Volvo Construction Equipment øker ladefleksibiliteten med en mobil Power Unit

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) øker deres voksende portefølje av ladeløsninger med en mobil Power Unit – designet for å gi fleksibel og stabil strøm til fjerntliggende steder eller anlegg med ingen eller dårlig strømnett.

Power Unit'en jobber sammen med EC230 Electric hos Walan Maskin, Norge

For å bidra med å oppnå bransjens kollektive transformasjon mot økt bærekraft er det nødvendig med innovative løsninger for å gi pålitelige, effektive og raske lademuligheter for elektriske maskiner. Den transportable 600V Power Unit'en for større maskiner fra Volvo CE er nå tilgjengelig for utvalgte kunder og sørger for energi til batteridrevne og utslippsfrie maskiner – når og hvor det måtte være behov.

Den rulles for tiden ut til forskjellige anlegg, inkludert Sveriges største fossilfrie anlegg i Slakthusområdet i Stockholm sammen med Skanska. Ved å levere strøm til den 23 tonn tunge gravemaskinen EC230 Electric – og dermed sikre utslippsfri drift på anlegget – transformerer den bransjens tilnærming til fossilfrie kraftløsninger.

Energilagringssystemet er designet for å levere pålitelig elektrisk kraft for mellomstore og store batterielektriske anleggsmaskiner, inkludert Volvo EC230 Electric og hjullasteren Volvo L120H Electric Conversion, og gjør det hele mye mer bærekraftig enn tilfellet med tradisjonelle dieseldrevne alternativer. Den er også en effektiv strømkilde for andre batteridrevne kjøretøyer – som elektriske lastebiler og biler – noe som gjør det mulig å oppnå anlegg som er helt utslippsfrie.

Elodie Guyot, leder for Electromobility Sales Europe sier: "Elektriske maskiner er én brikke i puslespillet når det gjelder å etablere anlegg som er helt fossilfrie – en annen brikke er pålitelige ladeløsninger. Power Unit'en vår er det neste steget i vår ambisjon om å redusere karbonavtrykket i byggebransjen, og hjelpe kundene med å overholde miljøbestemmelser og samtidig sikre den jevne og effektive strømforsyningen de trenger for å få jobben gjort.”

Produktiv og kraftig

Virkelig mobil – den kan enkelt transporteres, så hvis det er svakt eller dårlig strømnett på anlegget kan kunder lade Power Unit'en andre steder og frakte strømmen dit hvor det er behov, noe som sikrer optimal produktivitet, driftstid og fleksibilitet.

Med en reduksjon av toppbelastningen som største fordel, som betyr en kontinuerlig laveffektslading av batteriene i Power Unit'en, eller en høyeffekts hurtiglading av anleggsmaskinene dine ved behov – Power Unit'en tillater høyeffektslading på steder med dårlig strømnett. En annen fordel er potensialet for betydelige kostnadsbesparelser under drift ved å erstatte behovet for kostbart drivstoff med lavere strømkostnader.

Hvis den konfigureres med nye eller brukte batteripakker – slik som de som tidligere har vært brukt i andre Volvo-produkter som lastebiler, busser eller anleggsmaskiner – kan kundene legge ytterligere miljøgevinster til Power Unit'en.

"Power Unit'en er et flott eksempel på løsningene vi utforsker sammen med Volvo CE", sier Niklas Thulin, leder for Direct Sales Volvo Energy. "Å gjenbruke batterier er nøkkelen til sirkularitet og det å kunne gi batteripakker et nytt liv i nye produkter, som i seg selv muliggjør lading eller integrering av fornybar energi, og som gir konkrete bærekraftige og økonomiske verdier."

Den allsidige løsningen er én av en fremtidig portefølje av ladeløsninger, som alle er designet for å være tilpasset kundenes varierte behov.

Mer detaljert informasjon om spesifikasjonene finner du på Volvo lader opp for EC230 Electric og L120H Electric Conversion

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com