Construction Equipment Sverige

Volvo ingår partnerskap med BRIO för att inspirera blivande ingenjörer

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och familjefavoriten BRIO AB går samman för att lansera en ny serie byggleksaker i trä för att glädja och väcka fantasin hos blivande unga byggingenjörer. Det är också första gången som leksakstillverkaren samarbetar med en stor tillverkare på konstruktionsområdet.

BRIO Builders senaste serie är ett konstruktionssystem med en hjullastare, dumper och grävmaskin, som utformats i nära samarbete med Volvo CE för att säkerställa att delarna liknar sina verkliga motsvarigheter. Alla stoltserar med den ikoniska gula färgen från Volvo CE.

Detta spännande nya partnerskap kommer att inspirera den allra yngsta generationen blivande ingenjörer, barn från tre år och uppåt, som så ofta fascineras av enorma anläggningsfordon.

Arvid Rinaldo, Brand Partnership på Volvo CE, säger: "Vi är glada över att se detta partnerskap med BRIO komma till liv. Detta är första gången dessa två skandinaviska varumärken samarbetar, men vi har knutit ett starkt band, förenat av ett antal gemensamma värderingar inklusive kvalitet, säkerhet, passion för exceptionell design och ett engagemang för miljöansvar. Tack vare en nära relation mellan teamen som arbetar med dessa två varumärken har BRIO-modellerna skapats på ett eftertänksamt sätt så att de passar in Volvo CE:s varumärkesidentitet.

Konstruktionsmaskiner är populära bland barn tack vare sin imponerande storlek, sina djärva färger och det spännande och viktiga arbete de gör: gräver hål, lyfter och transporterar tunga laster och hjälper till att bygga världen vi lever i. Arvid tillägger: "Vi letar alltid efter sätt att uppmuntra och öka ingenjörstalang hos små barn och med dessa BRIO byggsatser erbjuder vi ett roligt sätt att utforska arbetsvärlden, träna hand-öga-koordination och uppmuntrar intresse i design och byggkonst. Med det här initiativet hjälper vi våra yngsta att utforska den fascinerande byggvärlden genom lek."

Volvo CE-hjullastaren, dumpern och grävmaskinen bra för små händer att leka med. då den är tillverkad av FSC-certifierat bokträ och högkvalitativa plastbitar och har lättanvända verktyg. De är vackert gjorda, och de är också idealiskt arvgods som även framtida generationer kan njuta av, tack vare deras högkvalitativa material och hållbar design. 

Leksakerna har realistiska lekfunktioner som mekanisk dumpning, lyft och dragning, liknande det som ses på verkliga konstruktionsmaskiner, vilket gör dem idealiska för oavbruten lek. Och eftersom säkerhet är ett av Volvo CE:s kärnvärden, har varje maskin en batteridriven orange varningslampa ovanpå, som likar de som den som finns på Volvos On Board Weighing-system.

"Lekmöjligheterna är oändliga när barn börjar bygga med Builder", tillägger Dan Nordlund, produktdesigner för BRIO Builder. "Och med dessa nya fordon med Volvo-tema tar konstruktionsspelet en helt ny nivå av roliga aktiviteter. Barn kan nu bygga sina enorma maskiner, låtsas arbeta på en byggarbetsplats inspirerad av det verkliga livet och sedan återuppfinna och bygga om efter sina hjärtans önskemål.” 

BRIO Builder byggleksaker kommer att finnas tillgängliga från och med hösten 2022. Som en del av arbetet med BRIO kommer även en BRIO Builder Station att läggas till Volvo Museum i Eskilstuna och det är här som en träkopia av hjullastaren kommer att finnas i naturlig storlek när den inte ställs ut vid andra evenemang.

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906