Construction Equipment Sverige

Integrering av Topcon 3D-MC med Volvo Active Control höjer ribban inom grävprecision

Den halvautomatiska grävfunktionalitet som fås med Volvo Active Control i Dig Assist-verktygssviten från Volvo CE kan nu användas med Topcon 3D-MC-mjukvara i tillämpliga modeller. Genom att erbjuda hög grävprecision på en bråkdel av den normala tiden och automatisera grävprocessen har Topcon och Volvo höjt ribban inom schaktningsarbeten.

Finplanering med samma jämna resultat dag ut och dag in kommer alltid att vara en uppgift för skickliga förare, men det finns verktyg som förbättrar prestanda och strömlinjeformar processen. Volvo Active Control hjälper förare på alla kompetensnivåer genom att automatisera grävprocessen, och tack vare integreringen med Topcon 3D-MC, en marknadsledare inom positioneringssystem, kommer en uppsjö nya och mer komplexa projekt vara möjliga att ta sig an.

Sömlös integrering

Topcons lättanvända mjukvara är helt integrerad med Volvo Active Control-menyerna, så att förarna snabbt kan anpassa hur de vill att automatiken ska fungera. Oavsett om det handlar om dikesgrävning, släntning eller att skapa platsprofiler, så hjälper partnerskapet mellan Topcon 3D-MC och Volvo Active Control förarna att åstadkomma perfekta resultat, snabbt och effektivt, gång efter gång.

Bättre sikt och kontroll

3D-mjukvara är det idealiska valet för komplexa och större infrastrukturprojekt, eftersom det ger mer detaljerade, realistiska visualiseringar samt bidrar till att förbättra effektiviteten och minska kostsamma fel. De senaste uppdateringarna av Topcon 3D-MC för Volvo inkluderar trådlös åtkomst till Sitelink3D, stöd för LandXML-filer, ett förnyat användargränssnitt och en fjärrsupportfunktion.

Effektivitets- och noggrannhetsfördelar

Den senaste versionen av Volvo Active Control-mjukvaran stödjer en automatisk tiltfunktion för tiltskopor och Steelwrist-tiltrotatorer, såväl som en return-to-dig-funktion kallad Bucket Recall och automatisk bakåtplanering. Det här steer-by-wire-maskinstyrsystemet, som först lanserades 2019, vägleder föraren genom funktionerna för att automatisera grävprocessen, vilket ger perfekta resultat upp till 45 % snabbare än vid traditionell planering.

När paketet för rörelsegränser används kan föraren automatiskt stoppa svängrörelsen i en inställd vinkel, vilket underlättar vid grävning och lastbilslastning. Och vid arbete på trånga platser kan föraren förinställa bommens och skopans höjd och sväng för att undvika hinder på sidorna eller ovanför.

Tillämpliga modeller

För Volvokunder i Europa, Oceanien och Asien är Volvo Active Control för närvarande tillgängligt för Volvos bandgrävare EC220E, EC250E, EC300E och EC350E. För kunder i Nordamerika erbjuds det för tre modeller: EC220E, EC250E och EC300E. Volvo Active Control kommer att bli tillgängligt för fler modeller under 2022.

Som ett helt integrerat och fabriksmonterat Volvosystem stöds alla Volvo Active Controls komponenter, hårdvara och mjukvara av Volvoåterförsäljare.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906