Nye kompakte, men kraftige gravemaskiner; Volvo EC37 og ECR40

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tilfører enestående stabilitet, komfort og økt produktivitet med introduksjonen av to nye kompaktgravere – 3,5-tonneren EC37 og 4-tonneren ECR40.

Med presis betjening og høy servicevennlighet, samt høy komfort og romslighet, takket være et nytt og moderne førerhus, leverer disse kompaktgraverne høy brytekraft og løftekapasitet innen en rekke oppgaver. De nye modellene erstatter de utgåtte gravemaskinmodellene EC35D, ECR35D og ECR40D, og har mange av de store kundefordelene som allerede har blitt introdusert med de nylig lanserte gravemaskinene ECR50 og ECR58.

Den dynamiske duoen tilbyr den samme lettbetjente funksjonaliteten med enestående stabilitet og langvarig ytelse. Ved å dele den samme plattformen og de samme komponentene er forskjellen mellom de to bare det at EC37 har en konvensjonell overbygning, mens ECR40 har korthekk for å kunne arbeide på trange steder.

Allsidige og stabile maskiner

Modellene drar nytte av et nytt understell som lar dem opprettholde optimal stabilitet i nesten alle driftsmiljøer, takket være en mye bedre vektbalanse gitt av mer kontakt mellom beltene og bakken. Høyt systemtrykk sikrer en imponerende trekkraft ved klatring i bakker eller ved belting over ulendt terreng, mens maskinenes overlegne brytekraft, rivekraft og løftekapasitet leverer all kraften som trengs for å få jobben gjort.

På grunn av den justerbare hydraulikken og arbeidsmodusene kan det benyttes en rekke utstyr innenfor flere bruksområder, og det er nå enklere enn noen gang å sette opp maskinen for den aktuelle oppgaven – noe som gir bedre maskinytelse og økt driftstid. Og hvis det er mer enn én person som bruker maskinen, kan kundene legge inn egne preferanser med noen få enkle innstillinger via det nye informasjonspanelet (HMI). 

Volvo's hydrauliske tommel (ekstrautstyr) åpner også opp for en helt ny verden av produktivitet – som gir fleksibiliteten og kontrollen som trengs innen et bredt spekter av bruksområder som løfting, bæring, forflytning og lasting. Den kan trekkes helt tilbake mot stikka for full uhindret bruk av skuffen eller hammeren.

Uanstrengt betjening og komfort

De nye gravemaskinene EC37 og ECR40 er utstyrt med det samme romslige, ergonomiske og støydempede førerhuset som har blitt introdusert på gravemaskinene ECR50 og ECR58 – som er ansett å være et av de beste førerhusene på markedet med moderne eksteriørdesign. Det gir et mer behagelig arbeidsmiljø, enestående sikt og all komforten som kreves for å redusere førerbelastningen, øke produktiviteten og la maskinførere forbli fokusert på å fullføre en hel dags arbeid.

Med et intuitivt navigasjonssystem og proporsjonalbrytere på manøverspakene er disse kompaktmaskinene det perfekte valget selv for ferske maskinførere. Presis hydraulikk og praktiske, men likevel omfattende oppsett for flere funksjoner – sammen med et intuitivt navigeringsratt, 5” fargeskjerm og brukervennlige HMI-funksjoner – gir stor kontrollerbarhet samtidig som at maskinførere effektivt kan tilpasse maskinene til ethvert behov på arbeidsplassen.

Maksimal driftstid og redusert vedlikehold

De nye kompaktgraverne kan skilte med smøreintervaller på 50 timer, lett tilgjengelige servicepunkter, store deksler og bred motorluke, samt drivstofftankkapasitet på hele 70 liter – noe som sikrer maksimal driftstid. Med automatisk motoravstengning registreres det ikke driftstimer på timetelleren når det ikke utføres noe arbeid – noe som gir høyere driftseffektivitet samtidig som at vedlikeholdskostnadene reduseres. Det patenterte hydraulikkfilteret gir også enestående beskyttelse av hydraulikksystemet.

Til tross for å være kompaktmaskiner har EC37 og ECR40 all den funksjonaliteten, presisjonen og kraften som trengs for å ta fatt på utfordringene på nesten enhver arbeidsplass, samtidig som de leverer en optimal føreropplevelse.

For mer informasjon om de to nye kompaktgraverne, besøk nettsiden vår.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com