Construction Equipment Sverige

Förändringen börjar här – Volvodagarna 2022

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) går i täten för omställningen inom hållbarhet, elektromobilitet och tjänster. Under det här årets flaggskeppsevenemang Volvodagarna visas ett flertal branschledande lösningar som är utformade för att göra skillnad redan idag.

Idag (den 31 maj) börjar Volvodagarna på hemmaplan i Eskilstuna. Under det här tre veckor långa eventet lyfts våra bästa produkter, tjänster och våra medarbetare fram. Programmet är mer imponerande än någonsin, med branschens bredaste utbud av eldrivna maskiner som har utformats för att skapa en mer hållbar anläggningsbransch med nettonollutsläpp.

För de som inte har möjlighet att ta del av det tre veckor långa programmet på plats erbjuder Volvo CE nu för första gången en helt digital upplevelse: nu kan alla – var i världen de än befinner sig – delta i evenemanget via en virtuell plattform som lanseras under de närmaste dagarna.

Melker Jernberg, chef för Volvo CE: "Som världsledande tillverkare av lösningar för anläggningsbranschen har vi en chans att göra skillnad, och det börjar med oss. Vi vill driva på utvecklingen mot nettonollutsläpp i branschen och samtidigt hjälpa våra kunder att minska koldioxidutsläppen i sin egen verksamhet.

Volvodagarna är det perfekta tillfället att visa hur vi arbetar för att förverkliga dessa ambitioner genom verkliga lösningar. Jag och våra engagerade anställda ser fram emot att få träffa våra kunder och partner. Genom nära samarbete i värdekedjan kan vi göra denna förändring till verklighet."

Förändringen börjar med handling

Under ett antal produktdemonstrationer och presentationer – både fysiska och virtuella – får gästerna se höjdpunkter som Volvos alla kompakta eldrivna maskiner och laddningslösningar, men även vår största eldrivna grävmaskin EC230 Electric som för närvarande testas i Norge. Vi visar också upp den helt nya hjullastaren L200H High Lift, som ger ökad produktivitet med mindre bränsleåtgång, och den uppgraderade hjullastaren L350H som gjorts ännu kraftfullare och hållbarare. 

Dessutom kommer Volvo CE:s växande utbud av produktivitetshöjande och uptime-tjänster att presenteras. Dessa blir allt viktigare när branschen ställer om från ett enbart maskininriktat synsätt till en strategi som även tar hänsyn till optimala servicelösningar på varje arbetsplats. Här ingår det nyligen lanserade CO2- reduktionsprogrammet, med skräddarsydda planer för att minska koldioxidutsläppen, en lösning för effektiv utlastning som ser till att varje transport får en fyllnadsgrad på 95–99 %, elladdningsapplikationen EMMA, en uppkopplad karta och andra digitala lösningar som snart släpps på marknaden. 

Starkare tillsammans

Volvos nya test- och demonstrationsbana för autonoma lösningar har designats tillsammans med Volvo Autonomous Solutions. Den visas upp för allmänheten för första gången under Volvodagarna. Här kommer vi att kunna testa och visa upp batteridrivna och autonoma transportlösningar som kan göra byggarbetsplatser säkrare, effektivare och hållbarare. Volvo Lastvagnar, som också ingår i Volvokoncernen, kommer dessutom att delta under evenemanget med sin egen eldrivna lastbil. 

Carl Slotte, försäljningschef för Europa: "Det här legendariska evenemanget har alltid varit ett tillfälle för oss att visa upp vår förmåga att kombinera värde för kunderna och ökad produktivitet med mer hållbara lösningar. Och för första gången ser vi nu till att alla våra kunder, partner och intressenter runtom i världen inte behöver missa någon av de spännande programpunkterna under Volvodagarna. Det gör vi med hjälp av en marknadsföringsstrategi som omfattar flera kanaler och dessutom hjälper oss att hålla vårt löfte om att arbeta på ett mer hållbart sätt."

Adriano Merigli, internationell försäljningschef: "Vi lever i en värld där hållbarhetskraven ökar för varje minut. Som ett lösningsorienterat företag tar vi denna utmaning på allvar, och vi har skapat vårt bästa erbjudande någonsin för ett mer hållbart sätt att arbeta, med en blandning av produkter och tjänster som kan skapa verklig förändring redan idag och samtidigt ge oss en bättre morgondag."

Håll utkik efter den kommande lanseringen av vår nya virtuella plattform, där du kan se massor av spännande produkter under Volvodagarna.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906