Construction Equipment Suomi

Volvo CE esittelee minikaivukoneiden uuden sukupolven

Volvo Construction Equipmentin uudet E-sarjan minikaivukoneet on suunniteltu suoriutumaan rankoista töistä tiukoissa paikoissa – ja tarjoamaan alhaiset päivittäiset käyttökustannukset.

Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) E-sarjan ketterät ja joustavat minikaivukoneet menevät minne vain ja sopivat työskentelyyn ahtaimmissakin tiloissa. EC15E, EC18E ja EC20E ovat pieniä mutta kestäviä malleja, jotka korvaavat aiemman D-kaivukonesarjan, kun taas lyhyellä kääntösäteellä varustettu ECR18E on uusi lisä Volvo CE:n minikaivukoneiden mallistoon.

E-sarjan malleilla on yhteinen alusta, joka on valmistettu kestävyyttä silmällä pitäen. Koko koneen ympäri asennetut teräspaneelit on upotettu turvallisesti 10 mm Volvon ainutlaatuisen korkeaprofiilisen valurautavastapainon taakse, jolloin suojaus ja kaivuuvakaus ovat taattuja. Nämä uudet mallit, joiden korkeus on vähän yli 2 m ja joiden säädettävä alavaunu voidaan vetää kokoon alle 1 metrin levyiseksi, mahtuvat ahtaimmillekin työmaille. Kun alavaunu on paikallaan, se voidaan leventää 1,35-metriseksi lisävakauden saavuttamiseksi. Suunnittelu varmistaa sen, että rungon oikea kulma, kääntöpylväs ja sylinteri pysyvät telojen sisäpuolella, jolloin näkyvyys on maksimaalinen ja koneen vaurioitumisvaara pienempi työskenneltäessä esteiden kohdalla.

volvon minikaivukone

Turvallinen ja helppo käyttää


Nämä kompaktit kaivukoneet pystyvät ehkä työskentelemään ahtaissa tiloissa, mutta kuljettajille niiden ohjaamoympäristö on kuitenkin sekä tilava että selkeä. Hallinta sormenpäillä, käyttölaitteiden yksinkertainen sijoittelu ja suuret polkimet tekevät kustakin uudesta mallista helppokäyttöisen ja tarjoavat sulavat yhdistetyt liikkeet.

volvon minikaivukoneKaikkien Volvo-koneiden tavoin E-sarjan minikaivukoneiden malliston keskeisin ominaisuus on turvallisuus. Suuri oviaukko ja hyvin sijoitellut kaiteet ja askelma helpottavat ohjaamoon nousua ja sieltä poistumista, ja hyvän näkyvyyden ja vakiovarusteluun kuuluvien ROPS/TOPS/OPG1-ohjaamon ja -katoksen ansiosta kuljettajan turvallisuus on taattu. Muita turvallisuusominaisuuksia ovat lukittavat käyttölaitteet, joita ei voida käyttää, jos kuljettaja ei istu tukevasti istuimella, kirkkaan oranssi turvavyö ja vihreä vilkkuva valomajakka, jonka avulla työmaapäälliköt voivat helposti tarkistaa, että kuljettajat käyttävät turvavyötä koko ajan. 

Minikaivukoneita siirrellään paikasta toiseen paljon useammin kuin suurempia yleiskäyttöisiä koneita, mutta Volvo on suunnitellut E-sarjan koneet nopeiksi, helpoiksi ja turvallisiksi kuljettaa. Näissä minikokoisissa ihmeissä on automaattinen työvälineen käännön lukitus ja neljä helposti ulottuvilla olevaa ylärungon kiinnisitomiskohtaa. Kevyen painonsa ja Volvon kauhankuljetusjärjestelmän ansiosta näitä koneita voidaan kuljettaa turvallisesti myös enintään kolmen kauhan ja hydraulisen murskaimen kanssa kuorma-autossa tai perävaunussa.

