Construction Equipment Sverige

AEMP 2 API-uppdateringen gör det lättare än någonsin att hantera telematikdata för blandade maskinparker

Volvo Construction Equipment har gjort CareTrack-telematikdata tillgänglig som en del av AEMP 2.0 API, vilket ger ägare av blandade maskinparker möjlighet att enkelt hantera all sin telematikdata på en plats.

AEMP 2.0 API, som introduceras efter ett branschomfattande samarbete, levererar data i ett standardiserat format. OEM-tillverkare följer ISO15143-3 2016 för att efterleva en metod för presentation av data som hela branschen har kommit överens om, vilket ger maskinparksansvariga möjlighet att integrera den i sina befintliga system.

Daniel Widlund, servicechef för konnektivitetsprocesser på Volvo Construction Equipment, förklarar: ” Med AEMP 2.0 API kan nu all telematikinformation för blandade maskinparker tillgås i samma format. En gemensam utmaning för operatörer av blandade maskinparker har varit att hantera flera telematiklösningar, som alla levererar olika typer av information och i olika format. Tack vare AEMP 2.0 API är nu telematikdata för blandade maskinparker lättare att tillgå och lättare att analysera, vilket hjälper kunderna att identifiera vilka åtgärder som behövs för att öka produktiviteten och effektiviteten i hela sin verksamhet”.

Med hjälp av AEMP 2.0 API kan CareTrack-telematikdata enkelt integreras i en kunds egna system, vilket säkerställer att de fortsätter ha nytta av all data från Volvos telematik. Genom att kunna tillgå telematikdata för blandade maskinparker på en plats kan maskinparksägare få en helhetsbild av hela sin maskinpark. Jämfört med AEMP 1.2 erbjuder AEMP 2.0 API ännu fler tillgängliga datapunkter, inklusive lastdata, tomgångstimmar och felkoder. Denna kraftfulla, konsoliderade data kan tillhandahålla de insikter som behövs för att maximera effektivitet, produktivitet och lönsamhet.

Tack vare Volvo Developers' Portal är dessutom implementeringen enkel. Som namnet antyder är det här en portal som ger utvecklare de nödvändiga resurser som behövs för att enkelt konfigurera och testa API-integreringen för Volvo CE-maskiner. Användare kan dessutom hitta mer information om hur man får support och det finns ett utökat avsnitt med svar på vanliga frågor, såväl som en mängd annan information om AEMP 2.0 och de tillgängliga datapunkterna.

Kunder är välkomna att kontakta sin Volvoåterförsäljare för att få veta mer om vad AEMP 2.0 kan erbjuda dem.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906