Construction Equipment Sverige

Vi bygger framtiden: Volvo Construction Equipment blir officiell leverantör till helelektriska FIA World Rallycross Championship

Som officiell partner till helelektriska FIA World Rallycross Championship (World RX) får Volvo Construction Equipment (VolvoCE) nu möjlighet att visa upp den fulla potentialen hos sina eldrivna anläggningsmaskiner på en global scen.

  • Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tecknar ett treårigt avtal om att bli officiell leverantör av bygg-och anläggningsmaskiner till helelektriska FIA World Rallycross Championship.
  • Tävlingen kommer att hållas på ikoniska racingbanor från juli till slutet av 2022, och expanderar därefter till ytterligare marknader under efterföljande säsonger
  • Det här skapar en gemensam plattform för alla som är starkt engagerade i att driva på elektrifiering och hållbarhet inom anläggningsindustri och motorsport

Ett partnerskap för att accelerera elektrifieringen

Det här är första gången som FIA World Rallycross Championship körs helt elektrisk–vilket också blir startskottet för en ny era inom hållbar racing. Det treåriga partnerskapet ger Volvo CE möjlighet att testa ny marker inom motorsportens rafflande värld med några av sina mest innovativa och branschledande lösningar inom helelektriska anläggningsmaskiner. World RX har alltid varit en publikvänlig racingtävling där specialdesignade bilar har tävlat på arenor bestående av asfalt och grus. Nu görs tävlingen om helt för att nå ut till en yngre och mer mångfacetterad publik. Arne Dirks, vd för World RX, säger: "Vi är mycket stolta över att få Volvo CE som vår officiella samarbetspartner. Volvo CE är helt rätt för World RX och ansluter sig till oss i ett avgörande ögonblick när världsmästerskapet blir helt elektriskt. Vi delar båda ett starkt engagemang för hållbarhet, dessutom kommer Volvo CE att arbeta tillsammans med oss i några mycket spännande och, än så länge, topphemliga projekt som kommer att kickstarta den här nya eran inom rallycross på ett sensationellt sätt. Det är vi övertygade om.”

Förändringen börjar här

Volvo CE avser att använda engagemanget i mästerskapet som en plattform för att driva frågor inom hållbarhet, säkerhet, jämlikhet och mångfald. Precis som rallycrossbilarna har Volvo CE ett imponerande track-record inom högpresterande lösningar för terrängkörning och den internationella rallytävlingen blir därför en naturlig plattform som kan ge en global publik inblick i företagets växande utbud av elektriska anläggningsmaskiner och innovativa tjänster.

Bill Law, Head of Brand, Marketing & Communications på Volvo CE, menar: "Den globala elektrifieringen måste genomföras och det är brådskande –och vi vet att mer hållbara lösningar inom bygg och anläggning är en viktig del för att driva på den förändringen. Därför är vi glada över samarbetet med det nu helelektriska FIA World Rallycross Championship. Tävlingen delar vårt engagemang där vi inte enbart vill visa på kraften i dagens elektriska fordon, utan också hur vi kan arbeta tillsammans för att driva förändring och bygga den värld som vi vill leva i.”

Spännande resa framför oss

Säsongen inleds med ett lanseringsevent på den klassiska svenska banan Höljes, därefter bär det av till Tysklands berömda Nürburgring, Hell i Norge, Riga i Lettland, Montalegre i Portugal, Spa-Francorchamps i Belgien och ytterligare en plats som ännu inte har meddelats. 

Hållbart och digitalt 

Som en del av en gemensam hållbarhetsplan kommer samarbetsparterna att sträva efter att begränsa utsläppen från transporter, resor och logistik vid tävlingarna. Dessutom vill man att fler ska få ta del av upplevelsen. Volvo CE kommer att bjuda in lokala kunder att delta på tävlingar och roadshows. Med digitala verktyg, inklusive tävlingens RX+ livestreamingplattform, bjuder man också in en bredare publik att njuta av loppen virtuellt.

"Integrationen av det fysiska evenemanget och den digitala upplevelsen gör att World RX passar bra in i vår nya marknadsföringsstrategi som återspeglar hur vi vill nå alla våra målgrupper på ett engagerande och spännande sätt", säger Bill Law, Head of Brand, Marketing & Communications på Volvo CE.

 

YTTERLIGARE INFORMATION

Åsa Alström

Head of Strategic Communications
Volvo Construction Equipment
asa.alstrom@volvo.com