Raskaan sarjan keijukainen


EC15E-minikaivukone pohjautuu luotettavan ja etenkin vuokrakonesektorilla suositun edeltäjänsä menestykseen. Se on sekä kevyt että Volvon malliston pienin malli, jolla voi työskennellä ahtaimmissakin tiloissa. Töitä paiskoessaan EC15E on omimmillaan, ja isosiskojensa tavoin se tarjoaa helppokäyttöisyyttä ja kestävyyttä kovaan työntekoon pitkästä työpäivästä toiseen. Helppo kunnossapito ja korjaus minimoivat seisokit ja auttavat saavuttamaan alhaiset omistajuuskustannukset.

Pienet koneet, SUURI suorituskyky


EC18E ja EC20E vievät suorituskyvyn uuteen ulottuvuuteen, sillä niiden kitkavoima on 13 % suurempi ja yhdistetyt kaivuvoimat ovat 2 130 kg ja 3 120 kg. Niiden nostokapasiteetti on kasvanut etuosassa keskimäärin 22 % verrattuna korvaamaansa D-sarjaan sekä lisäksi 7 % EC20E:n sivulla. EC18E:n 11 % pidempi alavaunu parantaa kokonaisnostokapasiteettia ja vakautta entisestään verrattuna edelliseen sukupolveen, ja kaivusyvyys on kasvanut 140 mm. Lisäjoustavuuden saavuttamiseksi apuhydraulivirtauksia voidaan säätää itsenäisesti kussakin suunnassa optimaalisen nopeuden ja hallinnan varmistamiseksi, ja lisävarusteena on saatavana myös toinen apulinja.

Lyhyt kääntösäde, paljon potentiaalia


ECR18E on täysin uusi malli, jolla on lyhyt kääntösäde. Ahtaimpaankin tilaan mahtuvan koneen äärimmäisen lyhyen perän muotoilun ansiosta kääntösäde on Volvo-malliston pienin. Yksikkö on erittäin vakaa ylärakenteen koko 360o:n kääntösäteellä, ja sen säädettävä alavaunu voidaan vetää kokoon 995 mm:n levyiseksi tai leventää 1 352 mm:iin. Ruuhkaisilla työmailla työskentelyyn ihanteellisesti soveltuva uusi ECR18E täydentää Volvon minikaivukoneiden mallistoa, joka sisältää tällä hetkellä seitsemän lyhyen kääntösäteen mallia, joiden paino on 1,7–9,5 tonnia.

volvon minikaivukone ecr18e

Täydellinen paketti kannattavuuden maksimoimiseksi


volvon minikaivukone E-sarjan koneet on helppo huoltaa Volvon ainutlaatuisen, helpon pääsyn moottoritilaan tarjoavan saranoidun polttoainesäiliön sekä helposti löytyvien päivittäisten tarkastuskohteiden ansiosta. 50 tunnin voiteluväli parantaa entisestään näiden koneiden luokkansa johtavaa huollettavuutta. Moottoriin voidaan asentaa myös automaattiset joutokäyntiin siirtymis- ja moottorin sammutustoiminnot, jolloin meluhaitat vähenevät ja huoltokustannukset ja polttonesteenkulutus alenevat – ja jälleenmyyntiarvo pysyy korkeana. Kaikkien Volvo-mallien tavoin E-sarjaa voidaan täydentää erilaisilla työvälineillä, kuten pikaliittimillä, kauhoilla, murskaimilla ja alkuperäisillä Volvo-osilla.

Katso lisätietoa tai etsi Volvo-jälleenmyyjä menemällä osoitteeseen volvoce.com

 

Tärkeimmät erittelyt:

     EC15E  ECR18E  EC18E  EC20E
Toimintapaino kg  1 640  1 700  1 810  1 965
Moottorin teho (brutto) kW 12 12 12 12
Kauhan tilavuus l 36 36 36 63
Koneen korkeus mm  2 335  2 300  2 335  2 335
Koneen leveys mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
Murtovoima, ISO daN  1 290 1 290 1 290  1 827
Irrotusvoima, ISO daN  795  795  795  1 229
Suurin kaivusyvyys mm  2 434 2 434 2 434  2 579
Suurin kaatokorkeus mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*Kaikkia tuotteita ei ole saatavana kaikilla markkina-alueilla. Tuotteidemme jatkuvan kehittelyn johdosta pidätämme itsellämme oikeuden erittelyiden ja mallien muutoksiin ilman edeltävää ilmoitusta. Kuvat eivät välttämättä esitä koneen vakioversioita.