Construction Equipment Sverige

Därför höjer sig Volvos ramstyrda dumprar över mängden

Från att ha utvecklat den första serietillverkade ramstyrda dumpern för över 55 år sedan, så fortsätter Volvo Construction Equipment (Volvo CE) att dominera fältet, med ramstyrda dumprar som står pall för det mesta och ger bästa prestanda till den lägsta kostnaden per ton.

Volvo CE fortsätter, i sin strävan efter innovation och utveckling, att finslipa sitt utbud av ramstyrda dumprar och göra dem ännu smartare, effektivare och lättanvända. Även drifttiden maximeras, medan underhållskostnaderna hålls på ett minimum, vilket sänker den totala ägandekostnaden.

Effektiv drift med Haul Assist

Uppsättningen med Haul Assist-verktyg är en revolutionerande lösning framtagen för att du ska få ut mesta möjliga av din ramstyrda dumper från Volvo. Genom en 10-tums Volvo Co-Pilot-skärm – som är tillgänglig för en rad olika maskiner, från dumprar och grävmaskiner till läggare – får du värdefull information som hjälper dig att optimera effektiviteten och öka lönsamheten.

Ett nytt tillskott till Haul Assist, övervakningssystemet för däcktryck, möjliggör övervakning av däckens tryck och temperatur från hyttens komfort. Däcktrycket har markant påverkan på däckslitaget och proaktiv övervakning är ovärderlig för att optimera såväl livslängd som bränsleeffektivitet, maskinprestanda och förarkomfort.

Applikationen Map (karta) ger en översikt i realtid över trafiken på plats, vilket gör det lättare att ta sig fram. Nu syns var varje maskin och fordon – oavsett typ eller fabrikat – såväl som besökare på platsen, så länge de är uppkopplade till applikationen. Utöver transportvägar, så visar Karta även last- och tippzoner, samt flaggar enfiliga sektioner, begränsade zoner och områden med hastighetsbegränsningar, vilket gör det lättare att ta rätt beslut och minska onödiga stopp.

I Haul Assist ingår även Vågsystem (OBW), ett beprövat verktyg som gör det möjligt att se nyttolastinformation i realtid, vilket bidrar till att eliminera carry-back och överlastning. Utöver att ge produktiviteten en skjuts, så minskar detta även onödig bränsleförbrukning och maskinslitage.

Smartare prestanda

Förarkomforten har alltid varit av största vikt i konstruktionsarbetet – från den centralt placerade förarstolen som ger utmärkt sikt, till användarvänliga reglage. Dessutom ger en rad automatiska funktioner nu ännu bättre stöd, för större användarvänlighet och prestanda.

Terrängminne är en praktisk funktion i den intelligenta Volvodrivlinan som identifierar och kommer ihåg hala vägsegment för att säkerställa bästa drivgrepp och framkomlighet i terrängen. OptiShift möjliggör snabba och jämna riktningsändringar, medan hastighetsregleringen i lutningar automatiskt håller en konstant hastighet vid arbete i sluttningar. Båda dessa funktioner, och farthållare, ingår som standard sedan 2019 och kan eftermonteras på äldre dumprar.

Maximal drifttid, minimala underhållskostnader

Volvos ramstyrda dumprar är inte bara lätta att använda och oerhört effektiva, utan är även konstruerade för att vara lätta att serva. Daglig eller veckovis smörjning tillhör det förgångna, och krävs nu istället med 250 timmars mellanrum på en ramstyrd dumper från Volvo – branschens längsta tidsintervall. Lägg sedan till långa motorserviceintervall – upp till 1 000 timmar för Stage V- och Tier 4 Final-modeller – och mindre än halva vätskevolymen jämfört med de flesta motsvarigheter mätt under maskinens livslängd. Resultatet är lägre underhållskrav och åtgång av förbrukningsartiklar, vilket bidrar till att hålla maskinen i arbete samtidigt som bäde underhållskostnader och miljöpåverkan minskas.

Förbättringarna av Volvos ramstyrda dumprar innebär både prestanda- och kostnadsfördelar för kunderna. Nya verktyg som effektiviserar arbetet och smidig service är bara några exempel som bidrar till en lönsammare – och mer hållbar – verksamhet. Allt ingår i Volvo CE:s engagemang för att driva transformation i branschen och nå sitt mål om netto noll utsläpp i värdekedjan senast år 2040.

Alla produkter marknadsförs inte på alla marknader.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906