Construction Equipment Sverige

Volvo Construction Equipment förlänger motorserviceintervall till 1 000 timmar

Framsteg inom Volvo CE:s smörjmedelsteknik tillsammans med nya högeffektiva motorolje- och bränslefilter kapar motorserviceintervall och kostnader med upp till 50 procent.

Volvo Construction Equipment lanserar en ny generation bränslefilter som förlänger serviceintervall till 1 000 timmar för en rad olika maskiner. Den här introduktionen innebär att Volvo nu kan erbjuda sina kunder ett komplett 1 000-timmars motorservicepaket.

Niclas Wahlström, ansvarig för drifttid och reservdelar på Volvo Construction Equipment, förklarar: ”Vi förstår att ökad drifttid och lägre underhållskostnader är ytterst viktiga mål för våra kunder. Därför ägnar våra konstruktions- och ingenjörsteam många timmar åt att utveckla högkvalitativa maskiner och komponenter med långvarig prestanda”.
Niclas Wahlström fortsätter: ”En del av det här engagemanget är introduktionen av Volvos högeffektiva bränslefilter, som innebär att vi nu kan erbjuda våra kunder ett komplett 1 000-timmars motorservicepaket. Resultatet är sänkta underhållskrav och lägre underhållskostnader, så att kundernas maskiner kan vara ute på arbetsplatserna och prestera på topp”.

Tack vare de längre intervallen kan kunderna sänka sina underhållskostnader med upp till 50 procent och miljön gynnas utan att tumma på komponenternas prestanda eller livslängd. 1 000-timmarspaketet består av Volvo motorolja VDS-4.5 tillsammans med Volvos högeffektiva motorolje- och bränslefilter.

Niclas Wahlström avslutar: ”Motorserviceintervallet på 1 000 timmar är ännu en anledning till varför vi anser att Volvo är det främsta varumärket i fråga om drifttid och total ägandekostnad”.

Medan äldre maskiner kan ha nytta av Volvo motorolja VDS 4.5 och Volvos högeffektiva filter, så ska användare följa de serviceintervall som står i instruktionsboken.

Det förlängda motorserviceintervallet är tillgängligt för en mängd olika maskiner. Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare för att se om din befintliga Volvoutrustning är kvalificerad.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906