Ny slagghåndteringsskuffe er hete saker

Spesialdesignet for arbeid i den intense varmen og det tøffe miljøet man finner i stålverk, Volvo CE's helt nye slagghåndteringsskuffe blir aldri satt ut av varmen.

Designet som det perfekte komplementet til det applikasjonsspesifikke utvalget av slagghåndteringsmaskiner (hjullastermodellene L150H, L180H, L220H, L260H og L350H) – Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har lansert en helt ny slagghåndteringsskuffe. I motsetning til tidligere, der en kraftig steinskuffe ble brukt som base for skuffer benyttet på stålverk, er den nye slagghåndteringsskuffen designet fra bunnen av spesielt for dette krevende bruksområdet. 

Med høye temperaturer, giftig damp og mye støv – i et stålverk er driftsforholdene så ekstreme som de kan bli. Å designe en skuffe til dette bruksområdet krever mye spesialkunnskap, så vel som betydelige forsterkninger for å takle de høye temperaturene og slitasjen som oppstår ved håndtering av varmt slagg.

Byggekvalitet tatt til det ekstreme

Den nye skuffen er kraftig bygd fra bunn av – bokstavelig talt. Skuffebunnen er ikke bare laget av ekstra kraftige plater, dens utstikkende design beskytter også sveisene til sideplatene. I front er det påsveiset en 80 mm (3.465") kniv. Videre er sideknivene er laget i to deler, der den nedre halvdelen har tykkere stål enn den øvre, samtidig som at skuffetoppen har fått en forsterket spillbeskyttelse. Selv koblingen mot lasteren er beskyttet takket være en forsterket innfestning. En annen smart egenskap er at gravedybden er dypere enn standard – noe som tar hensyn til at maskinene ofte går med kraftige kjettinger på dekkene.

Nå som en del av selskapets utvalg av standardutstyr, slagghåndteringsskuffene er klare til bruk, men de kan fortsatt skreddersys ytterligere etter behov og bruksområde takket være Volvo CE's Customer-Built Attachments-program. Gitt den langt mer robuste karakteren til slagghåndteringsskuffen, enhver modifikasjon vil sannsynligvis være mindre, noe som betyr raskere leveringstider for den ferdige skuffen i forhold til før.

Skuddsikker byggekvalitet

Slagghåndteringsmaskinene som skuffen kobles til er de perfekte verktøyene for takle påkjenningen som finnes i et stålverk – dag ut og dag inn. De har ekstra beskyttelse mot høye temperaturer, inkludert varmebestandige drivstoff- og oljeslanger, brannbeskyttende materialer overalt, samt ekstra beskyttelse mot slaggeksplosjoner, fallende objekter og luftbåren skitt. 

James Bond-fansen blant oss vil utvilsomt sette pris på slagghåndteringsmaskinenes skuddsikre glass. Maskinene sørger for et svalt og godt førermiljø, der førerhuset har overtrykk samtidig som at 90 % av luften sirkulerer gjennom hovedfilteret. Gitt arbeidets natur er det også lagt til en kjærkommen nødkjøringsfunksjon.

Slagghåndteringsmaskinene er en del av Volvo CE's bredere bruksspesifikke hjullasterkonfigurasjoner, som også inkluderer maskiner for landbruk, steinlasting, blokkhåndtering, tømmerhåndtering og avfallshåndtering.