Construction Equipment Suomi

Volvo esittelee oman kiviautomallistonsa

Volvo CE on tuomassa kiviautojen markkinoille täydellisen Volvo-merkkisen malliston. Volvon Skotlannissa sijaitsevan Motherwell-tuotantolaitoksen asiantuntemukseen pohjautuvaan mallistoon kuuluu neljä konetta 45-tonnisesta R45D:stä aina 100-tonniseen R100E-lippulaivamalliin asti.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on ilmoittanut tuovansa markkinoille omat Volvo-merkkiset kiviautonsa vuoden 2018 toisen neljänneksen aikana. Uuden nelimallisen malliston kehitystyö on nojautunut vahvasti Volvo CE:n Terex Trucks -tytäryhtiön pitkäaikaiseen kokemukseen kiviautoista sekä Volvo Groupin teknologiseen vahvuuteen. Aluksi vähemmän säännellyillä markkina-alueilla esiteltävä mallisto koostuu 45-tonnisesta R45D:stä, 60-tonnisesta R60D:stä, 72-tonnisesta R70D:stä ja 100-tonnisesta R100E-lippulaivamallista.

E-sarjan R100E on Volvo CE:n täysin uusi 100-tonninen (95-tonninen) kiviauto, jossa markkinoiden ja asiakkaiden tuntemus yhdistyy luotettaviin komponentteihin, uusiin teknologioihin ja vaikuttavaan uuteen muotoiluun – tuloksena on kustannustehokas ja tuottava ratkaisu, joka täyttää tämän päivän kaivos- ja louhostoimintaa harjoittavien asiakkaiden tarpeet. 

Uudistetut suunnitteluperiaatteet

Nykyiseen luotettavaksi todettuun Terex Trucksin TR-sarjaan perustuvien Volvon D-sarjan kiviautojen R45D, R60D ja R70D kehitystyötä varten suunnitteluperiaatteet on arvioitu perusteellisesti uudelleen sen varmistamiseksi, että koneet täyttävät niille Volvon kohdemarkkinoilla ja -segmenteillä asetetut odotukset. Parannuksia ovat muun muassa parempi näkyvyys ja parannetut turvajärjestelmät sekä Volvon tekninen tuki ja brändäys.

Volvo-merkkisten kiviautojen esittelyn myötä Terex Trucks -kiviautojen tuotanto loppuu vähitellen.

Volvo Rigid haulers "Päätöksemme ostaa Terex Trucks vuonna 2014 oli strateginen päätös, jonka ansiosta Volvo pystyi tarjoamaan asiakkaille kiviautovaihtoehdon", Volvo CE:n Marketing and Product Portfolio (MaPP) -liiketoiminta-alueen Senior Vice President Thomas Bitter kertoo. "Siitä lähtien olemme uurastaneet suunnitellaksemme täysin uuden kiviauton, joka perustuu Terex Trucksin 84-vuotiseen perintöön mutta sisältää myös Volvo CE:n toimialan johtavaa teknologiaa ja vaalii laatua, turvallisuutta ja ympäristönsuojelua koskevia ydinarvojamme. Tänään olemme siirtymässä seuraavaan vaiheeseen, ja uudet Volvo-koneet, etenkin E-sarjan R100E, ovat tämän uurastuksen tulos. Olemme vakuuttuneita siitä, että ne tekevät vaikutuksen kaivos- ja louhostoimintaa harjoittaviin asiakkaisiimme."

Uudet koneet polttopisteessä

Täysin uusi lippulaivamalli R100E on suunniteltu täyttämään asiakkaiden odotukset kiviautosta, jolle ovat tunnusomaisia korkea suorituskyky ja hyvä tuottavuus, alhaiset omistajuuskustannukset, helppo huollettavuus ja kuljettajan hyvä työskentelymukavuus. Suuren kapasiteettinsa ja kuljetusnopeuksiensa, uuden V-muotoisen lavansa, tehokkaan hydrauliikkansa, älykkäiden valvontajärjestelmiensä ja kuljettajan ympäristönsä ansiosta R100E auttaa asiakkaita siirtämään enemmän materiaalia lyhyemmässä ajassa.

"Terex Trucksin kiviautot ovat tunnettuja hyvästä suorituskyvystä vaikeissa olosuhteissa ja samalla helposta huollettavuudesta ja alhaisista omistajuuskustannuksista", Volvo CE:n Rigid Haulers and Terex Trucks -liiketoiminta-alueen Vice President Paul Douglas sanoo. "Vankka suunnittelukokemuksemme on tuottanut vahvan DNA:n, joka on auttanut kehittämään Volvo CE:n tämän tuotelinjan ensimmäisen, innovatiivisen edustajan. Uusi E-sarjan R100E on täysin uusi kone, joka tarjoaa vakautta, pitkän käyttöiän, hyvän kannattavuuden, kestävyyttä ja mukavuutta. Lisäksi sen käyttö ja ylläpito on helppoa ja nopeaa."

Volvo Rigid haulers

Valoisa tulevaisuus

Uudet Volvo-merkkiset kiviautot valmistetaan uudelleen brändätyllä Volvon Motherwell-tuotantolaitoksella Skotlannissa ja niitä myydään ainoastaan Volvo-jälleenmyyjäverkoston kautta.

Kirjoittajan huomautus: Tämä ilmoitus ei vaikuta Volvo CE:n Terex Trucks -merkkisten dumpperien mallistoon. Terex Trucks -merkkisiä dumppereita suunnitellaan, kehitetään ja valmistetaan edelleen Motherwellin tuotantolaitoksella ja niiden jakelu hoidetaan Terex Trucksin nykyisen itsenäisen jälleenmyyjäverkoston kautta.