tarkoittaa parempaa tuottavuutta ja alhaisempia käyttökustannuksia.Uudistuneessa ECR88D:ssä on nelisylinterinen moottori, jonka teho on 43 kW.Tässä Tier 4f/Stage V -vaatimukset täyttävässä moottorissa on pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä (EATS) päästöjen vähentämistä ja saumatonta toimintaa, suorituskykyä ja tuottavuutta varten – myös regeneroinnin aikana.6000 tuntiin pidennetty DPF:n puhdistusväli auttaa asiakkaita alentamaan omistajuuden kokonaiskustannuksia. Automaattinen joutokäyntijärjestelmä alentaa moottorin kierroslukua, jos hallintalaitteita ei ole käytetty tiettyyn aikaan (kuljettaja valitsee ajan näytössä väliltä 3–20 sekuntia) alentaen käyttökustannuksia ja polttonesteenkulutusta.

Pieni mutta tilava

Vaikka D-sarjan ECR-kaivukoneet ovat pienikokoisia, ne tarjoavat erinomaisen käyttökokemuksen, ja miellyttävä kuljettajan ympäristö parantaa luonnollisesti tuottavuutta. ROPS-hyväksytty ohjaamo on muotoilultaan moderni, ja sen suuret ja tasaiset lasipinnat tarjoavat hyvän näkyvyyden joka puolelle. Säädettävä istuin, erinomainen tärinä- ja melueristys, ergonomiset kyynärnojat, ihanteellisesti sijoitetut hallintalaitteet ja jalkatilaa lisäävä suuri lattiapinta-ala tarjoavat mukavan käyttökokemuksen.Valinnaisella puomin sivullesiirtopolkimella voidaan käyttää yhtä aikaa puomin sivullesiirtoa ja työvälinettä. Muita lisävarusteita ovat LED-valot ja sadesuoja, joka suojaa kuljettajaa kastumiselta etuikkunan ollessa avoimessa asennossa ja mahdollistaa töiden jatkamisen säällä kuin säällä.

Lisää käyttövarmuutta


Käyttövarmuuden parantamiseksi uudistunut ECR88D-minikaivukone on helppo huoltaa ja ylläpitää. Kaikki tarkastus- ja puhdistuskohteet ovat helposti käden ulottuvilla maan tasalta käsin ja ne on koottu yhteen laajalti avautuvan lukittavan konepellin alle. Myös puomin ja varren voitelukohdat ovat helposti käden ulottuvilla, ja useimmissa käyttökohteissa voitelu tarvitsee tehdä ainoastaan 10–50 tunnin välein. Kaivukoneen moniin hyödyllisiin ominaisuuksiin kuuluu myös Volvon valinnainen CareTrack-etätelematiikkajärjestelmä, joka tekee itsediagnoosin ja varoittaa kuljettajaa – tai toimistolla olevaa kalustopäällikköä – havaitessaan vian sekä seuraa polttonesteenkulutusta ja ilmoittaa seuraavan huollon ajankohdan. 

Tärkeimmät erittelyt:

Moottori D2.6H
Suurin teho, brutto 43 kW
Murtovoima, ISO

57,2 kN (lyhyt varsi)

56,8 kN (pitkä varsi) 
Irrotusvoima, ISO

39.8 kN (lyhyt varsi)

34.4 kN (pitkä varsi) 
Suurin kaivu-ulottuvuus 6,97 m (lyhyt varsi)
7,35 m (pitkä varsi)
Suurin kaivusyvyys 4,13 m (lyhyt varsi)
4,53 m (pitkä varsi)
Työpaino 8,6–9,5 tn

* ECR88D on saatavana Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.