Volvo Construction Equipment utvider det globale tilbudet av væskeanalyse

Volvo Construction Equipment har avduket deres nye væskeanalyseprogram (Fluid Analysis) Den nye tjenesten utvider deres eksisterende oljeanalyseprogram og omfatter smøremidler, diesel, AdBlue og kjølevæsker.

  • Først så identifiserer en Artificial Intelligence-drevet væskeanalyse slitasjestoffer og forurensninger på utstyr eller endringer i væskene. 
  • Volvo Construction Equipment har utvidet deres væskeanalyseprogram, sammen med en 250 % økning i den globale testkapasiteten, som tilsvarer 20 laboratorier globalt.
  • Den nye digitaliserte prosessen – inkludert en nettskybasert kundeportal og Fluid Analysis-mobilapp – bruker kunstig intelligens (AI) dataanalyse for å gi kundene lettfattelige rapporter og innsikt med de høyeste nivåene av nøyaktighet som kan hjelpe dem med å ta bedre og velinformerte beslutninger
  • Kundene er nå i bedre stand til å gjøre forebyggende tiltak mot forurensning og slitasje, noe som fører til økt driftstid og som bidrar til lavere totaleierkostnader (TCO). 

Kunstig intelligens akselererer testprosessen og gjør analysen enklere og raskere. Dette gjør det mulig for laboratorieteknikere å fokusere på mer sensitive testspørsmål – som å analysere unormale eller kritiske prøver, de som viktigst for kundene – og dermed kunne tilby bedre innsikt og anbefalinger. 

Ved siden av utvidelsen av programmet samarbeider Volvo også med en bransjeledende testleverandør for å sikre konsistens og effektivitet på globalt nivå. Foruten å tilføre en betydelig økning i testkapasiteten vil dette partnerskapet også redusere ventetiden og forenkle prøvetakingen og analyseprosessen.

Med 75 % av reparasjonskostnadene og ståtiden som kan spores tilbake til bruk av forurensede smøremidler og drivstoff, og opptil 65–75 % av alle lagerfeil på grunn av smøreproblemer, kan ikke viktigheten av en effektiv væskeanalyse overvurderes. Gjennom tidlig identifisering av mulig forurensning eller slitasje kan kundene gjøre proaktive tiltak før det oppstår uplanlagt ståtid, og hjelpe dem med å opprettholde produktiviteten og unngå potensielle reparasjonskostnader.

En strømlinjeformet prosess

Med deres nyeste tilbud har Volvo tatt potensialet til væskeanalysen til neste nivå, noe som gir kundene en effektiv og lettforståelig rapportering. Den digitaliserte prosessen er rask, enkel og gir rapporter med de høyeste nøyaktighetsgradene.

Når en prøve tas av maskinen sendes den til Volvo's nylig utvidede globale laboratorienettverk. Her analyseres prøven med en diagnose utført etter behov basert på de eventuelle oppdagede sporelementene.

Når testingen er fullført, gjøres rapportene – sammen med anbefalte tiltak – umiddelbart tilgjengelige via den brukervennlige Volvo Fluid Analysis-kundeportalen. Denne nettsky-baserte plattformen har et brukervennlig grensesnitt som presenterer rapporter i et svært visuelt og lettforståelig format. Den er også den første væskeanalyseløsningen på markedet som bruker AI-dataanalyse, noe som gir en intuitiv løsning med konsistente og lettforståelige anbefalinger.

Prosessen har blitt gjort enda enklere med Fluid Analysis-mobilappen. Denne gjør det mulig for brukere å registrere prøvene sine fra hvor som helst i verden, samt raskt og enkelt få tilgang til prøverapporter og motta varsler dersom det er noe som krever akutt oppmerksomhet.

En rekke fordeler

Kunnskap er kraft og rutinemessig væskeanalyse er bevist å redusere ståtiden med 15 %. Gjennom en mer effektiv testprosess, økt testkapasitet og intuitiv rapportering – Fluid Analysis fra Volvo har gjort det betydelig enklere for kundene å få den innsikten som behøves for å gjøre korrigerende tiltak som kan bidra til å unngå dyre reparasjoner og uventet ståtid.

Kundene vil få en indikasjon ved første mulighet og ved funn få et varsel om mulig forurensning og slitasjeproblemer, sammen med dataene som trengs for å ta mer informerte beslutninger ved fremtidige valg av smøremidler, kjølevæsker og drivstoff.

Resultatet er forbedret driftstid takket være muligheten for forebyggende reparasjoner og vedlikeholdstiltak – som videre bidrar til lavere totaleierkostnader.

For å finne ut mer om væskeanalyse, besøk Fluid Analysis eller din lokale Volvo Construction Equipment-forhandler.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com